Не мога да стопля двигателя!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			12 мнения
			 • Страница 1 от 1

- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
- 

Не мога да стопля двигателя!!!
Колеги , сигурно има други теми по въпроса, но аз които четох не са точно по моя проблем!
Така , вече се захлади и ....колата не иска да загрее, аха позагрее и веднага охлажда като луда, понякога стига чак синята зоня! Без климатика си загрява, ама карали се без топлинка? Един маистоп ми каза че е запади втората перка на климатика и тя охлаждала много барзо, вчера беше над 12 С на и колата си работеше перфектно, после падна мъглата и стана студ и пак все студена!
Та някой имал ли е такав проблем? Термостат ли е? Шлюзовете на радятора ли не работят както трябва? а колата е 2,5 тдс!!!

Така , вече се захлади и ....колата не иска да загрее, аха позагрее и веднага охлажда като луда, понякога стига чак синята зоня! Без климатика си загрява, ама карали се без топлинка? Един маистоп ми каза че е запади втората перка на климатика и тя охлаждала много барзо, вчера беше над 12 С на и колата си работеше перфектно, после падна мъглата и стана студ и пак все студена!
Та някой имал ли е такав проблем? Термостат ли е? Шлюзовете на радятора ли не работят както трябва? а колата е 2,5 тдс!!!
- Воденичаров
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e65
Сигурно е термостат. От щорите на радиатора не ми се вярва да не може да загрее. Пипни си водните съедининия на големия кръг дали са топли. Ако са значи е термостатче.

- shnitzera
- ентусиаст
- 

- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
100 % термостат,съветвам те да си вземеш оригинален от Дару или Камор ,че тия ТДС-ии ....да пази господ

- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
- 

аз като сменях водната помпа смених и термостата, но тя излезе дефектна и какво ме ухапа пак сложих стария, щото нали оригинален, а новия ми некав френски!

аре разбираемо е да си правите колите с части ментета например нещо по ходовата част ама може ли да купуваш боклуци ментета водна помпа и термостат френски за немска колам, от които зависи нормалната работа на охладителната с-ма т.е двигателя и т.н.   

шах и маттт
смени си термостата с оригинален 200 лв с работа в дару + още некои там пръстен

шах и маттт
смени си термостата с оригинален 200 лв с работа в дару + още некои там пръстен
- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
- 

Прав си колега, аз за това си сложих стария, ама може и да му е дошло времето!!!!
ама ако не е от него????

ама ако не е от него????
- zlobicar
- младши ентусиаст
- 

- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- i4koo
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колеги сега е сезона на термостатите ,в лицензираните сервизи всяка 3 -та кола за термостат ,имам познати приемчици казват на ден по 7-8 термостата   И сега искам тук да направя критики към нашата любима марка БМВ ,имам още една кола немска и карам френска служебна вече 3-4 години.На БМВ-то сам сменял 2 термостат само и само в лицензиран сервиз, за 2 години ,нека всеки от нас се замисли колко пъти го е правил и той за период време .Е как става това ,как само на тия коли ,защо  3 години нищо не съм пипнал по другите ,само масло, филтри ,и консумативи дребни ,да отбележа че и тези 2 коли са на по 10 години
 И сега искам тук да направя критики към нашата любима марка БМВ ,имам още една кола немска и карам френска служебна вече 3-4 години.На БМВ-то сам сменял 2 термостат само и само в лицензиран сервиз, за 2 години ,нека всеки от нас се замисли колко пъти го е правил и той за период време .Е как става това ,как само на тия коли ,защо  3 години нищо не съм пипнал по другите ,само масло, филтри ,и консумативи дребни ,да отбележа че и тези 2 коли са на по 10 години   И как се успокояват ентусиастите ,еееееее който кара БМВ е баровец и има пара за ремонт
 И как се успокояват ентусиастите ,еееееее който кара БМВ е баровец и има пара за ремонт   

Казал съм си ,следващата смяна на термостат ,ще се сменя колата ,от нея зависи
			 И сега искам тук да направя критики към нашата любима марка БМВ ,имам още една кола немска и карам френска служебна вече 3-4 години.На БМВ-то сам сменял 2 термостат само и само в лицензиран сервиз, за 2 години ,нека всеки от нас се замисли колко пъти го е правил и той за период време .Е как става това ,как само на тия коли ,защо  3 години нищо не съм пипнал по другите ,само масло, филтри ,и консумативи дребни ,да отбележа че и тези 2 коли са на по 10 години
 И сега искам тук да направя критики към нашата любима марка БМВ ,имам още една кола немска и карам френска служебна вече 3-4 години.На БМВ-то сам сменял 2 термостат само и само в лицензиран сервиз, за 2 години ,нека всеки от нас се замисли колко пъти го е правил и той за период време .Е как става това ,как само на тия коли ,защо  3 години нищо не съм пипнал по другите ,само масло, филтри ,и консумативи дребни ,да отбележа че и тези 2 коли са на по 10 години   И как се успокояват ентусиастите ,еееееее който кара БМВ е баровец и има пара за ремонт
 И как се успокояват ентусиастите ,еееееее който кара БМВ е баровец и има пара за ремонт   

Нищо лично ,Просто бизнес !
		i4koo  Може да се се позмислиш малко, както си тръгнал да разсъждаваш.
Едно е фирмена нова френска кола с гаранция 3-5 години и 100000 км, а друго е БМВ на старо на поне 150000. Което естествено предишния собственик е карал до последно без да провери дори маслото преди да го продаде.
Сравнително малко нормални хора карат ново БМВ за 100к. ПОвечето сме на по 100 000 км и нагоре.
Още повече "оригинални" части ама пак къде са правени си е божа работа.
И последно колкото и да са оригинални и нови винаги го има елемента на изненада "карък". То затова има и гаранция която много малко сервизи дават.

Едно е фирмена нова френска кола с гаранция 3-5 години и 100000 км, а друго е БМВ на старо на поне 150000. Което естествено предишния собственик е карал до последно без да провери дори маслото преди да го продаде.
Сравнително малко нормални хора карат ново БМВ за 100к. ПОвечето сме на по 100 000 км и нагоре.
Още повече "оригинални" части ама пак къде са правени си е божа работа.
И последно колкото и да са оригинални и нови винаги го има елемента на изненада "карък". То затова има и гаранция която много малко сервизи дават.
			12 мнения
			 • Страница 1 от 1