Колеги,как седят нещата с английските номера?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kompi
- младши ентусиаст
-
Колеги,как седят нещата с английските номера?
Търсих, но не намерих точно инфо. Ако някой кара акцизна кола(в България) с английска регистрация, би ли споделил как става ?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Сучииии!
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
igra4a-c2560xm написа:трудно и те спират на сяка пресечка сеедно си някои сериен убиец не се занимаваи
е та верваш ли си , аз карам такава е39 540и направих си гражданска като за нов внос , колата си е с изрядни док днес само минах сама кола през два патрула - куките 4акаха отвън и все едно ме няма , имам си винетка талона е на мое име и тн ,
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
JANI написа:igra4a-c2560xm написа:трудно и те спират на сяка пресечка сеедно си някои сериен убиец не се занимаваи
е та верваш ли си , аз карам такава е39 540и направих си гражданска като за нов внос , колата си е с изрядни док днес само минах сама кола през два патрула - куките 4акаха отвън и все едно ме няма , имам си винетка талона е на мое име и тн ,
Ще съм благодарен ако можеш да разясниш някои въпроси, които ме интересуват.
Аз също имам идея следващата ми кола да е от Англия (дадох 4300лв. акциз за тази и някак не ми се ще да повтарям упражнението). Брат ми живее в Англия и мисля той да я купи на негово име, а аз да си я докарам в България и да не я регистрирам на мое. Обаче какво става с Мот-а ? Изключено е всяка година колата да ходи до Англия да минава преглед. И как точно стои въпроса с каското и гражданската ? Има ли нещо, което трябва да се знае/направи, за да се застрахова автомобил с чужда регистрация ?
Каква е ситуацията и с аналога на нашия данък превозно средство ? В Англия от тази година има нови данъци за различните класове автомобили (а аз не искам малолитражка) - това няма ли да премахне ползите от прескочения акциз ?
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
по принцип има доста хора от форума които са доста по-запознати от мене , поне доколкото знам там не е нужно да плащаш каквото и да било ако не се кара колта или пък се кара но не в англия , мота нема на всослушание да ти обяснявам
какво да го правиш , гражданската имаш 2 варианта лош и добър единия е неква грани4на която е 200 кинта на месец другия е обикновенна гражданса за коли нов внос , без зна4ение дали е от германия или тн просто където се пи6е рег на колата вшисват нов внос демек ако те спрат казваш мисля да е регистрирам и край , нека хора по запознати да допълнят и последно не е нужно да е на брат ти на емето може на твое има с на брат ти адреса,това е което знам и друга което знам е 4е минах цяла европас фалшив иншуарънс - на едно хфър4ащо лист4е 12 цифри и в германие на една бензиностанция полиция проверка паспорти книжки , застраховки и аз
ужас викам айде в немска пандела ама не нищо провериха си хората пожелаха лек път и до там та сещай се в бг
АЗ СЕ РАДВАМ КАТО МОЖЕ ТАКА ПОСТОЯННО НИ ПРЕЦАКВАТ НА С В ТАЯ ГАДНА СТРАНА ЗАЩО И НИЕ ДА НЕ СЕ ПРОБВАМЕ

АЗ СЕ РАДВАМ КАТО МОЖЕ ТАКА ПОСТОЯННО НИ ПРЕЦАКВАТ НА С В ТАЯ ГАДНА СТРАНА ЗАЩО И НИЕ ДА НЕ СЕ ПРОБВАМЕ

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
JANI написа:...
Благодаря за информацията. Още не съм тръгнал да сменям колата, но когато дойде времето със сигурност ще се допитам отново във форума. На мен идеята ми е да прескоча само акциза, всичко друго ще гледам да си е напълно легално, ако не е възможно, сигурно ще се откажа от точно този вариант. Но почти сигурно ще търся кола в Англия - в ибей от време на време изскачат отлични оферти.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Денис трябва да се разпише тука ... неговите бими 90 % са такива

M - The most powerful letter in the world
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Аз имам едно запознатство с тия английските коли...
Скоро един комшия се прибра от Англия,купи си голф 3 1,9 D за да си докара багаж...много запазен мотор...и сега иска да го продава..намират се мераклии дори и аз искам да го купя...но не бях първи и си чаках реда ако другия се откаже...да обаче по-принцип това е голф и аз няма какво да го правя...и щях да се занимавам повече с голф форума докато не продам всичко...да обаче тои иска да ти я продаде но след като я прехвърли чрез покупко-продажба договор..демег да се регистрира с бг. номера и да се бракува но нотариус искат първо да си обърнеш дясната генерация в ляво, да си смениш фаровете и тогава ще се сключи този договор..понеже има промяна в закона от началото на 2009 год..и ето къде е проблема Именно този човек който иска да му купи голфа иска да си вземе моторя да си го сложи на неговия пасат...и му казва друг вариант...да вземе английските номера и да отиде в Англия с талона да си бракува там колата и сделката ще се осъщастви на цена почти колкото на желязо.....
но той така и неще..какво следва...според вас?!
А друг е въпроса да си карате автомобила с Английските номера...но имайте предвид че трябва всичко да плащате в Англия...а като ги знаете тук нашите застрахователи как на бг номера се правят на маймуни а не знам с Английските дали няма да се правят и на.....
Скоро един комшия се прибра от Англия,купи си голф 3 1,9 D за да си докара багаж...много запазен мотор...и сега иска да го продава..намират се мераклии дори и аз искам да го купя...но не бях първи и си чаках реда ако другия се откаже...да обаче по-принцип това е голф и аз няма какво да го правя...и щях да се занимавам повече с голф форума докато не продам всичко...да обаче тои иска да ти я продаде но след като я прехвърли чрез покупко-продажба договор..демег да се регистрира с бг. номера и да се бракува но нотариус искат първо да си обърнеш дясната генерация в ляво, да си смениш фаровете и тогава ще се сключи този договор..понеже има промяна в закона от началото на 2009 год..и ето къде е проблема Именно този човек който иска да му купи голфа иска да си вземе моторя да си го сложи на неговия пасат...и му казва друг вариант...да вземе английските номера и да отиде в Англия с талона да си бракува там колата и сделката ще се осъщастви на цена почти колкото на желязо.....

А друг е въпроса да си карате автомобила с Английските номера...но имайте предвид че трябва всичко да плащате в Англия...а като ги знаете тук нашите застрахователи как на бг номера се правят на маймуни а не знам с Английските дали няма да се правят и на.....

- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
прави си застраховка и винетка и си караи така имам приятел които се занимава с внос на такива коли поне от 5 години и си кара джипа така
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И аз бях пускал подобна тема наскоро , обаче ме нямаше в нета и тя се забаталачи ...
Занчи може да се кара , даже и за гражданска може да ги излъжеш , че не ти трябва ама по-добре един документ поне да докажеш...
А ако талона не е на мое име , а само съм се подписал на него че съм го прекупил ? Някой кара ли така ? Защото докато ми изнамерят талон на мое име сигурно ще дойде време за море , пък трябва движение до тогава
Занчи може да се кара , даже и за гражданска може да ги излъжеш , че не ти трябва ама по-добре един документ поне да докажеш...
А ако талона не е на мое име , а само съм се подписал на него че съм го прекупил ? Някой кара ли така ? Защото докато ми изнамерят талон на мое име сигурно ще дойде време за море , пък трябва движение до тогава

- kompi
- младши ентусиаст
-
и при мен колата е на друго име! Аз утре ще поразпитам застрахователи познати и ще преценя!
Сучииии!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
AGD написа:JANI написа:...
Благодаря за информацията. Още не съм тръгнал да сменям колата, но когато дойде времето със сигурност ще се допитам отново във форума. На мен идеята ми е да прескоча само акциза, всичко друго ще гледам да си е напълно легално, ако не е възможно, сигурно ще се откажа от точно този вариант. Но почти сигурно ще търся кола в Англия - в ибей от време на време изскачат отлични оферти.
Ами колега , ако не регистрираш колата за да прескочиш акциза - кое ще ти е легално - или мислиш да ходиш в чужбина за технически преглед , да плашташ огромната еко такса и тн

Единствения начин е да имаш човек където трябва и без да си искаш да регистрираш колата (в твоя случай някоя мощна Е39ка предполагам ) като неакцизна такава . Варианта не е за пренебрегване , защото 1000 или 2000 лев да дадеш пак си си на далавера , а хората дето ще устоят на тази сума са малко

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
С други думи ще си тотално нелегален, без технически преглед и без платен данък. Гражданска застраховка ще може да сключваш само ако имаш "свой" човек, щото не знам колко пъти ще минава това с новия внос. Всеки път като те спира полицай, ще трябва да се обясняваш каква е тая кола. Ще е рисковано да излезеш в Европа, щото там ако те хванат с фалшивите бланки, жална ти майка. И да не забравяме, че недай си боже попаднете като участник в тежко ПТП, в съда няма да се пропуснат тези факти.
Ама к'во пък за българина е най-важно да мине тънко на всяка цена.
Ама к'во пък за българина е най-важно да мине тънко на всяка цена.

къв данък бе брат стига с тея данъци , а ти кат минаваш преглед и си много спокоен нали даваш 20 кинта даже и пове4ето пъти не е нужно иколата да вкарваш и тн ама си минал преглед и си легален нали , и тва с ноивия внос пък мога да ти кажа 4е според тебе колко 4есто ще те спират , колко 4есто един и същ 4овек ще те пре и от къде да знаят те аз кога съм вкарал колата ще ми обясниш ли когато е на тримесе4ие гражданската и не си платиш на 10-тия ден тая гражданска из4езва и си правиш нова с нова дата и край тва е ЕУ никой не знае кога пътувам кога излизам и влизам в бг и никой няма право да ми държи сметка така 4е ... и според мнене има много нелегални неща ама никой не им обръща внимание нали и друго законно ли е да го има тоя акциз тва е европейски съюз все едно да ида да си взема кола от софия и кат дойда в пловдив да трябва да плащам акциз айде е де...а и умрялата страна , на полша 4етох някъде 4е от европейския съюз ги били наказали то4но заради такъв акциз защо ония селяци трябва да ми казват какво да карам и тн , В ТОЯ СЛУ4АЙ КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО, ДОКАТ ИМА АКЦИЗ , ЩЕ Е ТАКА ПО УЛИЦИТЕ ИМА ПОВЕ4Е НЕМСКИ , АВСТРИЙСКИ И АНГЛИЙСКИ НОМЕРА ОТКОЛКОТО БЪЛГАРСКИ И НИКОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИМ КАЖЕ , ако нямаше акциз вси4ко щеше да е легално , да верно малко по-скъпи данъци и тн оба4е къде е 13к за акциз и тн и друго щото на няколко пъти все се обаждате с тея данъци -там няма данък като нашия там имат road tax , mot, insurance pyrwoto e ne]o kato pyten danyk move i da ne go pla]a[ no nqma[ prawo dave da dyrvi[ kolata na ulicata samo w gara[ , ako ne go pla]a[ nama problemi второто е преглед , третото е нещо като наща гражданска можеш нищо да не плащаш ама не може да си караш колата ТАМ ,
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2