Простащината завляда и медиите!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 10 Яну 2009, 0:15

Да наистина е кофти заглавие,все пак става въпрос за смъртта на един човек.......поне малко уважение.
Смучат си от пръстите глупости за да си запълнят колонките :evil:
До гуша ми е дошло от изрази като:

"адската машина била заложена....."
"кървавия екшън се разиграл......"

И други и други глупости,има и свестни журналисти,ама тоя дето го е написал това е пълен глупак!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Яну 2009, 1:29

Миии на база пазарните принципи,които всички толкова много обичаме,това е наложилият се стил на писане,най-лесно смилаемата форма за поднасяне на "информация" е словесна д.ария,естествено адресирано към силно лумпенизираната маса...Процесът е двупосочен,добре смазан и работещ...явно :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Яну 2009, 11:38

Аз пък да ти кажа такива драскачи им викам "журналя" :mhihi: :help:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 10 Яну 2009, 12:27

Ама той процеса е двустранен бре хора, не е само до журналята, че те и читателите са на същото ниво, докато има хора които си дават стотинките за Шок Ужас и Сензации, ще има и подобен тип "журналистика". Интересна, лесно смилаема, достъпна и ефтина, минава и заминава, плескаме се по челото и си викаме лелееее и тоя ли бил гей, и тоя ли бил болен от рак, ааа не не на мен такова нещо не може да ми се случи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 10 Яну 2009, 13:04

Тоз вестник не се коментира 2/3 е жълт а останалата част е брутална.
Страницата с топ майтапа също е един път...
Изображение
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 10 Яну 2009, 15:20

Колеги,

от доста придобит опит ви казавам:

Заглавията в медиите и стила на журналиситката са точно такива каквито ги искат читателите/зрителите!
Ако пишете/говорите за бизнес, икономика, за сериозни неща, ви гледа/чете 2% от населението.
Ако обаче пишете/говорите просотии - имате 90% гледаемост/четаемост.
Най-четен седмичник - Уикенд.
Най-гледно предаване- всички т.н. РИАЛИТИ формати...
Монитор си видгна тиража двойно, откакто премина в този стил - това е тъжната истина в БГ.

Сегашния премиер няма трудов стаж.
Кмета на столицата е бивша охрана на комунистическия премиер.

Само си представете - охраната на Чушеску - кмет на Букурещ!!!
СМЯХ!!!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Яну 2009, 15:32

Добре, че все още в новинарските емисии по уважаващите себе си телевиизии говорят нормално...
Като се замисля, и моя речник доста се е проминил... За съжаление не в много добра насока :confused: Трябва да се чете повече :idea:
Книги.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 10 Яну 2009, 15:49

Apassionata написа:Добре, че все още в новинарските емисии по уважаващите себе си телевиизии говорят нормално...
Като се замисля, и моя речник доста се е проминил... За съжаление не в много добра насока :confused: Трябва да се чете повече :idea:
Книги.

Много ми е интерсно (и полезно) - кои ТВ гледаш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 10 Яну 2009, 16:09

Apassionata написа:Добре, че все още в новинарските емисии по уважаващите себе си телевиизии говорят нормално...
Книги.

Точно БТВ и НОВА, незнам дали за тях говориш ама да си кажа :) много ме дразнят с техните сензационни заглавия на водещите новини в тип CNN, обаче започнат ли да казват цялата новина направо смешно става как някаква огромна глупост са и плеснали гръмко заглавие... А и като ми набиват в главата техните реалити шоута като че ли кой знае каква сензация са...

Много малко са добрите журналисти в БГ.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 10 Яну 2009, 16:15

тва таксиметрови шофьори, журналисти, полицаи, сотаджий.....много рядко срещам свестни хора с такива професий....

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 10 Яну 2009, 16:21

То тука какво ли е както трябва, та журналистите да са ни наред.
Колегите по нагоре са си прави, докато има кой да им купува глупостите, ще има и кой да ги пише.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Яну 2009, 16:23

Fking написа:тва таксиметрови шофьори, журналисти, полицаи, сотаджий.....много рядко срещам свестни хора с такива професий....

Е ще се обиждаме ли сега :mhihi: :mhihi: :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 10 Яну 2009, 16:44

То като цяло вече рядко се срещат свестни хора...ама на...всичките тука сме се събрали :mhihi:

Ееех...а какви хора имаше едно времеее...свестни, свестни, с лопата да ги ринеш :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 10 Яну 2009, 16:57

saleen написа:
Fking написа:тва таксиметрови шофьори, журналисти, полицаи, сотаджий.....много рядко срещам свестни хора с такива професий....

ми не :>

Ти от коя от професиите си, и кажи си честно, какъв % от колегите ти са читави хора? :)

someone, ти ако желаеш сподели за твоите колеги, май и ти си в една от групите :)

Не искам да обиждам никой, имам познати и от НСБОБ и от КАТ (бивши) и сотаджии, и те самите са споделяли моето мнение...

Специално за полицията те си го казаха и по телевизията, преди е имало незнам си колко човека за 1 място, сега горе долу който реши, е вътре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 10 Яну 2009, 17:04

Fking написа:
saleen написа:

ми не :>

Ти от коя от професиите си, и кажи си честно, какъв % от колегите ти са читави хора? :)

someone, ти ако желаеш сподели за твоите колеги, май и ти си в една от групите :)

Не искам да обиждам никой, имам познати и от НСБОБ и от КАТ (бивши) и сотаджии, и те самите са споделяли моето мнение...

Специално за полицията те си го казаха и по телевизията, преди е имало незнам си колко човека за 1 място, сега горе долу който реши, е вътре

Кандидат полицай съм засега.Всяко стадо си има мърша, така е навсякъде, трудно се дава еднозначна оценка за такава институция.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата