5 серия срещу Пасат - поддръжка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
moni76 написа:...
п.с. парите за нищо ги нямате
то като си балък и корса да караш пак ще ти вземат 1000-ка за носач!?
аве уж хората, които имат повече пари и карат по-скъпи коли са по-интелигентни, ама...
извъртате нещата в съвсем друга насока

да напиша ли, че темата не е за балъци, а за реални цени и части

за още нещо ще се хванеш ли

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
vicho написа:...аре спри се
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
vicho написа:moni76 написа:vicho написа:dokato otgovarqsh po toq nadmenen nachin nqma kak da ti ostana dlajen, seshtash li se...
hem ne si prav, hem sporish![]()
pozdravi
p.s. bez loshi chuvstva
ти какво искаш да докажеш - че подръжката на е39 е по-скъпа от пасат-а/от цените които дава колегата с пасат-а!?
...не си прави ние сме работили в магазини за рез.части и знаем кое колко струва и как се пазарува
![]()
и аз без лоши чувства, ама нека не залъгваме колегата
това написа ли го в темата?![]()
не.
защо?
напротив пишете някакви пълни безмислици, "балъци" едно друго
напиши го това, вместо да се прайте на хитри
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: 5 серия срещу Пасат - поддръжка?
dajungle написа: ............
Ето от Тук си намираш частта , която те интересува ,
после Тук написваш номера и , и разбираш колко точно е цената и.

Последна промяна ///sasho на 06 Яну 2009, 13:14, променена общо 3 пъти
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Добре колеги това технически форум за Е39 ли е ? или какво ? Какви са тия пасати ? Кое било скъпо, кое не бля-бля-бля
... Ако искаш нещо бързо и спортно направо вземи си купи Голф с пернишка регистрация и няма кой те бие! отзад да има и много буквички те всяка дига с по 15-20 коня силата на колата!
П.П : купува се кола която е по-джоба ти! не да дадеш всичките си пари за една кола и после като стане нещо се чудиш какво да правиш и седи пред вас и само слизаш да и изчистваш снега!

П.П : купува се кола която е по-джоба ти! не да дадеш всичките си пари за една кола и после като стане нещо се чудиш какво да правиш и седи пред вас и само слизаш да и изчистваш снега!
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
Брейй имам 3-4 мнения във този форум и се заядохте с мен.
Питах нещо простичко, имам пасат и спор с колега който твърди, че за същите пари като поддръжка и покупка мога да имам Е39 така ли е или не? Ако да - защо, ако не - защо? Твърденията се подкрепят с факти. Колата не ми трябва от "фенщина" а да е комбинация от функционалност, безопасност, външен вид и цена.
Мисля че въпроса е по темата за Е39 и неща от рода "купи си голф от перник" или "купи си каруца няма да поддържаш" и т.н. са най-малкото чесане на езиците, не искам да ползвам други думи.
Разбирам, че някои хора гледат на колата като средство да "изпъкнат"
и да гледат "кисело" от прозореца хаха,
но човек когато прави изказвания е добре първо да мисли.
Благодаря на хората, които все пак се постараха да отговорят смислено.
Питах нещо простичко, имам пасат и спор с колега който твърди, че за същите пари като поддръжка и покупка мога да имам Е39 така ли е или не? Ако да - защо, ако не - защо? Твърденията се подкрепят с факти. Колата не ми трябва от "фенщина" а да е комбинация от функционалност, безопасност, външен вид и цена.
Мисля че въпроса е по темата за Е39 и неща от рода "купи си голф от перник" или "купи си каруца няма да поддържаш" и т.н. са най-малкото чесане на езиците, не искам да ползвам други думи.
Разбирам, че някои хора гледат на колата като средство да "изпъкнат"

но човек когато прави изказвания е добре първо да мисли.
Благодаря на хората, които все пак се постараха да отговорят смислено.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Цените на частите за автомобили след 2000-2001-ва година нямат кои знае какви разлики без значение опел, фoлксваген или БМВ, всичко зависи от магазина, пример - бронята дето я пръснах онзи ден в ДаруКур струва 864 ЛЕВА (на банкноти от по два лева, в гъ*а да им ги нашвакам), а от една Варненска фирма фейсовата я поръчахме вчера (и сега я чакам) за 180 лв. . голям праз че не е лята в Германия. Та ако тръгнете да сравнявате италиански цени на части за пасат и немски цени на части за БМВ определено с два немски носача може да се купи полвин пасат италиански части
. Според мен и двете коли са хубави, които каже че пасата неструва значи не е карал такъв, а 2,5 ТДИ мотора след 2001-ва е направо чудесен (между '98-ма и 2000-та има един 2,5 дето мамата си е е*** не - моиш му смогна на ремонтите) Пасата е малко по-просто изпълнен и затова можеби е малко по корав и не се чупи толкова по-малко електроника = по-малко проблеми - никои не може да отрече че Е39 страда най-много от електрониката си
Колега карай си квото ти е на сърце и си свиркай

Колега карай си квото ти е на сърце и си свиркай

Последна промяна spacepl на 06 Яну 2009, 16:38, променена общо 1 път
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Ами не е по-малък ама нали сравняваме с пасат. А иначе мисля ,че с тези цени дето си дал за части на пасата,спокоино мпжеш да подържаш и е39.Bogat-Beden написа:разхода на тдс-а по-малък ли е?zlobicar написа:Като гледам цените който си дал май не е много по скъпа,разхода е по голям малко и маслото ама щото е шестак и е 7л.маслото.
обичам BMW
естествено че колегата може да поддържа и е39, там с тия ролки ремаци кънки мънки
един от двата плюса за пасата през зимата са, че е с предно, а другия, че има 4х4 такъв пасат, докато Е39 4х4 няма, вече чак новата 5-ца Е60 са влезли в час
ебаси кенефите са тия е39-тки на сняг.. опел аскона ни направи смешни на витоша а бехме с 2 е39ки

един от двата плюса за пасата през зимата са, че е с предно, а другия, че има 4х4 такъв пасат, докато Е39 4х4 няма, вече чак новата 5-ца Е60 са влезли в час
ебаси кенефите са тия е39-тки на сняг.. опел аскона ни направи смешни на витоша а бехме с 2 е39ки

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ca_Ma написа:ебаси кенефите са тия е39-тки на сняг.. опел аскона ни направи смешни на витоша а бехме с 2 е39ки
Важно е купон да има

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!