За снега, пътищата и БМВ-тата
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
За снега, пътищата и БМВ-тата
Колеги искам да ви разкажа какво ми се случи вчера сутринта когато заваля първия "изненадващ" сняг.
Така, в 7.00 тръгнах от София. Докато изкарвах колата от гаража беше 8 градуса и валеше слаб дъждец (в центъра), когато стигнах ботевградското шосе вече беше 0 градиса и почна да прехвърча сняг... както и да е стигнах до Ботевград за 1 час вместо за половин. Там докато чаках приятелката ми да и свърши изпита прочетох 2 вестника и разбрах, че съседите ни румънци са под тревога код жълто за снега. Замислих се, че не видях нито снегорин, нито камион с пясък по магистралата. В 10.20 тръгнах от Ботевград за София... до първия тунел карах с 60км/ч (забравих да кажа че бях още с летните гуми поради липса на време да ги сменя)... но на излизане от тунела: О УЖАС! Зима от всякъде. Каране с 30км/ч с пуснати аварийни светлини... и в този момент виждам как един плевенски колега с е39 ме изпреварва поне с 70км/ч. Викам си: "Сложил си е гумите, нека си кара". Десетина километра по-късно го виждам същия този колега забит в един тир... малко по-нататък друг колега с е36 пак профучава покраи мен... 2 километра по-късно вече беше забит в мантинелата и се чудеше кво става. Аз леко, леко си стигнах от Ботевград до къши за 2 часа и 45 минути с нулеви щети.
Та нека сега направя една равносметка на изживяното:
1. Аз си бях виновен, че не си бях сложил гумитем и заради това се подхлъзнах 2 пъти на 180', но успях да овладая колата
2. АСЦ-то в случай на голям сняг само може да пречи!!!
3. зимата отново изненада "Държавата" ни
4. по пътя имаше 4 катастрофи, в които действащи фигури бяха: е39 забито странично в камион, е36 в мантинела, е36 компакт направило 2х360' и едно е46 излязло от пътя.
5. е как искате да ни уважават останалите участници в движението, като видиях толкова простотия от водачи на БМВ само за 80 километра
6. и последно: КОЛЕГИ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ ПО СНЕГА, НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ НЕ СТЕ САМИ ПО ПЪТИШАТА. И аз карам идиотски, но когато ситуацията ми го позволява. Това на което бях свидетел заедно с приятелката ми ме разочарова страшно много. Не може само БМВ-та да правят мизерии. Да, може след мен и други да са се натресли, ама аз това видях....... наистина жалко!
Най-лесното е да виним "Държавата", пътищата, "голгаджийте, ама нека се замислим малко и над нашето поведение, когато сядаме зад волана на любимите ни баварски коли!
Така, в 7.00 тръгнах от София. Докато изкарвах колата от гаража беше 8 градуса и валеше слаб дъждец (в центъра), когато стигнах ботевградското шосе вече беше 0 градиса и почна да прехвърча сняг... както и да е стигнах до Ботевград за 1 час вместо за половин. Там докато чаках приятелката ми да и свърши изпита прочетох 2 вестника и разбрах, че съседите ни румънци са под тревога код жълто за снега. Замислих се, че не видях нито снегорин, нито камион с пясък по магистралата. В 10.20 тръгнах от Ботевград за София... до първия тунел карах с 60км/ч (забравих да кажа че бях още с летните гуми поради липса на време да ги сменя)... но на излизане от тунела: О УЖАС! Зима от всякъде. Каране с 30км/ч с пуснати аварийни светлини... и в този момент виждам как един плевенски колега с е39 ме изпреварва поне с 70км/ч. Викам си: "Сложил си е гумите, нека си кара". Десетина километра по-късно го виждам същия този колега забит в един тир... малко по-нататък друг колега с е36 пак профучава покраи мен... 2 километра по-късно вече беше забит в мантинелата и се чудеше кво става. Аз леко, леко си стигнах от Ботевград до къши за 2 часа и 45 минути с нулеви щети.
Та нека сега направя една равносметка на изживяното:
1. Аз си бях виновен, че не си бях сложил гумитем и заради това се подхлъзнах 2 пъти на 180', но успях да овладая колата
2. АСЦ-то в случай на голям сняг само може да пречи!!!
3. зимата отново изненада "Държавата" ни
4. по пътя имаше 4 катастрофи, в които действащи фигури бяха: е39 забито странично в камион, е36 в мантинела, е36 компакт направило 2х360' и едно е46 излязло от пътя.
5. е как искате да ни уважават останалите участници в движението, като видиях толкова простотия от водачи на БМВ само за 80 километра
6. и последно: КОЛЕГИ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ ПО СНЕГА, НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ НЕ СТЕ САМИ ПО ПЪТИШАТА. И аз карам идиотски, но когато ситуацията ми го позволява. Това на което бях свидетел заедно с приятелката ми ме разочарова страшно много. Не може само БМВ-та да правят мизерии. Да, може след мен и други да са се натресли, ама аз това видях....... наистина жалко!
Най-лесното е да виним "Държавата", пътищата, "голгаджийте, ама нека се замислим малко и над нашето поведение, когато сядаме зад волана на любимите ни баварски коли!
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
SummonedToDIe написа:ти не си видял простотия у водачите, а липса на контрол на автомобилите им
Извинявай, ама то не е ли едно и също??? Да се качиш на автомобил, който поради една или друга причина не знаеш как да управляваш, а го караш като че ли е 30 градуса и слънце. За мен това е простотия.
П.П.: Надявам се Скиса и Д3ВЕР-а да се разпишат в темата

