Дискусия : Кои са най-опасните шофьори?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кои са най-опасните шофьори според вас?

Младите
31
20%
Старите 40+
10
6%
Пияните
113
72%
Хората с опит
3
2%

Общо гласове : 157
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 06 Яну 2009, 18:02

Apassionata написа:

1. Пияните
2. Самоуверените млади шофьори
3. Жените
4. Възрастните
:[/quote]

те тия са наи рисковата група;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Яну 2009, 18:09

stambo_81dg написа:
Apassionata написа:

1. Пияните
2. Самоуверените млади шофьори
3. Жените
4. Възрастните
:

те тия са наи рисковата група;)[/quote]
Хабсолютно съм съгласен! :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 06 Яну 2009, 18:11

По опасно от пиян шофиор едва ли има :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 06 Яну 2009, 18:17

1. пияните
2. дебилите /те се вкл. към 1-вите/
3. отнесените в небесата /сами са на на пътя/ ама май и те са към 2-рите :mhihi:
Последна промяна porostorm на 06 Яну 2009, 18:20, променена общо 1 път
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 06 Яну 2009, 18:17

BT9028BA написа:По опасно от пиян шофиор едва ли има :mhihi:

има има (възрастните дядовци и жените)
те пияните с малки изключения си карат много културно :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 06 Яну 2009, 18:24

'1'Пияните ...
'2'Въпреки че и старите шофери незнаят къде се намират..
'3'младоците дето им дадат кола и си мислят че са само те на пътя..
'4' Шофьорите с опит и с акъл разбира се са на последно място ... малко ми е чудно защо колегата е забравил Жените като опасни шофьори може би за да не обижда колежките от форума .. но за сега най-много кофти ситуации в които съм участник или свидетел са били заради "пустите му жени" :mhihi: Извинявам се ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 06 Яну 2009, 18:46

Жените няма какво да ги коментираме, те са си направо за без коментар.
Въпросът с младите шофьори е друг. Ние разбираме само за трагичните случей от медиите. Те разбира се акцентират на най-лошото.. все пак си е новина а те това търсят. А всъщност младите шофьори, каквито сте били и вие и явно сте доживели и 'стари' времена :mhihi: , не са чак толкова лоши.

За едно нещо трябва да си призная обаче.. почерпена млада компания на МПС на стария баща, обикновенно завършва трагично.

Междудругото, чудя се дали да не пусна някаква тема от рода..
Как някой щеше да ме утрепе.. или нещо такова.. напоследък за жалост ми се струпаха няколко такива случея и немога да си ги изкарам от главата, явно доста съм си се стреснал..

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Яну 2009, 18:56

stambo_81dg написа:те пияните с малки изключения си карат много културно :mhihi:

Абе и аз познавам един човек, който на бутилка кара по-добре от мен след 15 години да речем, зад волана де, хората са различни. Вероятно като караш културно пил... това е защото се стягаш, съсредоточаваш се максимално и се стремиш да виждаш всичко... Но няма какво да се лъжем, реакциите като си "джапнал" се много притъпени. Правиха и някакъв тест преди време със пияндетата :mhihi: от Сблъсък и дриги публични лица... И аз една вечер, пардон сутрин, след мааалко уиски... бях паркирала много културно... най-празното и широко място избрах и сутрина се смях доста като видях как точно съм се наместила... на по 1-2 метра отвсякъде... много съм внималавала явно :mhihi: :uups: да не закача нещо...От тогава си обещах това да не се случва повече...Или дринк или драйффф... или драйф и дринк агейн, хахахха

Garribaldi написа: малко ми е чудно защо колегата е забравил Жените като опасни шофьори може би за да не обижда колежките от форума .. но за сега най-много кофти ситуации в които съм участник или свидетел са били заради "пустите му жени" :mhihi: Извинявам се ;)

Ти пък, да видя обидена жена тук? Доста колежки питаха даже къде са жените в Анкетата... Ясно е, ма това ще тръгне в друга Тема... ПАК :help: :mhihi: Масово Жените не са добри шофьори. Още преди да седна отляво, като се возех отдясно / абе не ми ли беше по-добре там :roll: /, на още тогава като видех неадекватно поведение на някоя кола на пътя, каране между ленти, мотаене, тъпи маневри, ми беше ясно отдалече, че или е жена, или е дядка... Е, ние тук, във форума, щом сме се ригистрирали, все пак имаме или си мислим, че имаме маааалко по-спациално отношение към шофьорлъка и към колите изобщо. И нещо сме се заели да доказваме може би... Че не всички жени са дървета... Зад волана де :mhihi: ;)
А аз лично си признах по-нагоре - най-опасния шофьор съм... "Къртим мивки в махалата, и пеша и със колата" ... Баси, ква санитария имаше оня ден на уличката пред блока...
П.П. Цитата е от новогодишния ми късмет ;)
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 06 Яну 2009, 19:05

За съжаление известно време ми се наложи да работя именно с хора, които в резултат на някаква глупост извършена от тях в колата или са отнели човешки живот, или пък са причинили тежки увреждания на друг човек и имам някакво мнение, базирано на моя личен опит натрупан от това.

За пияните - ок, ама кой вид пияни - с над 0.5 промила, с над 1.2 промила, мъртво пияните? Имах случай, в който мъртво пиян шофьор беше отнесъл едно момче на моста преди Курило и даже не беше разбрал какво е направил. Беше се прибрал до къщата си, паркирл пред тях колата така както и размазана и легнал да спи. След това се жалваше и казваше "Всичко си признавам!"..."Какво си признаваш, бе пич?!"..."Ми не знам...нищо не помня..."

В същото време знаем какво направи Ставийски с малко над 1.2 промила и никой от нас не може да е сигурен, дали тази катастрофа беше предизвиката от алкохола или от самонадеяността му...или и от двете...

За младите и неопитните? Четири млади момчета между 18 и 20 години, в една кола. Шофьорът - на 19. Със сигурност е смятал, че има някакви граници и знае до къде да рискува. Тръгва да се гони с друга кола по Евлоги Георгиев, колата се обръща в канала и четиримата в колата остават на място.

Студентска компания, на връщане от Боровец, се гони с друга кола от същата компания. Тръгва да изпреварва, колата на приятелите му не го пуска, а насреща идва джип. Джипът отбива в банкета, момчето, обаче се панира, скача на спирачките, губи контрол и се врязва в джипа. Пътниците в колата се разминават почти без травми, но шофьорът им беше в кома.

За рейсърите? Дружбенски голф 3, отново младо момче зад волана си прави отсечки по малките улички в късния следобед, удря човек на 55 години и го оставя на място. Зад него, на 20 метра, тъкмо е излизал от входа синът му и е видял всичко.

За опитните? Шофьор на маршрутка. На почти празен булевард, отново в Дружба. Удря жена, която пресича. Беше я ударил с огледалото и основата му я беше обезглавило.

Шофьор на тролейбус, затваря по рано вратата, с нея приклещва крака на жена, която слиза от автобуса и тръгва. Влачи я така около 10 метра.

Възрастен шофьор, на Сливница, до Шел-а, беше изгубил контрол над колата минал през мантинелата и се врязва в идващия в насрещното автомобил.

Жена, в студентски град, на улица без предимство, за което обаче тя не е видяла знака (точно до зимния дворец), вижда идващият автобус, но решава, че той ще успее да спре за 5 метра и влиза в кръстовището. Автобусът естествено не успява да спре.

Смятам, че ВСЕКИ може да е опасен за себе си и за околните! И то когато действа безотговорно. И ВСЕКИ може да бъде безопасен, когато кара отговорно! Всеки, който е предизвикал катастрофа е бил УБЕДЕН че знае какво прави и че не предизвиква опасност и не застрашава чуждия живот и здраве.

Така, че няма да гласувам в анкетата, защото смятам, че най-опасните шофьори са безотговорните шофьори. Без значение на опит, възраст, пол или каквото и да е друго.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 06 Яну 2009, 20:00

Най-лошите шофиори според мен са тези с малките градски колички и то не тия дето ги ползват за работа да разнасят разни неща а тези които си ги имат за личен автомобил и тук изклиучвам марката Мини. Става въпрос за всички други винаги си мислят че са по бързи от теб много от тях са комплексират само като ги задминеш в града, а като излязат на магистралата седят в средна лента само като баби. От личен опит ги смятам за по опасни понякога и от пияните тъй като често такива малки малолитражки се карат от комплексари и заради това стават произшествия.

Само да добавя че голяма част от най-лишите шофиори са от женски пол и често са с малки колички или някакви коруби които дори не са изправни.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

2009

Мнение от Vaio E30 » 06 Яну 2009, 21:08

^Joreto написа:Естествено, че пияните са най-опасни..особено ако са и млади :confused: ако пък са и от женски пол и са руси... вече работата е много сериозна :mhihi: след това възрастните.. някаде над 55г.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

2009

Мнение от Vaio E30 » 06 Яну 2009, 21:09

^Joreto написа:Естествено, че пияните са най-опасни..особено ако са и млади :confused: ако пък са и от женски пол и са руси... вече работата е много сериозна :mhihi: след това възрастните.. някаде над 55г.
Изображение Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата