Карате ли след употреба на алкохол?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли след като сте пили?

Категорично НЕ - Никога
108
48%
Изключително рядко
33
15%
На 1-2 бири - ДА
59
26%
Случва се и на повече от 1-2 малки... уискенца ;)
26
12%

Общо гласове : 226
РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Карате ли след употреба на алкохол?

Мнение от Apassionata » 10 Яну 2009, 20:24

Темата вероятно е разисквана многократно, но не и по "мое" време тук...
Покрай няколко други теми за Актове и отнемане на книжки, реших да попитам тук... Колко от Вас карат след като са пили някакъв алкохол, често ли се случва това, случвало ли се е да има проблеми, какви, с какви последствия и пр. Ще помоля да бъдете искрени, няма нужда от такава Анкета, ако всички отговорят - Категорично НЕ... Ясно е, че доста хора карат след употреба на алкохол... /или само аз съм заобиколена от пияници? :mhihi: :bchug: /
Надявам се да споделите мнения за това колко алкохол какви стойности дава на дрегера според вас, опит от кръвни проби, съвети разни...както и наказанията, които се налагат при констатиране на употреба. Изобщо всичко, за което се сетите в тази връзка ;)
Много се съмнявам каращите да си признаят, но все пак... :dunno:

Едит: нещо не излезе последния отговор: РЕДОВНО :confused: Няма как да се промени май...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 10 Яну 2009, 20:28

НИКОГА!!! :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 10 Яну 2009, 20:31

Няма да се лъжем, на мен се случва честичко, като се видим с приятели вечер по едно МАЛКО уиски най-често и всички сме с колите, а и с тях си и тръгваме... Спирали са ме поне 5-6 пъти на по 1 малко и нито веднъж дрегера не е отчел алкохол :!: Но случи ли се да изпия над 100 грама НИКОГА не съм се качвал да карам. Мн. пъти отида на заведение с колата уж за малко, пийна 1-2... после 3-4 и т.н , заеб'вам колата отпред и се прибирам с такси ;) Няма нищо по страшно на пътя от пиян шофьор и това са хора, които ненавиждам, съответно пиян никога няма да се кача да карам :idea:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Яну 2009, 20:31

Случвало се е да карам на 1-2 бири максимум. Не е често, но се е случвало. Не знам до колко е било правилно, но не съм чувствала каквато и да е било разлика след употребата им от нормалното ми състояние. По принцип твърд алкохол не пия, така че няма и как да ми се случи да карам на нещо друго. Единственото, което употребявам е натурален сок от хмел и Бейлис. Никога не бих си позволила да карам обаче, дори и на 1 бира ако чувствам, че ми е "замъглила" погледа, дори и в най-малка степен.

За хората, които си позволяват да карат след употреба на твърд алкохол и то в не малки количества, мисля че са престъпно безотговорни. :roll:

Не са ме спирали дос сега когато съм пила едната си бира, и произшествия не е имало слава богу :) По принцип съм на мнение, че всеки има глава да прецени дали може да шофира при дори и най-малка употреба, но като цяло е най-добре да се избягва. Най-малкото дори и ти да не направиш сакатлък, накой друг ако те шибне и имаш алкохолец в кръвта пак ще го отнесеш и ти....
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 10 Яну 2009, 20:33

Няма да се лъжем, на мен се случва честичко, като се видим с приятели вечер по едно МАЛКО уиски най-често и всички сме с колите, а и с тях си и тръгваме... Спирали са ме поне 5-6 пъти на по 1 малко и нито веднъж дрегера не е отчел алкохол :!: Но случи ли се да изпия над 100 грама НИКОГА не съм се качвал да карам. Мн. пъти отида на заведение с колата уж за малко, пийна 1-2... после 3-4 и т.н , заеб'вам колата отпред и се прибирам с такси ;) Няма нищо по страшно на пътя от пиян шофьор и това са хора, които ненавиждам, съответно пиян никога няма да се кача да карам :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 10 Яну 2009, 20:36

Колежке, по-добре да промениш графата "1-2 малки уискинцета" на към половин бутилка поне. Мене лично 1, 2 малки изобщо не ми влияат нито на шофирането нито на "духането" :mhihi: (сигурен съм че над 90% от форума е съгласен с мен). Виж ако сложиш половин бутилка и нагоре тогава може да постигнеш някакъв резултат от анкетата.

....а иначе за да бъда максимално коректен и обективен - случвало ми се е да карам и доста над половин бутилка. Изобщо не се гордея с това, дори напротив винаги съм плюл тези които пият и карат. Просто има алкохолни моменти в които човек не си прави сметка какви проблеми може да си навлече заради глупост
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 10 Яну 2009, 20:39

В самото начало на моята кариера,
пробвах 2-3 пъти и се отървах.
Сега не се качвам никога,
е понякога на 1-2 бири,
или 1 малко,
ама те не са проблем, уж.. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Яну 2009, 20:45

За собственици на BMW е крайно неразумно да карате пили-при авария ви гори каското, няма значение дали вие сте виновни.Един познат си трясна новата корса, беше с 0,2 промила и като се гласеше да получи пари от каското му казаха-"за полицаите ти може и да не си пил, но за нас-си" :mhihi: и си плати ремонта като поп.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Яну 2009, 20:49

Абсолютно никога не съм пил, когато съм с колата някъде. Колички, фрешове, натурални сокове и т.н.
Ако ми се пие - излизам без колата. Ако преценя, че не съм с някаква много "подтикваща" ме да пия тайфа хора си излизам с колата и го карам на безалкохолно.
Българинът му е насаден един много тъп комплекс - че за да може да се забавлява на обществено място - било то дискотека/ресторант/кръчма/купон - му е необходимо пиене. Мен въобще не ми пречи да не пия и пак да си правя кефа. И после ми е яко да возя пияни девойки и да им слушам простотиите :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 10 Яну 2009, 20:54

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 10 Яну 2009, 20:54

Никога не съм карал и не мисля никога да карам когато съм употребил алкохол

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 10 Яну 2009, 20:55

Sorry за 3-те отговора, даваше ми грешка :uups: някой мод ако иска да изтрие 2... или всичките, че гледам никой друг не кара на едно малко, ще бъда оплют :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rebel » 10 Яну 2009, 21:03

Забравих да добавя, че на мой приятел му взеха книжката. От 1 голямо - 1.05 на дрегера :shock: То е и въпрос на организъм. А и както колегата спомена по-горе. Каското гори при употреба на алкохол :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 10 Яну 2009, 21:07

По-принцип вече не сядам защото не само ще се размина а и не знам до къде ще ме докара главата с бимата!
Преди със старата кола почти редовно,само от дискотеката до дома иначе не патувам никъде след употреба и за щастие тогава когато съм карал пил куките ги няма а когато не съм пил те са си там...не знам какъв ми е бил моя късмет но все пак от малкия град всеки знае всичко за другия...случи се един голям проблем който щеше да сте стигне до бой или нещо по-лошо...това бе на една бензиностанция и чрез паник бутана куките хоп само мен за дето се опитах да им избягам от тия с които се гавриха...но единия от тях е ченге без униформа и нямаше как да не ме догонят...те на бензиностанцията просто нищо не посмяха да ми направят защото има камери и аз го знаех...въпреки това исках поне да си прибера колата макар че можех да я оставя там но ме хвана шубето и хоп викам на 2 км. съм и ще се прибера да но обаче аз докато спра на стопа от някъде издебна бяла Астра без звуков и светлинен сигнал и спряха точно пред мен...ни палка ни нищо само слязоха и веднага се почна документи и разни...но както и да е чрез 3 проби на 2 дрегера отчиташе различно...първите 2 пъти на 1-вия дрегер отчете 0,75 а на 2-рия дрегер 1,21 промила и така те ве4е бяха успокоени...книжката отнета за 11 месеца и 300 лв. глоба...така на 2-рия ден опела е продаден въпреки това че бях пуснал обява да го продавам че исках бмв...накрая се разбра че този който е искал да повика куките направил следното карал и се блъснал в някакво трябанче и нямал книжка...ето това се случи след 2 седмици-всичко се връща рано или късно..
А сега с бимата много не смея да го правя не само че ще направя белята а и нали знаете че алкохола не прощава на никого...така че за 2-ри път може и завинаги да нямам книжка...според новите закони...или още по-лошото....

За сега ако съм пил или с приятел който да ме закара или пеш.. ;)

Гласувах за Категорично Не...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 10 Яну 2009, 21:09

случвало се е...то и заради това карам без книжка сега. От тогава не близвам...ама то след дъжд качулка.
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

Следваща

Назад към Извън Темата