навигация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

навигация

Мнение от veko » 28 Дек 2004, 1:15

дали някои да знае имали навигация в бьлгария че някой казва ДА друг НЕ ??? :(
samo BMW

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 28 Дек 2004, 9:54

Първо добре дошъл,
приятни мигове в БМВPower,
Значи на тоз въпрос не му е много тука
мястото за това го местя...

По темата в БГ навигация в чистия и
интерактивен вариант както го знаем
по "дивия" запад НЯМА... има изградена
GPS система, но навигация в конвенциаоналните
автомобили още няма...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Дек 2004, 15:37

има "картиране". демек- дигитализирана карта и ти показва на нея къде се намираш.

векторно водене (каквото се подразбира под "навигация" - няма- демек да си въведеш крайния адрес и то да помисли малко и да те почне- "тука завии на ляво.... карай 10км.. тука завий на дясно... пристигна"...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 28 Дек 2004, 15:56

naskoksan написа:...има изградена
GPS система, но навигация в конвенциаоналните
автомобили още няма...

Какво значи - има изградена GPS система, че тя тая система си е изградена от преди една камара години, състои се от известно количество спътници (24 май бяха) и си покрива цялата планета. В колите се слагат едни приемници, които по сигналите от тези спътници изчисляват координатите където се намираш. Това е, т.е. за всяка отделна страна нищо не се изгражда, защото то си е изградено в космоса веднъж за винаги и за цялата територия. Спътниците, които се ползват сега са американски, ЕС също се засилиха да играждат такава система (Русия също има), защото неискат да плащат лицензи на американците (тези лицензи са еднократни и са включени в цената на приемника).
Човека сигурно пита защо неможе да ползва навигацията в БГ - ами защото повечето (ако не всички) производители неправят цифрови карти за БГ - затова. Щото много им ги крадем да си ги ползваме за други цели. Поради тази причина и всички други фирми, които се занимават с цифрови карти (не само за автомобилна навигация) спряха да включват такива на източна европа в продуктите, които продават.

Потребител
Аватар

ок

Мнение от veko » 30 Дек 2004, 23:18

Да яасно, значи няма защото сме си талибанска даржава.... :mhihi:

Имам карта за италия/швейцария/лихтеншайн/Сан марино и Австриа, и като вьведа някакьв адрес ми показва посоката и километрите с векторна стрелка и като се отклоня от посоката ми говори една мацка че ме е локализирала на грешна опсока и че трябва да се варна на правелният пьт.
когато сам в италия ме локализирва и ми казва посоката кояато трябва да хвана за да стигна най бьрзо и без трафик пьт ми исбира даже.

-------------------------------
сори за грешките малко сам учил в бьлгария!
samo BMW

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Дек 2004, 10:36

не е точно така ..

Такава карта има, предоставена е на фирмата (почти монополист) в издаването на такива карти за "автомобилостроенето" и в момента тече процес на измерване .. очаквайте до една година да почне да се включва в дисковете на фирмите производителки на автомобили. Отначало ще бъдат няколко от най-големите градове (София, Пловдив, Варна .. ), постепенно ще обхване и цялата страна!

в Бг се хващат 6, на места 7 сателита, така че ако имаш електронна карта можеш да си бичиш без проблем с GPS ..