Горно нанадолнище или нещо от сорта /около Банкя/

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 05 Яну 2009, 18:24

Нищо чак толкова странно. Обикновена зрителна илюзия. При това доста разпространена. Аз лично съм го изпитвал на излизане от единия от тунелите на Хемус в посока Варна, след който има мост - в началото ти се струва, че се движиш по нагорнище, а всъщност се спускаш.

Не намерих материал за това на български, затова пускам линк към Уикипедия на английски.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_hill

Ето и видео: http://www.youtube.com/watch?v=MeOPGe-rVGU

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 05 Яну 2009, 18:31

absix написа:Е, тия са паднали на качествен материал! :mhihi:

:yes:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

незнайно защо вече съм убедена, че околните ме смятат за невменяема :mhihi:

Категорично е забранено да се пускат такива теми в работно време :twisted:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 05 Яну 2009, 18:39

someone написа:Нищо чак толкова странно. Обикновена зрителна илюзия. При това доста разпространена. Аз лично съм го изпитвал на излизане от единия от тунелите на Хемус в посока Варна, след който има мост - в началото ти се струва, че се движиш по нагорнище, а всъщност се спускаш.

Не намерих материал за това на български, затова пускам линк към Уикипедия на английски.

Еба...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: колата да харчи

Мнение от Простак » 05 Яну 2009, 18:41

someone написа:Нищо чак толкова странно. Обикновена зрителна илюзия. При това доста разпространена. Аз лично съм го изпитвал на излизане от единия от тунелите на Хемус в посока Варна, след който има мост - в началото ти се струва, че се движиш по нагорнище, а всъщност се спускаш.

:shock: :wtf:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Яну 2009, 18:43

Нещо въобще не мога да зацепя как става това с клипчето. :shock: Седя и гледам като заек в каруца :mhihi: На снимките в уики-то наистина има оптична измама и можеш да го приемеш като баир и като нанадолнище, но на клипчето се вижда ясно и в профил, че колата се изкачва по баира.. :shock:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 05 Яну 2009, 18:44

Аз също мисля, че е някакъв вид зрителна измама, непревилна оценка на това в каква посока е наклона. Изглежда невъзможно на пръв поглед, тоест да се объркал кое е надолу, кое на горе... но сега се сетих...скоро имах случай, в който движейки се, някъде в Черна гора мисля беше... със Шофьора изпаднахме в бесен спор дали сме нагоре или надолу... аз чак :shock: :shock: :shock: не можех на повярвам, че той мисли че се спускаме! Аз мислех, че се изкачваме... така и не проверихме кой е прав по някъв начин, щото си имаше трафик, но и двамата бяхме търдо убедени в правотата си... И всеки мислеше другия за... :kuku: Направо почти се скарахме тогава. Много странно беше...
Явно някой от двамата е бил с грешно възприятие...
Не знам за такова място, не бях чувала до сега, но явно е нещо подобно...
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 05 Яну 2009, 18:50

бе мноооого смешно
в стара загора също имаме такова място и съм спечелил доста басове с въпроса'може ли да я спра надолу па тя да тръгне нагоре.
интересното е че преди въпросната отсечка има нанагорнище,после равно и после надолу.
дори сме пикали там и гьолчето неестествено тръгва в обратна посока
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 05 Яну 2009, 18:58

:mhihi: :mhihi: От утре става задължително към оборудването на колата и водна терзия. :mhihi: При съмнение вадиш,лепиш на тавана и си в час.Иначе това си е чиста зрителна измама,другата такава най често срещана е да седиш в колата и в един момент ти се струва ,че се движи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 05 Яну 2009, 19:02

Не е от мястото.Това е екстра, която се вгражда в някои модели на BMW.Не видяхте ли, че и на клипа колата е BMW. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Яну 2009, 19:06

GVT написа::mhihi: :mhihi: От утре става задължително към оборудването на колата и водна терзия. :mhihi: При съмнение вадиш,лепиш на тавана и си в час.Иначе това си е чиста зрителна измама,другата такава най често срещана е да седиш в колата и в един момент ти се струва ,че се движи.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да.......и в аватрийния комплект трябва да се прибави "нивелир за паркиране" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 05 Яну 2009, 19:27

за това място в Банкя и аз съм чувал всякакви небивали истории! Че чак и ръчна дърпаш, спирачка натискаш тя пак си пълзи :mhihi:
Когато бях на 12 - вярвах :mhihi:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 05 Яну 2009, 19:29

Rebel написа:за това място в Банкя и аз съм чувал всякакви небивали истории! Че чак и ръчна дърпаш, спирачка натискаш тя пак си пълзи :mhihi:
Когато бях на 12 - вярвах :mhihi:

Хахах тва вече е прекалено, но наистина го има. Който иска мога да го заведа.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Яну 2009, 20:09

Андро, кажи къде е това? :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Яну 2009, 20:19

Ако искайте ме смятайте за луд, но ще ви водя след Вършец по посока Берковица по пътя за Петрохан. Има магнитно поле. Колата тръгва на изключена от скорост из баира. НОСЕТЕ СИ НИВЕЛИРИ, ВОДОМЕРИ, НАКЛОНОМЕРИ и т.н. ;)

слагам пари на това си твърдение

п.с. пък вие си пишете за "матриала"
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Яну 2009, 20:21

монтирай си авиохоризонт на таблото и ще си в час какво става.
От някой джип също върши перфектна работа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата