Гараж или не за зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Гараж или не за зимата?

Мнение от Plamenavramov » 27 Дек 2008, 3:58

Привет колеги! Първо да кажа,че такава тема май май не се е пускала! :mhihi: Та да премина по същество:
Наскоро чух,че когато вкараш колата в гаража си,СПЕЦИАЛНО през зимния сезон,с пълни подкалници със сняг,той се стопява в следствие на по високата темп.,и това допринася за "ускорено" ръждясване на автомобила,от парниковия ефект! Вярно или не? ? ? :banghead: :dunno:
Надявам се,темата да не премине в ЛЮТ спор от сорта 318ис VS 320и :mhihi: Очаквам мненията ви! Весела коледа!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 27 Дек 2008, 4:01

Като се има предвид новите гаражи ги издават на бетон и мрежа къв парников ефект :mhihi: изолиран гараж трябва да е на некой арен тип с яко кинти и 2000 хиляди еврооооооо :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 27 Дек 2008, 6:45

:mhihi: Може и да има нещо вярно,доколкото се топи снега но 4ак и парата да му вреди,едвали е пове4е от буци лед по колата цяла зима :lol:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 27 Дек 2008, 7:06

Неее бе!От много време има едно твърдение че колата гние по-бързо в гараж.Причината за това твърдение е ,че колата се намира в затворено помещение и няма вентилация(процента на влажност на въздуха е доста по-голям),затова всички запознати с този факт твърдят,че е най "здравословно" за автомобила да стои на проветриво ,но също така и сухо място като навес.
:D
Но да незабравяме ,че тази теза се е родила във времето,когато Москвича се изкарваше само когато приражда жената или комшийското дете си счупи крак......
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 27 Дек 2008, 8:00

Аз имам две БМВ-та! Едното е в гараж,а другото е на улицата.Като почнат да гният ще кажа,кое ще изгние по-бързо! :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Re: Гараж или не за зимата?

Мнение от ITK » 27 Дек 2008, 10:04

Plamenavramov написа:Наскоро чух,че когато вкараш колата в гаража си,СПЕЦИАЛНО през зимния сезон,с пълни подкалници със сняг,той се стопява в следствие на по високата темп.,и това допринася за "ускорено" ръждясване на автомобила,от парниковия ефект!

Това да не ти го е казал някой собственик на хлопел :mhihi: :mhihi:
F**k them all!

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 27 Дек 2008, 11:47

Ми аз по принцип винаги си изчиствам колата от остатъците сняг по нея преди да я прибера в гаража, защото се дразня като ми се мокри гаража от разтопени буци... От друга страна едва ли има много хора от нас, които ще си карат настоящите коли до момента в който започнат да гният, или пък ако карат такива, които вече им е време, то е все тая дали в гараж или не...
Кво беше там вода и ръжда като тръгне...

Така, че по добре в гараж, ама неодрана, неокрадена и неопетнена, пък да му мислят бъдещите собственици, ако започне да гние от моето държане в гараж :lol:

При всички положения е добре да си я почиствате преди да я гарирате :angel:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Дек 2008, 11:50

Колежке разпиши се в темата за жените, че на колегите им трябват домакини като теб! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Дек 2008, 11:56

слагайте климатици в гаражите и няма да имате влага :mhihi:
Изображение

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 27 Дек 2008, 11:56

kOnPuBkA написа:.......

Ама нали се сещаш, че не всички си сменят колата, когато им скимне и не им пука какво ще става с тях, защото и без това ще си вземат друга. ;)

На този етап съм на мнение, че това една кола да е в гараж е пъти по-добре. Поне няма опасност от олекотяване чрез чужда помощ и т.н. А относно ускореното ръждясване - дори и да е така това със сигурност се отанася за по-старите автомобили.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 27 Дек 2008, 12:49

Illusion написа:Ама нали се сещаш, че не всички си сменят колата, когато им скимне и не им пука какво ще става с тях, защото и без това ще си вземат друга. ;)

Е, не съм искала да обидя никой, а и не си мисля че всички си сменят колите през 2-3 години... Просто колегите с по-нови коли, не мисля че ще ги карат докато започнат да гният, а тези с по-стари ако вече имат такива признаци, трудно ще ги спрат, независимо дали в гараж или не... ;) Извинявам се ако съм засегнала някой :angel: :uups:

Дано сте ме разбрали правилно :) Иначе като гледам сме на едно мнение колежке ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 27 Дек 2008, 13:52

kOnPuBkA написа: Кво беше там вода и ръжда като тръгне...

При всички положения е добре да си я почиствате преди да я гарирате :angel:
"Ръжда" и "Жена"като тръгнее....Голямата ИСТИНА!!! :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 27 Дек 2008, 13:56

В гаража си е най-добре , модерните коли са поцинковани та едва ли ще изгният от седене ;) Поне мойта не се оплаква, пуснал съм и парно да не и е студено :mhihi: :mhihi: Сега и без тва карам само Черокито в това време , бимата е в пенсия и няма нищо против като я слушам как пали :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Re: Гараж или не за зимата?

Мнение от Plamenavramov » 27 Дек 2008, 17:39

ITK написа:
Plamenavramov написа:Наскоро чух,че когато вкараш колата в гаража си,СПЕЦИАЛНО през зимния сезон,с пълни подкалници със сняг,той се стопява в следствие на по високата темп.,и това допринася за "ускорено" ръждясване на автомобила,от парниковия ефект!

Това да не ти го е казал някой собственик на хлопел :mhihi: :mhihi:

:mhihi: Не с Мерцедес :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 27 Дек 2008, 19:02

Колеги колата не гние само от парите ами и от солта дето хвърлят по пътищата,така че ако ви е мръсна или пълна с бучки или дори сте патували дълго е по-добре да минете на пароструйка да измиете не само подкалниците и външния вид ами и радиаторите за климатроника,охлаждането,интеркулера и т.н.-както знам че тдс-а има 5 радиатора и представяте ли си да гние малко и после питайте що през лятото се спуква ;)
По-добре мокра и влажна в гаража от колкото посолена в гаража или на улицата!
Успех :winky:

Следваща

Назад към Извън Темата