Предимства на задното задвижване спрямо предното?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 04 Яну 2009, 20:25

затва се подава междинна газ
първо научете някой елементарни приоми после го раздавайте рейсъри по булевардите

Потребител
Аватар

Мнение от virusalfa » 04 Яну 2009, 21:11

И двете схеми си имат своите предимства.Алфа 164,Ланча Тема,Фиат Крома и Сааб 9000 са тежки кютуци,а са с предно.Това го давам за пояснение на колегата относно теглото.А Опел Омега има общо с БМВ не само с дизела,а и в задния мост(не съм мн.сигурен)
Alfa 164TD Super'93

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 05 Яну 2009, 8:50

Hellrider написа:затва се подава междинна газ
първо научете някой елементарни приоми после го раздавайте рейсъри по булевардите

Кой го раздава рейсър :?: Опита се да обидиш тихомълком ли ?
Въртях се на безопасно място и се прибирах съвсем нормално от там! То на книга и аз знам как става номера! Ама ела се пробвай ти с междинна газ и 205 летни гуми отзад! Стана случайно, но тъй като беше широко реших да не отпускам газта пък и с този отпред можехме спокойно да се разминем, просто явно човека се е стреснал!
Сега знаеш обстоятелствата - дишай спокойно. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 12 Яну 2009, 16:28

batvlady79 написа:За да не съм голословен ще дам примери с марки, които не са спецове в задното предаване: всички модели на Опел са с предно задвижване (изключвам тези 4х4), с изключение на един..може би се досетихте вече - разбира се Омегата. Защо ? Отговор - погледнете колко тежи. Аналогично е и за Форд - само Скорпиото е със задно. Ауди - А8 задно, А4 - предно предаване.

Айде пък точно А8 да е със предно!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Яну 2009, 21:33

A8 e с предно, или (по- често) куатро :winky:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 12 Яну 2009, 23:20

kiro_320 написа:Кой го раздава рейсър Question Опита се да обидиш тихомълком ли ?
Въртях се на безопасно място и се прибирах съвсем нормално от там! То на книга и аз знам как става номера! Ама ела се пробвай ти с междинна газ и 205 летни гуми отзад! Стана случайно, но тъй като беше широко реших да не отпускам газта пък и с този отпред можехме спокойно да се разминем, просто явно човека се е стреснал!
Сега знаеш обстоятелствата - дишай спокойно. Wink

Бе извадил си късмет че не си стъпил на лед, а с тия летни гуми...
Както и да е...

kiro_320 написа:Та за недостатъка, не е препоръчително да се намаля с скоростите.

ти какво мислиш се случва на кола с предно ако върнеш от 3та втора? Тука някъде имаше едно клипче където от 2ра връща на 1рва и си удря фаровете в асвалта :mhihi:
Мисълта ми е, че и с предно, и със задно, като спираш със скорости трябва да помагаш със спирачката (Едит сега като се замисля не съм много сигурен в това твърдение) иначе задницата поднася при задното, а при предното тръгва да те изпреварва, къде от ляво, къде от дясно, че и от горе :mhihi:
Намалянето е същата работа, само че при задно имаш опцията да не ползваш спирачки ами когато превключваш на по-ниска предавка да подадеш леко газ като за изпреварване, така че гумите да продължат да се въртят със същата скорост, а не да ти деистват като ръчна спирачка, и след това да започнеш да отпускаш газта в зависимост от настилката, докато тази опция при предното пак си е рискована при по-лоша настилка и/или кофти задни гуми.

П.с. Да ме поправят ако пиша глупости :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 12 Яну 2009, 23:50

Тема
Предимства на задното задвижване спрямо предното?

Няма предимства! До сега не съм се подвел от задното!
А, имам и кола с предно, и с нея подпрях един Мерцедес!
Да ви *ба у предното! :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bubsa » 13 Яну 2009, 12:30

Да споделя и аз мнението си.
Имам един Фият Пунто за зимна кола (БМВ-то ми е много ниско и неискам да го чупа по коловозите) и не намирам никакво предимство в предното.Които кара с предно да се опита да даде газ в завои :mhihi: и да сподели после!Задното (с хубави гуми) дава много по-добър контрол върху колата и при нормални умения от страна на шофера си е много добре зимата,а също така и доста по-приятно :mhihi:
Замислете се защо повечето от най-известните и качествени автомобили са с задно,защо ли?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 13 Яну 2009, 14:09

Почти всички мнения са тенденциозни.
Не може да се каже, че задното предаване е по-добро от предното, или обратното просто защото зависи по какво ги сравняваш....
В практиката си (навъртени сигурно над 1млн.км) имам доста повече навъртени км на предно предаване, отколкотона задно, и не бих казал, че някъде съм имал проблеми с управляемост, проходимост и т.н...
Тези проблеми и в двата случая се получават от 'задкормилното устройство', а не от техниката.
И с предно и със задно предаване ако се гипсираш в ситуация, или подходиш неправилно, ще си намерил 'гредата' или бордюра или ще заседнеш...
Вярно е, че ако 'издевателстваш' с газ в остър завой с предно предаване ще ти хвърли предницата, но ако направиш същото със задно предаване ще ти хвърли задницата...
Каква е разликата?!?!
Ами разликата е в начина, по който ще 'хванеш', колата - дали с контриране (при задно), или с отпускане на газта (при предно)...
Колкото и да върви спора предно или задно, и двете отстъпват сериозно на 4х4, което показва, че и двата варианта имат кусури..

:mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 13 Яну 2009, 14:20

според мен единствените предимства които ти дава задното е фъна който ти доставя... иначе управление с предно си е като детска игра сравнение с управление със задно :roll:

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 13 Яну 2009, 14:23

А бе знам ли още не ми се е случвало да немога да потегля и да боксувам с БМВ-то но с Реното или хондата на брат ми постоянно засяда на места каде аз си минавам безпроблемно :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 13 Яну 2009, 15:43

Ееее - такива примери могат да се дават колкото си искаш - и в двете посоки....
Преди три дни имаше лек скреж по пътя. Приятеля, на който дадох БМВ-то караше зад мен. На сравнително прост завой (на изхода от с.Константиново към Белослав), при който моята кола (с предно) не се и опита да се поднесе нито да сработи тракшъна, БМВ-то изтърва задницата. Добре, че скоростта му бе сравнително ниска и не излетя от пътя, а само се завъртя напреки на пътя...
На БМВ-то бях сложил зимни гуми (вярно - Фулда)..
Но това не го смятам за 'недостатък', а просто за особеност на задното предаване. За драг, дрифт, фън - то си е ясно, че задното има предимство, но за останалото - не бъдете толкова крайни...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 13 Яну 2009, 15:49

Предното завиването и задвижването в едно е куцо по някой път, а със задното, предната ос завива и задната и тя завива и задвижва :mhihi:
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 13 Яну 2009, 16:30

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Яну 2009, 20:54

Предното за зимно време и сняг съм го признал, особено с хубави гуми и няма ядове, издиша сериозно при изкачване на големи наклони, когато задницата се натоварва и намалява сцеплението с предните гуми-почва едно пилене... :mhihi: :mhihi: :help: При каране за кеф-само задно!
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата