Моля за сьвет при закупуване на 318i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Моля за сьвет при закупуване на 318i
Здравейте всички! Отдавна ми е мечта е36 серията. Предлагат ми едно 318i от 97 година за 5000 лв. Карано е в Италия и изглежда много добре. Единственото което ме притеснява е реалният пробег на колата. Естествено че не е на 138 000, както пише на таблото. Шофьорската облегалка е протрита до скьсване, а по волана и педалите има видимо износване. Ако е на 200-250 000 добре, но ако е на 350? Обьркан сьм и не зная какво да правя. Двигателят работи тихо, но аз не разбирам нищо, така че... Вьпросьт ми е някой знае ли до колко хил. км. издьржат тези мотори? За какво трябва да се слуша и гледа за да се разбере, горе-долу, на колко реално в момента е колата? Благодаря на всички предварително!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Здрасти колега, няма смисъл да гледаш километража. Колата има състояние, съди за всичко по него, тествай я добре, закарай я на диагностика за да видиш какво има за смяна,
общо взето всички двигатели на БМВ (тази предполагам е с м43) са изключително здрави, ако са поддържани добре сигурно и над 500 хиляди не са проблем за тях, моето мнение е, че ако ти се стори запазена и в добро състояние не се притеснявай за това колко са реалните и километри (седалките, волана, педалите, интериора не са достатъчно обективен критерии за това колко са километрите на колата) препоръчвам ти да отидеш да я гледаш с някой познат, който разбира от БМВ-та и е технически грамотен. Освен това провери ВИН кода й (номера на рамата) дали наистина е 97 (че много удрят в годината по автокъщите, винаги казват 2-3 години отгоре), ако е 97 трябва да е фейслифтова (т.е. новите бъбреци, новите странични мигачи, новата броня, новия климатроник - дигитален, може би поне 2 аербега и т.н.). За кола 97 година 5000 е ниска цена, но и това не е критерии за състоянието на колата (е поне не 100% обективен). Във форума се продават много хубави е36-ци, много от които се продават наистина от запалени фенове на БМВ и са поддържани както трябва, може да разгледаш и тук. Знам че с нищо не ти помага моя коментар, малко разводнено и дълго пиша, но с две думи: не се плаши от "реалните километри на колата, двигателите са здрави и ако се грижиш за тях се държат мъжки до дълбоки старини.
общо взето всички двигатели на БМВ (тази предполагам е с м43) са изключително здрави, ако са поддържани добре сигурно и над 500 хиляди не са проблем за тях, моето мнение е, че ако ти се стори запазена и в добро състояние не се притеснявай за това колко са реалните и километри (седалките, волана, педалите, интериора не са достатъчно обективен критерии за това колко са километрите на колата) препоръчвам ти да отидеш да я гледаш с някой познат, който разбира от БМВ-та и е технически грамотен. Освен това провери ВИН кода й (номера на рамата) дали наистина е 97 (че много удрят в годината по автокъщите, винаги казват 2-3 години отгоре), ако е 97 трябва да е фейслифтова (т.е. новите бъбреци, новите странични мигачи, новата броня, новия климатроник - дигитален, може би поне 2 аербега и т.н.). За кола 97 година 5000 е ниска цена, но и това не е критерии за състоянието на колата (е поне не 100% обективен). Във форума се продават много хубави е36-ци, много от които се продават наистина от запалени фенове на БМВ и са поддържани както трябва, може да разгледаш и тук. Знам че с нищо не ти помага моя коментар, малко разводнено и дълго пиша, но с две думи: не се плаши от "реалните километри на колата, двигателите са здрави и ако се грижиш за тях се държат мъжки до дълбоки старини.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
И да не забравиш да и "бръкнеш в дупето" за да видиш дали има мазнинки. Така най лесно се познава мотора дали е добре!