ми доста водачи посредата на зимния сезон карат с сетни гуми незнам кои колко време има ма 20 ноември с летни гуми какво чакат да мине зимата и да спестят от гуми ли или да не се минат да сложат зимни гуми то па да не падне сняг та само да си ги хабят при температури под 12 градуса се кара с зимни гуми освен ако това не са мин за страната
много ми е интересно в този форум никои не каза че неможе да кара всички са професиналисти па 400лв за гуми немата как ли тренират? аз получих тик преди спиране да си гледам в огледалото за обратно виждане все някои нещо мислил решил някои че ще мина на червено и пр
много ми е интересно в този форум никои не каза че неможе да кара всички са професиналисти па 400лв за гуми немата как ли тренират? аз получих тик преди спиране да си гледам в огледалото за обратно виждане все някои нещо мислил решил някои че ще мина на червено и пр
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
абе като нямате пари за зимни гуми или не ви се слагат недейте да се правите на шофьори,защото по този на4ин прецаквате и другите ето така стават задръстванеята като карате с 30 с летните галоши е няма оправия 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
SummonedToDIe написа:ти не си видял простотия у водачите, а липса на контрол на автомобилите им
Баш си е простотия - като не можеш да плуваш, не скачаш във водата. Трябва да нямаш много мозък (или да ти е опушен), за да не се съобразиш въобще с пътните условия, състоянието на гумите, скоростта и собствените ти качества с цел да покажеш каква велика кола караш... и какво - в крайна сметка показваш как се наси*аш, а останалите се смеят на марката, защото водача си остава анонимен за тях.
колега прав си, виновни са че не са се подготвили за зимата, но все пак е по-добре с 30 постоянна скорост отколкото с 0 след като някой се забие и задръсти движението /пу да не се случва!/.VT5602AK написа:абе като нямате пари за зимни гуми или не ви се слагат недейте да се правите на шофьори,защото по този на4ин прецаквате и другите ето така стават задръстванеята като карате с 30 с летните галоши е няма оправия
Карайте разумно, че задното си е задно!

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
А, вчера пък по Тракия не видях нито един колега без зимни гуми. Един дядо с Е36 през цялото време караше зад мен, една 6ца и една Х6ца ни минаха и си отпрашиха напред, една от най-новите 3-ки караше пред мен...обаче за сметка на нас с обутите баварци, "професионалистите" с предното предаване явно имаха проблемчета
Едно Ауди яйце(80/100) караше на зиг-заг в аварийната, разни опели пък въобще не караха.... 

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не забравяйте ,че живееме в цървуландия с главно Ц.
Повечето героичета карат нови коли ,плезат се по цела нощ по кръчмите пудрат нослетата,а пари за гуми няма,е кат няма да се въртят да се блъскат,ма ше стане готино да не им плащат каското когато се удари зимата с летни гуми и тн.
Най-лошото е че такива образи застрашават нашия живот и живота на близките ни!
Защо трябва ние да страдаме заради тях?
Скоро имаше подобна тема за гуми и дали кат ше глобява ако караш с летни гуми зимата,ми не глоба а спиране от движенмие си трябва.
Повечето героичета карат нови коли ,плезат се по цела нощ по кръчмите пудрат нослетата,а пари за гуми няма,е кат няма да се въртят да се блъскат,ма ше стане готино да не им плащат каското когато се удари зимата с летни гуми и тн.
Най-лошото е че такива образи застрашават нашия живот и живота на близките ни!
Защо трябва ние да страдаме заради тях?
Скоро имаше подобна тема за гуми и дали кат ше глобява ако караш с летни гуми зимата,ми не глоба а спиране от движенмие си трябва.

Последна промяна vld на 23 Ное 2008, 14:21, променена общо 1 път

1. Прав си, само ти си си виновен.
2. Точно за това си има копче и се изключва.
3. Братовчед ми бачка във "Волф" и ми каза че има достатъчно камиони за навсякъде приготвени от един месец, но за толкова им е платено и за толкова чистят.
4. Аз съм шофьор и доста пътувам из България и мога да ти кажа съсвсем отговорно че BMW-тата не са по-голямата част от участниците в ПТП-тата, просто забелязваш това само което те интересува. Примерно като търсиш да си купиш някаква определена кола и в следващите дни виждаш как иведнъш има толкова много такива коли (които преди това не си забелязвал).
5. Никой не може и не трябва да те уважава, само по това каква кола караш, а по това как караш и как се съобразяваш с останалите в движението. (поне на пътя)
6. Да има и идиоти всчкакви и то без значение какви коли, или камиони, или мотори карат.
2. Точно за това си има копче и се изключва.
3. Братовчед ми бачка във "Волф" и ми каза че има достатъчно камиони за навсякъде приготвени от един месец, но за толкова им е платено и за толкова чистят.
4. Аз съм шофьор и доста пътувам из България и мога да ти кажа съсвсем отговорно че BMW-тата не са по-голямата част от участниците в ПТП-тата, просто забелязваш това само което те интересува. Примерно като търсиш да си купиш някаква определена кола и в следващите дни виждаш как иведнъш има толкова много такива коли (които преди това не си забелязвал).
5. Никой не може и не трябва да те уважава, само по това каква кола караш, а по това как караш и как се съобразяваш с останалите в движението. (поне на пътя)
6. Да има и идиоти всчкакви и то без значение какви коли, или камиони, или мотори карат.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: За снега, пътищата и БМВ-тата
SpLiT написа:
Напълно съм съглсасен. Прави ми впечатление, че шофьорите на БМВ са едни от най-некоректните по пътищата. Много ме дразнят хората, които като се качат на малко по-лъскава кола и си мислят, че са нещо повече от останаите. Вчера едвам се сдържах да не бия два шамара на един 18 годишен пикльо с е60, който се правеше на мъж явно за да впечатли мацката до него. Малко ми е странно само, че като накой чете форума ще остане с впечателението че, БМВ феновете са най-примерните шофьори, а като излезеш на пътя, нещата седят по съвсем различен начин.

VT5602AK написа:абе като нямате пари за зимни гуми или не ви се слагат недейте да се правите на шофьори,защото по този на4ин прецаквате и другите ето така стават задръстванеята като карате с 30 с летните галоши е няма оправия
Тея 18-ки на сняг много бегат и хората се кефят как им въртят гуми бмв-тата и така стават и грешки просто който не кара той не се удря друг е въпроса за карането по пътища с трафик просто като решите да карате мислете мислете и пак мислете не се поддавайте на емоциите...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Доста от хората не са на ясно със задното предаване че за това. Аз като примерен водач зимата почти всеки ден ходя да тренирам на сняг. Това помага много в реална ситуация. Свиква се със нрава на колата и после нямаш проблеми.
Това за непочистените улици и дупките отдавна съм го преглътнал. Няма смисъл да се ядосваме, нищо няма да се промени. Още когато се отпускат пари за пътища са вече разпределени: например отпускат 1мил., 100к отиват за нова С-класа на шефчето, 50к отиват за ремонт на вилата, 70к отиват за ново е90 320д на сина, малко за рушветчета където трябва и те не останаха почти
Появява се шефа на пътното в новичък костюм армани и казва със загрижен тон: Зимата пак ни изненада...
Давам 5000лв. на този който ми покаже снимка на непочистен път в Австрия или Германия.
Това за непочистените улици и дупките отдавна съм го преглътнал. Няма смисъл да се ядосваме, нищо няма да се промени. Още когато се отпускат пари за пътища са вече разпределени: например отпускат 1мил., 100к отиват за нова С-класа на шефчето, 50к отиват за ремонт на вилата, 70к отиват за ново е90 320д на сина, малко за рушветчета където трябва и те не останаха почти

Давам 5000лв. на този който ми покаже снимка на непочистен път в Австрия или Германия.

VT5602AK написа:абе като нямате пари за зимни гуми или не ви се слагат недейте да се правите на шофьори,защото по този на4ин прецаквате и другите ето така стават задръстванеята като карате с 30 с летните галоши е няма оправия
Тея 18-ки на сняг много бегат и хората се кефят как им въртят гуми бмв-тата и така стават и грешки просто който не кара той не се удря друг е въпроса за карането по пътища с трафик просто като решите да карате мислете мислете и пак мислете не се поддавайте на емоциите...че белите много бързо стават колегиии.
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3