Карате ли след употреба на алкохол?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли след като сте пили?

Категорично НЕ - Никога
108
48%
Изключително рядко
33
15%
На 1-2 бири - ДА
59
26%
Случва се и на повече от 1-2 малки... уискенца ;)
26
12%

Общо гласове : 226
БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 11 Яну 2009, 1:24

karakanovski88 написа:Точно преди няколко дни на Иванов ден си позволих да карам след като бях изпил две бири и не чуствах каквото и да е влияние на алкохола, за мое нещастие бях спрян и на дрегара искара че сам над нормата :(
ба си..неприятно-на 2.5 водки ми показа 0.44 промила-ченгето даже се ядоса че не можа да ми вземе книжката-ми пред него пих -той вън пред заведението а аз вътре-на топличко :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 11 Яну 2009, 1:49

bmwfena написа:
karakanovski88 написа:Точно преди няколко дни на Иванов ден си позволих да карам след като бях изпил две бири и не чуствах каквото и да е влияние на алкохола, за мое нещастие бях спрян и на дрегара искара че сам над нормата :(
ба си..неприятно-на 2.5 водки ми показа 0.44 промила-ченгето даже се ядоса че не можа да ми вземе книжката-ми пред него пих -той вън пред заведението а аз вътре-на топличко :mhihi: :mhihi:

Ех че си задържал всичкия си дъх в дробовете и си надувал с въздух който е чист и влиза през носа... ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 11 Яну 2009, 2:25

Максимум на 1 бира, но и тогава се чуствам некомфортно
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 11 Яну 2009, 2:55

Archangel написа:Българинът му е насаден един много тъп комплекс - че за да може да се забавлява на обществено място - било то дискотека/ресторант/кръчма/купон - му е необходимо пиене. Мен въобще не ми пречи да не пия и пак да си правя кефа.

:!: :!: :!: :!: Пък на мен ми се чудят как може да си прекарвам толкова добре без това....

Не пия....изобщо! алкохоли,сигурно ако не беше толкова разпространено,никой нямаше да пие,но се действа на принципа ' и аз с мъжете'
то бива да се изфукаш нещо,второ,трето...ама да разправяш как ти харесва няква тотална ВОНЯ .... :mhihi: в много ! разновидности..е,мерси..

бирата също-егати боклука та и много различни видове и вкусове :mhihi: за 'познавачи' :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 11 Яну 2009, 3:03

Аз от 7 8 месеца не пия... :mhihi: а и не бих се качил пил защото грешките стават за секудни...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 11 Яну 2009, 5:00

Тука 2ма - 3ма пича сериозно усраха темата с тона... Путьовски работи, комплексари и т.н ?! Чакай, бе градски, кой си ти да даваш такива определения ?! При положение, че едно малко се вписва в нормите и не ми влияе по никакъв начин, дори и на дрегера - ти ли си човека дето ще ме определя като комплексар и путьо (и не само мен... бая народ, заеби гласовете) И що реши, че не мога да кажа "мъжки" НЕ ?! За кво да казвам НЕ като съм отишъл с идеята да изпия 1 малко (видиш ли не от келешлък, ами просто щото ми е вкусно и ми върви добре със водичката , проблем??!?) Никой не ми намазал ските или да ме е излъгал да се напия и да карам, имам си глава на раменете, не си мисли че ти си по- умен от останалите и само ти загряваш, че шофирането е сериозна работа! :idea: Така че, не е лошо да спазваш добрия тон, не си на мегдана ;)

Другия пич, дето не пие и също обяснява как било келешлък и комплексарщина да се пие тая ВОНЯ ( ?!? :shock: ,прегледай се...)
Добре де, момчета, не можете ли да се съгласите, че като вие на харесвате нещо и не ви кефи може да има и други причини освен келешлъка и , нали ЯВНО изявените ни комплекси :mhihi: да обичаме да правим/консумираме нещо... !? Темата е всеки, който иска да си изкаже мнението, а не да псувате ;) Аз не прочетох някой да казва " ДА , ПИЕМ СИ НА ВОЛЯ И СИ КАРАМ..." Малко по-спокойно я давайте :idea:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 11 Яну 2009, 9:56

Никога!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 11 Яну 2009, 10:43

Категорично Никога 8)
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Яну 2009, 11:09

Eто някои неща, които може би ще бъдат интересни:

Нивото на алкохола в кръвта зависи от много фактори: вид и количество на питието, пол, тегло, лични навици на консумация на алкохол, дали човекът се е хранил.

