М42 и М44 вярно ли е че М44 е Малко по икономичен ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
М42 и М44 вярно ли е че М44 е Малко по икономичен ?
Здравейте пичове . Исчетох информацията във форума М42 vs M44 . Разбрах че М42 е по здрав защото има квани елементи по него . Но четох че има разлика в разхода на гориво на двата двигателя .Моля по запознатите да ми кажат каква е тя и дейсвителния разход без ръчкане на двата двигателя . Чувал съм че М44 дава по нисъск разход при ниски обороти. Благодаря ви предварително
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Колега, ако гледаш данни по каталог, отговора е може би да.
Но ако говориш на практика всичко опира до техническо състояние, поддръжка, качество на горивото......
Не вярвам разликата да е осезаема, да не говорим че М44 е 1.9 а М42 е 1.8...
На практика, в ежедневно каране едва ли ще усетиш разлика
Но ако говориш на практика всичко опира до техническо състояние, поддръжка, качество на горивото......
Не вярвам разликата да е осезаема, да не говорим че М44 е 1.9 а М42 е 1.8...
На практика, в ежедневно каране едва ли ще усетиш разлика
- barty
- старши ентусиаст
-
Друго нещо, което е важно е стила на каране!
Давам ти пример: по памет говоря но мисля че масово се пише че is-ките харчат над 11/100 градско. Аз карам Компакт с М44, свещи Денсо Иридиум, бензин Vpower Racing и ми харчи 10/100!
Много е индивидуално на практика. Защото по каталог е едно а на практика съвсем друго....
Ако се чудиш какво да купиш - вземи по-запазената!
Давам ти пример: по памет говоря но мисля че масово се пише че is-ките харчат над 11/100 градско. Аз карам Компакт с М44, свещи Денсо Иридиум, бензин Vpower Racing и ми харчи 10/100!
Много е индивидуално на практика. Защото по каталог е едно а на практика съвсем друго....
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Колега всичко зависи от стила на карането според мен !
Иначе barty аз съм незапознат би ли споделил за тея свещи какво подобряват цена и тн абе всичко за тях
Иначе barty аз съм незапознат би ли споделил за тея свещи какво подобряват цена и тн абе всичко за тях
I'm slowly drifting

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз мога да ти кажа за М44 извънградско и малко градско в София го засякох миналата седмица като карах със 120-130 на места 150-160/но малко все пак/ ми даде 7.29/100!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- barty
- старши ентусиаст
-
Абсолютно съм съгласен с 7/100 извънградско! Компакта ми харчи точно 7, методът е пълен до горе, карам Х километри, пълня до горе...
Колата я купих с Денсо-то, не знам колко струват или каква е разликата
Колата я купих с Денсо-то, не знам колко струват или каква е разликата

- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
само да питам някъде в темата за разхода на Е36ците бях чел че ISката някои я докарват до 6.5л извънградско възможно ли е това и аз да го докарвам като си взема М44 или М42 ако извън града не я настъпвам много 90 - 100км\ч .
А за градския дали би паднал до 10л - 11л при положение че живея в провинцията в малак град с един светофьр
и няма движение много
А за градския дали би паднал до 10л - 11л при положение че живея в провинцията в малак град с един светофьр

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Интересно ми е как пак точно 7.29 го засече Rolling Eyes
Ми до горе и после пак до горе колометрите бяха 237 ,но литрите бяха 17 и нещо и затова се получава неточно число иначе аз съм си свикнал от ВИАЗ да закръглявам до втория знак затова го давам 7.xx!
и аз да го докарвам като си взема М44 или М42 ако извън града не я настъпвам много 90 - 100км\ч .
Ако караш с 90-100 и изпреварваш по малко и с по-малко гас е възможно,но аз пътувам почти всяка седмица по Тракия и нямам чесно казано такива нерви просто идиоти идиоти пално с идиоти и накрая ми писва и настъпвам и това е!Пак и се погониш с някой,ето преди две седмици се погонихме с една алфа ма на 220 я отказа

Последна промяна Nukem на 23 Ное 2008, 19:56, променена общо 1 път
- barty
- старши ентусиаст
-
Ако можеш да караш с 90км/ч може и да го до караш до 5/100
Че какво му е на 7/100? Много ли ти се вижда?
Има едни коли - Опел Корса 1.0i, харчат по 5/100

Че какво му е на 7/100? Много ли ти се вижда?
Има едни коли - Опел Корса 1.0i, харчат по 5/100

- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10
докато карах на газ още лятото ми даде 7.1 с климатик.. при каране 100-110 (М42)
но пък ми е давало и 18 градско
така че много си зависи от десния крак
средния ми градски разход (вече само на бензин) е 11-12
(купе с 225/45/17 гуми)
но пък ми е давало и 18 градско

средния ми градски разход (вече само на бензин) е 11-12
(купе с 225/45/17 гуми)

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Интересно ми е как пак точно 7.29 го засече Rolling Eyes
Ми до горе и после пак до горе колометрите бяха 237 ,но литрите бяха 17 и нещо и затова се получава неточно число иначе аз съм си свикнал от ВИАЗ да закръглявам до втория знак затова го давам 7.xx!и аз да го докарвам като си взема М44 или М42 ако извън града не я настъпвам много 90 - 100км\ч .
Ако караш с 90-100 и изпреварваш по малко и с по-малко гас е възможно,но аз пътувам почти всяка седмица по Тракия и нямам чесно казано такива нерви просто идиоти идиоти пално с идиоти и накрая ми писва и настъпвам и това е!Пак и се погониш с някой,ето преди две седмици се погонихме с една алфа ма на 220 я отказа,а тъкмо бях решил да си карам икономично!Пак и тогава бях с валяците 225!
А каква резерва смяташ и как определяш преди 2те пулненя колко точно резерва ти е устанала в колата ? Или до изгасване пулниш и после пак когато изгасне

I'm slowly drifting

- Nukem
- старши ентусиаст
-
А каква резерва смяташ и как определяш преди 2те пулненя колко точно резерва ти е устанала в колата ? Или до изгасване пулниш и после пак когато изгасне muhihihihi
Е прав си има толеранс нека да го кажем между 7.2 и 7.9!Иначе накарах момчето да напълни абслютно колкото може да събере и като пристигнах в София допълних 17.xx литра на ОМВ-то пак до ръба колкото може,иначе съм съгласен че не е точно толкова

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
barty написа:Друго нещо, което е важно е стила на каране!
А в паричен израз какво ще се получи между М44 с бензин Vpower Racing и М42 обикновен бензин.И какъв ще е разхода на М44 с обикновен бензин.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:А каква резерва смяташ и как определяш преди 2те пулненя колко точно резерва ти е устанала в колата ? Или до изгасване пулниш и после пак когато изгасне muhihihihi
Е прав си има толеранс нека да го кажем между 7.2 и 7.9!Иначе накарах момчето да напълни абслютно колкото може да събере и като пристигнах в София допълних 17.xx литра на ОМВ-то пак до ръба колкото може,иначе съм съгласен че не е точно толковасега не може найстина да е толкова точно просто толкова се получи !
Ние с тебе ташак си правиме ама верно некой ден ще я тествам до изгасване после с въжето до бензионостанцията и така

Иначе как я пълниш до щракване или колко може ? Аз винаги до преливане (понеже ми е служебно горивото) и като я напълня чакам да слегне пяната и пак пълня
I'm slowly drifting

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2