- 318iBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: другите да изтръпват
Ми колега евала,че си се спрял на БМВ.За реалните км няма какво да си говорим минимум е на 300 хил.Иначе,ако ти харесва и е в добро състояние ТИ си решаваш. 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
97 набор, 5000 лева и ако е от автосалон...бягай на далече.
По добре повечко пари, но да е читава. Макар и на повечко години
По добре повечко пари, но да е читава. Макар и на повечко години

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Реалните километри можеш да ги разбереш единствено на компютър. Онова с теста на таблото са глупости. А с какво оборудване е колата за тази ниска сума?
За Италианките съм малко скептично настроен, на тия жабари не може да им вярва човек че знаят как се отваря предния капак. Затова моята е немска
. Аз също съм с 318i и съм доволен от мотора
За Италианките съм малко скептично настроен, на тия жабари не може да им вярва човек че знаят как се отваря предния капак. Затова моята е немска

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
dinkomg написа:Реалните километри можеш да ги разбереш единствено на компютър. Онова с теста на таблото са глупости. А с какво оборудване е колата за тази ниска сума?
За Италианките съм малко скептично настроен, на тия жабари не може да им вярва човек че знаят как се отваря предния капак. Затова моята е немска. Аз също съм с 318i и съм доволен от мотора
Колега на Е36 няма такъв компютър, който да му каже реалните км-ри

Колкото дали Италия или Германия си е въпрос на късмет. Моята е италианка и мога да кажа, че я взех в перфектно здраве. Маслото и беше сменяно скоро (не че и аз не го смених), филтъра на купето и въздушния филтър също се оказаха сменени.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
радвам се че си се спрял на БМВ Е36 колега, но защо не помислиш за едно 320 ? гори колкото 318-ката само че със сигурност ще се чувстваш по добре със звука, вървежа и т.н... или поне едно IS-че...иначе и според мен тук има измама, щото такава кола 97-ма година за 5 хилки си е наистина ниска сума... гледай за пушеци от ауспуха, провери маслото да не е като боза огледайте я отдолу и така... дано е читава, не забравяй че парите са в теб ти решаваш

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , няма сигурен начин да се разбере на колко километра е колата ...... Със сигурност е над тези които пише на таблото (поне х2).... Не взимай 97 г. кола за 5000 лв , гарантирам ти , че след това ще добавиш към тези пари поне още половината на тези. Моята кола е също 97г. 318i - Италиянска (за да си сигурен , че е тази година виж вин-а , иначе трябва да е с новите бъбреци , тънките мигачи , броня , два бега, дигитален климатроник). Взех я и уж всичко и беше перфектно (чуваше се само алтернатора да вие ) и така както всичко и беше супер , така до сега съм набутал сума пари по нея ....(вярно , че я глезя само с оригинални части , които са доста скъпи, но това е друга тема). Както един колега в преден коментар е казал - двигателя е М43 - за мен е много добър .... Друг колега те е посъветвал да вземеш 320 , като се е мотивирал , че върви повече и разхода е "почти същия " .... изобщо не съм съгласен ....но няма да повдигам тази тема защото ще се превърне вероятно във спор , само ще кажа , че на градсако на шестака разхода не можеш да го свалиш под 13/100 ..... Така , че според мен си се спрял на правилния модел кола .... но най добре потърси във форума , има колеги , които продават читави и гледани (глезени ) коли ... вярно по скъпички ще са но качеството струва пари .... 

- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
Kambe написа:радвам се че си се спрял на БМВ Е36 колега, но защо не помислиш за едно 320 ? гори колкото 318-ката

И мен ме съмнява за 5 бона да е читава и 97 година .Не гледай километрите а състоянието на колата като цяло .Е36 излиза 91 година - има екземпляри от тази година които са по запазени от такива в последните години на производство а модела си е един и същ.От друга страна пък невъзможни работи няма - но ако си решил твърдо да я взимаш -задължително сервизче и елкон !Ако е нов внос от Италия цената е нормална може би защото - сигурно ти е надул годината (да предположим че е 95-96),318 е а не ис-а (повече магаренца) не е купе (по ниска цена на седана) а и не забравяй разходите след покупката на автомобил нов внос (хилядарка че и повече след обслужването,регистрацийте,аларма и каско) и колата ти излиза 6 бона и повече което си е вече реално долу горе . Успех и пиши какво е станало

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2