Едно и също количество алкохол при различните хора ще доведе до различно ниво на алкохол.

Алкохолът се неутрализира от организма със скорост от близо една единица на час. Ако човекът е пил много предната вечер, нивото на алкохол в кръвта му на следващата сутрин може все още да е над законовата граница. Процесът не може да се ускори с пиене на чай или кафе. Броенето на единици и опитите да се прецени нивото на алкохол в кръвта не са надеждни.

Една "единица" алкохол приблизително и условно е равностойна на 1/4 литър бира, малка мярка концентрат или чаша вино.

Пример 1 за приблизително определяне на нивото на алкохола в кръвта

Мъж, който тежи 80 кг., изпива 1 литър бира с алкохолно съдържаниеот 5%. Теглото на телесните течности (в които се съдържа абсорбиранияталкохол) е 70% от общото тегло. В нашия случай - 56 кг. Количеството наприетия чист алкохол е приблизително 40 гр. (1 л. бира = 800 гр., откоито 5% се равняват на 40 гр.). За да се получи нивото на алкохол вкръвта, количеството чист алкохол се разделя на количеството телесни течности - 40:56=0,71. Нивото на алкохол в кръвта е 0,71 на хиляда.

Пример 2
Жена изпива 1 л. бира с алкохолно съдържание от 5%. Тук резултатът ще е много различен, защото жените тежат по-малко и телесните течностиса само 60% от общото тегло. Ако дадената жена тежи 55 кг., телесните й течности ще тежат 33 кг. Тогава нивото на алкохол в кръвта ще бъде 40:33=1,21 на хиляда.

И още нещо, никога не трябва да се отказва проверка за Алкохол, защото:
Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходнамашина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническосредство за установяване на употребата на алкохол или не изпълнипредписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол вкръвта му, се наказва с [i]лишаване от право да управлява моторно превозносредство, трамвай или самоходна машина за срок от 6 месеца до 2 години и глоба от 200 до 500 лв.;[/i]

От горното излиза, че нормален мъж около 80 кг, при две големи бири / 1 л/ минава над нормата - 0.71 :confused: :shock: Трябва да се дебелее значи :mhihi: За жените пък вечеее, ноу комент, добре, че не съм 55 кила :confused:
Към колегите, които не пият изобщо - поздравления, трябва да се живее здравословно...и аз имах един Тежък период :mhihi: , в който не пиех абсолютно нищо... но общо-взето мнието ми е, че хората абсолютни трезвеници са лееко скучни и... безлични / да не се обижда никой/... или фанатизирани на тема напомпано тяло...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 11 Яну 2009, 11:13

За тея дето са много категорични... и изобщо, прав си е старият Фьодор Михайлович, който твърди, че:
"Всички, които не пият, са или болни, или подлеци.
Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника.
Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че…
Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник.
Да не пиеш означава да живееш като идиот.
Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец.
Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения.
Изкривяват се представите за света.
Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес."

Не е кофти да пиеш! Самото каране след това също не е чак толкова кофти... Истински лошото е какво може да се случи тогава!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 11 Яну 2009, 11:35

Аз като знам че ще пия просто оставям колата :) вкъщи и си отивам я с такси я с нещо др . А "инцидентно" все още не ми се е случвало да пия докато сам с колата може би се дължи на около 6 месечният ми опит като шофер не знам дано не си го позволявам за в бъдеще :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 11 Яну 2009, 13:36

Една бира, не повече - нямам нито проблеми, нито угризения да карам след толкова. При това винаги става въпрос за киснене някъде за повече от 2 часа, подплатено и с добро хапване. :mhihi:
Твърд алкохол на практика не пия от доста време насам. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 11 Яну 2009, 13:47

Rebel написа:Тука 2ма - 3ма пича сериозно усраха темата с тона... Путьовски работи, комплексари и т.н ?! Чакай, бе градски, кой си ти да даваш такива определения ?! При положение, че едно малко се вписва в нормите и не ми влияе по никакъв начин, дори и на дрегера - ти ли си човека дето ще ме определя като комплексар и путьо (и не само мен... бая народ, заеби гласовете) И що реши, че не мога да кажа "мъжки" НЕ ?! За кво да казвам НЕ като съм отишъл с идеята да изпия 1 малко (видиш ли не от келешлък, ами просто щото ми е вкусно и ми върви добре със водичката , проблем??!?) Никой не ми намазал ските или да ме е излъгал да се напия и да карам, имам си глава на раменете, не си мисли че ти си по- умен от останалите и само ти загряваш, че шофирането е сериозна работа! :idea: Така че, не е лошо да спазваш добрия тон, не си на мегдана ;)

Другия пич, дето не пие и също обяснява как било келешлък и комплексарщина да се пие тая ВОНЯ ( ?!? :shock: ,прегледай се...)
Добре де, момчета, не можете ли да се съгласите, че като вие на харесвате нещо и не ви кефи може да има и други причини освен келешлъка и , нали ЯВНО изявените ни комплекси :mhihi: да обичаме да правим/консумираме нещо... !? Темата е всеки, който иска да си изкаже мнението, а не да псувате ;) Аз не прочетох някой да казва " ДА , ПИЕМ СИ НА ВОЛЯ И СИ КАРАМ..." Малко по-спокойно я давайте :idea:

Колега,не те познавам и не искам да се заяждам с никои,това си е МОЕ МНЕНИЕ,и не може да се промени.Ти сам си казал че излизаш с идеята да пиеш едно-това си е твоя работа .За мен не е правилно и това е. А някои спомена че съм цитирал промили в другите държави.Ами да във Норвегия е 0.2,защото просто не може,а ние нали сме си на Балканите и сме по тарикати,за нас всичко може.Също така говорех за КОМПРОМИСА,щото където 1 там една и половина и тн и се почва едно смятане колко си пил,па колко време си седял . Аз съм принципен човек и си държа на принципите,като е казано не ,значи НЕ и точка.За мен това е безхарактерност,вече е друг въпрос на кои какви са му принципите

Ще дам отново един прост пример: Един приятел от форума(много добър шофер) преди години караше Форд.Еми този пич във надежда на Хан Кубрат се завъртя и фрасна една кола и тя се удари във спряна патрулка и стана тотално мазало-колите бяха тоталки.Еми тоя пич му се скъси живото с 10 години наи малко ,защото преди 2 часа беше ппил бира и половина.Да не ви казвам как изглеждаше в продължение на 1 час докато доиде КАТ за да духа на дрегера,просто мислеше че живота му е свършил и отива в затвора и потъва с много пари.ПРОСТО КРАИ.Дрегере на показа алкохол,но ако някои човек види състоянието му отстрани,просто много ще си промени мирогледа.

PS.Извинявам се ако съм засегнал някои с изказванията си(не ми е това целта),но мнението ми си остава непроменено.

PS. А за пиенето по принцип,и аз обичам като седнеме с моите маимуни да се направиме на змейове,или просто да пиеме по няколко бири,но тогава или оставям колата или с такси.Аиде със здраве
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 11 Яну 2009, 14:08

А и още нещо,имам един много добър приятел,които миналата пролет си купи пистов мотор.Еми тои е много щастлив защото -НЕГОВИ ДУМИ: преди пиех 2-3 бири с колата,а сега със мотора си пия по 5 щото не могат да ме спрат куките хаха. Аз секи път го храня и псувам ,щото за мене това е свещенна тъпота,още повече че на него това му е хляба- кара цистерна със керосин на летището.Еи затова много се дразня :banghead:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 11 Яну 2009, 14:08

И какъв е извода щом дрегера е показал - 0 значи не е бил пиян. А катастрофи се случват на всеки...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата