Затвор от 2,5 г. за Стависки!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 07 Яну 2009, 11:39

Мдаа, реално погледнато, Максим трябва да е доволен (образно казано) от присъдата, която е направо нелепа. Имам "приятел", който лежи 4 години за побой с цел грабеж, а тук говорим все пак за 2 отнети живота (просто смъртния акт е само един :( ) Това харесвам на белите държави - в Германия и бундес-канцлера да направи нещо подобно ще лежи... и то МНОГО ще лежи!
Но Максим не е виновен, виновна ни е държавата. Тук свободията се носи из въздуха. На чужденците са им нужни 2 дни, за да разберат, че ТУК всеки може да прави каквото си иска и да се размине почти безнаказано. Идеята ми е следната. Така и така 2 години затвор на лек режим са направо смешни, съответно влизането му в затвора е безмислено. Стависки би бил по-полезен отвън, ако продължава да работи, да се състезава, да изкарва пари и да помага на Мануела. Защото замислете се, че несъществуващото равенство може да ощети и двете страни. Например паричните глоби наложени на Максим са меко казано ненормални! Ами ако Груьо от с.Пичковци се беше метнал на Жигулката на кило гроздова и се беше нацелил в Хонда-та на тези младежи ? Нямаше и 1000 лева да могат да му вземат :roll:
И също така се замислете, че ако не беше Максим, ами беше някой шапкар, полицай, син на съдия, некоя мутра дясната ръка (или някъв друг крайник) на местен нарко-барон - много одавна да се е разминал с условна присъда и да продължава да си кара SUV-а пиян на мотика. Аз съм сигурен, че Максим повече няма да го направи, дори да му се размине, защото е спортист, а не престъпник! Това, че е световен шампион може да говори само за железна дисциплина. Но просто всеки прави грешки, а неговата беше фатална... :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 07 Яну 2009, 12:22

гаден мизерник пълен боклук на всеки можело да се случи и аз съм пил и после съм карал(не се хваля с това) ама после до вкъщи карам с 30км и съм на тръни да не стане нещо а тоя боклук е тръгнал да ми се прави на състезател с тоя танк пиян като прасе направо шампион прослави ни навсякъде колко келява държава сме и че тук цари тотално беззаконие.дори и да влзезе то ще е за много малко и той ще бъде в общежитие дето условията са по хубави от тези вкъщи нека му е гадно :mhihi: .за 2 месеца да го вкарат ама в мизерен затвор с 10 мангала мазни кирливи в една килия да яде черните салами все пак русо гладно нема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Яну 2009, 12:48

съгласен съм с колегата Rebel,Ставииски го изкараха наи големия бандит в България а тои просто не е имал късмет в точния момент :arrow: и се е получила трагедията,полицията постоянно хваща пияни шофиори и никои не разбира за тях а те са същите потенциални убиици на пътя, но никои не ги гледа нещата от тоя аспект,не го оневинявам напротив виновен е и малко или много ще си понесе отговорността отделно че ще му тежи на съвестта цял живот,но тои не е престъпник в изтинския смисъл на думата защото има хора с криминални досиета с брутални неща в тях сводници,изнасилвачи,садисти хора ощетили държавата с милиони,хора които си се разхождат свободно и не им дреме и правят това от години и се пресмиват на полицията и няма кои да им потърси сметка!А тук и по медиите сме се хванали да съдим човека които е направил медали за страната човек които е известен в цял свят и допреди година му се възхищавахме и ръкопляскахме,а сега всички плюят по него това право според мен имат само близките на починалия и на пострадалото момиче!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Яну 2009, 12:52

Rebel написа:Така и така 2 години затвор на лек режим са направо смешни, съответно влизането му в затвора е безмислено. Стависки би бил по-полезен отвън, ако продължава да работи, да се състезава, да изкарва пари и да помага на Мануела.

Тва по принцип има логика, само че колко време ще му трябва да изработи 200к? Като се има в предвид, че ще му отнеме доста време за да си върне формата... кво правим - ще работи като Продавач-Консултант? Или като треньор?? Колко ще му платят като треньор... със сигурност не и подобни пари че за 1-2 години да извади парите..

Със сигурност обаче не ти е точен примера за пияницата с Жигулката... ти в последно време за колко катастрофи с участник Лада/Жигула си чул? МНОГО малко са потенциалните възможности някой с такъв автомобил да се напие по подобен начин и да кара така, както Максим е направил... Докато (както се вижда ежедневно), киселите дупета със скъпи джипчета и 0.5+ промила кръв в алкохола с лопата да ги ринеш...

kiko написа:съгласен съм с колегата Rebel,Ставииски го изкараха наи големия бандит в България а тои просто не е имал късмет в точния момент :arrow: и се е получила трагедията,полицията постоянно хваща пияни шофиори и никои не разбира за тях а те са същите потенциални убиици на пътя, но никои не ги гледа нещата от тоя аспект,

Хваща и ги пуска, ма разликата е огромна да се прибереш после вкъщи и да се наспиш и да прибиеш някой с карането си... направо от небето до земята е разликата... тва е както да кастрофираш или да не катастрофираш... А тия, дето са направили катастрофа и са убили човек не им се разминава просто ей така - ако не си НЯКОЙ ВАЖЕН направо си отиваш в затвора... наистина Ставийски може да го ползват като изкупителна жертва пред Европа, но човека е виновен. Точка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 07 Яну 2009, 13:01

cypher_bg написа:
Nucl3arDru1D написа:трябва да влезе, за да е пример и да може това да е практика :idea:

Да, но за 2.5 години? При това за убийство? Ако се махне десетична запетайка по става.

както каза колегата нека стане практика, те после ще направят поправки и ще уголемят присъдата!
колеги имайте предвид че това престъпление спада към графа Непредумишлени убийства или Убийство по непредпазливост май такива бяха....юристите ще кажат. Мисля че навсякъде по света няма присъдата е горе долу 10-15 години!
освен в някой щати :mhihi: там си на стола за открадната кокошка :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 07 Яну 2009, 14:50

kiko написа:....Ставииски го изкараха наи големия бандит в България а тои просто не е имал късмет в точния момент :arrow: и се е получила трагедията...

Все от някъде трябва да се започне....какво значи не е най-големия бандит?! Щом умишлено е пил и карал, това е убийство, престъпление, което се наказва със затвор!
Какво значи не е имал късмет?! На късмет ли трябва да се разчита като се качиш пиян зад волана? Не той....пострадалите не са имали късмет!
Защото той съм убедена много пъти преди това е карал така и очевидно все е имал късмет....Е да..ама то постоянно не може. Малко му е!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 07 Яну 2009, 15:04

Колеги 2.5 години в затвора не са никак малко,не говоря за конкретния случай а по принцип :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 07 Яну 2009, 15:57

Вие дане мислите че ще ги лежи 2.5г.Ако не се лъжа пише,че ще е лек режим,а това означава:
-шест месеца домашен отпуск,защото тия съдебни зали са му подействали зле и трябва да си почине
-след това ще дойде някой празник и хайде още няколко месеца отпуска
-накрая я виж 2.5 години са се минали без да се осети

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Яну 2009, 17:59

TheKiller написа:Колеги 2.5 години в затвора не са никак малко,не говоря за конкретния случай а по принцип :mhihi:

Вовеки мъртъв от глупоста и самонадеяността на нагъл пияндурник не е малка работа, 10 години си трябват за убийството на момчето и отделно за момичето, което беше в кома. В оная бумага, набедена за наказателен кодекс, май така пише.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Яну 2009, 18:11

рашъна тряя си лежи и плаща доживот,щот има пара и ако не беше стиснат кенеф,щеше да си вземе шофьорче,да го разкарва и да се налива донасита...
преди години така правих-вземам приятел дето не пие,кара ме по дупките,аз маам квот си искам,на него сокчета и после всички доволни
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 08 Яну 2009, 23:15

Всичко ще отшуми до няколко месеца и след тва е вън ще е стоял има няма 5-6 месеца тая държава няма управия който и каквото да ми говори всички седиме на тръни докато тия горе пият чай и се чудат как да ни осерат.... :help: :evil:

Предишна

Назад към Извън Темата