Kарате ли по внимателно при зимни условия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 09 Яну 2009, 17:53

Абе няма значение марката на гумите-нека не навлизам в спорове.Просто е хубаво да за зимни и хубави в смисъл да има достатъчно дълбочина на грайфера и да не са вдървили.Впечатление ми правят тъпите бакшиши дето ми карат на гъза.Големи шофьори се имат като въртят по цял ден ама искам да го видя на излъскания лед как ще спре ако аз спра по-рязко примерно.Такова нещо като дистанция няма за някои индивиди...не мога да разбера нещо се правят ли "виж ме к'ъв съм смел на леда" ли...Изнервих се много вчера,но както и да е.Аз предпочитам да карам като олигофрен бавно,да си пускам мигачите от по-рано и да ме псуват отколкото да ми се случи нещо.В интерес на истината аз туй го правя да се предпазя от гореспоменатите безмсъртни,защото повече от тях ме е страх отколкото от самия себе си :idea:

Не знам дали гледахте по телевизията давах тия дни за патрулките,които нямат зимни гуми.От кризата завода на Бриджстоун в Румъния спрял производство и не доставил 1000бр. зимни терлици за куките.Обаче ония бръмчат...Верно си е панаир с тия държавни поръчки,конкурси,спечелване,договори ама мен ако ме спрат с някакви смешни летни гуми и им кажа "ми фирмата е в криза не даде заплати и не съм купил гуми" даже сигурно няма да ме изслушат и си тръгвам с акта.Направо сме за смях.Ми тая патрулка ако изправи някой завой и помете малко коли или хора на тротоара.Сигурно ще направят както с един познат.Минава си човека на зелено,патрулката без включени буркани минава пък на червено и право във вратите...бам пускат буркани и нашия човек излиза виновен,че не видял колата със специален режим на движение.Няма такава абсурдна държава...
Изображение
8.32

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 09 Яну 2009, 17:59

Карам си на панасерка насекъде, нема зима, нема лето :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 09 Яну 2009, 18:12

Задалжително карам много внимателно и по правелник особенно зимата :yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Яну 2009, 18:43

спазвам по голяма дистанция и винаги давам мигачи за всичко , иначе пак си карам бързо . Наи ме е яд , че като падне 2 пръста сняг и половината глупаци се вдървяват и лазят като мравки.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 09 Яну 2009, 18:50

по-бавно,по-голяма дистанция, по съсредоточено,повече гледам къде стъпва колата и още много....а когато съм сам на пътя карам както си знам :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 10 Яну 2009, 13:07

аз винаги зимата карам малко по-бавно щото си имам обеца на ухото 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 10 Яну 2009, 16:11

Разбира се, че сменям 'режима' към зимно шофиране - малко по-дефанзивно е.
Не е по-бавно или по-бързо - всичко е отностително.
Просто шофирането е съобразено с условията както винаги..
Най ми е хубаво като хване голяма поледица или повече непочистен сняг.
Тогава 'неделните' шофьори не излизат и на пътя си е най-спокойно....
П.С. днес някой май не бе превключил на зимно шофиране - до затвора във Варна една Алфа не бе успяла да спре и доста се бе потрошила в задницата на едно фордче, а 10м пред тях имаше наредени още три коли в сандвич...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 10 Яну 2009, 21:34

Evelin Cotsev написа:спазвам по голяма дистанция и винаги давам мигачи за всичко , иначе пак си карам бързо . Наи ме е яд , че като падне 2 пръста сняг и половината глупаци се вдървяват и лазят като мравки.

Тва е щото повечето нямат гуми :mhihi:
А иначе имам наблюдение че тва АСЦ повече пречи отколкото помага....
Карам и едно кросовърче 4х4 което като му стъпиш на газта изобщо не прави разлика м/у каране на сняг или асфалт
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 10 Яну 2009, 23:12

аз не карам изобщо заради това че нямам зимни гуми, иначе и да имах бих карал с не повече от 30-40 в града и до 80 извън
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата