България - турска тоалетна на изложба в Брюксел!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 13 Яну 2009, 19:15

Apassionata написа:Само не ми стана ясно защо "Турска тоалетна"? Аз в първия момент реших че са искали да кажат - Тоалетната на Турция :shock: :evil:
Или тези дето в клекнало положение... Изображение така се наричат :confused:
Самоиронията е хубаво нещо... Но на такова изложение, НИЕ самите да си дадем такава оценка... :evil: Нямам думи!!!

в западния свят така определят Тоалетните в които не се сяда,а се клечи-ТУРСКИ кенеф,демек треа се клечи,нема биде да седнеш, да запалиш цигара,да пиеш 3 кафета и през тва време да споделяш идеи чрез лаптоп.клекнеш ли и извършиш некои от горе споменатите......нема начин да станеш без помощ :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Яну 2009, 19:33

като почнах да чета ме хвана яд,ама накрая се успокоих,че пичката е мноо права...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 13 Яну 2009, 19:33

///Vasko написа:Евала на Елена Джелебова, проекта и е много сполучлив и точен, няма нищо прекалено, напълно отразява истината за държавата ни.

+1
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Яну 2009, 19:37

:kuku: Да си пусне "творбата" в клозета и да пусне водата-поне 2 пъти :help:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Яну 2009, 20:26

[quote="павката"]като почнах да чета ме хвана яд,ама накрая се успокоих,че пичката е мноо права...[/quote..........................................................................................................По принцип е права но това не означава ,че пред ЕС трябва да се представяме така . Току виж ни излезне име . Не мисля , всъщност сигурен съм ,че това не е правилния начин .
    Да кажем тема за Бай Ганьо , тема с буклука или някой циганин как да е ще го разбера но в случая е унизително . Няма ирония няма символ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 13 Яну 2009, 20:48

Това което сами си направим, няма кой да ни го направи :banghead: :ranting: :maad:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 13 Яну 2009, 22:31

Ето повече информация от НЕТИНФО

Скандал заради тоалетна на картата на България

Европейски чиновници коментират, че държавите няма да оценят чувството за хумор на новия ротационен председател
12.01.2009

България реагира на провокативен проект, в който на картата на страната ни, част от карта на всички страни от ЕС, е поставена тоалетна.

Франция в стачка, Великобритания изтрита от картата на ЕС, Холандия потънала под вода с изключение на върховете на няколко минарета - това са само част от картините, подредени в шеговита изложба по инициатива на чешкото председателство.

Целта й е да покаже предубеждения към 27-те членки, предава АФП.

Всяко председателство на ЕС в началото на мандата си излага някакво произведение на изкуството във фоайето на сградата на Съвета на ЕС, където се организират европейските срещи на върха и заседанията на министри от ЕС.

Чехия поиска по един художник от всяка от 27-те страни от ЕС да изобрази стереотипите или предразсъдъците по адрес на собствената му страна.

"Стереотипите са бариери, които трябва да се премахнат", обясняват чехите, които избраха като мото за председателството си "Европа без бариери".
Резултатът е изложбата "Ентропа", която от днес провокира смях и озадаченост.

"За първи път изложба на председателство на ЕС предизвиква дебати", радва се Ян Витопил, който отговаря за културните прояви по време на чешкото председателство.

Полша например е представена от художника Лешек Хиршенберг с пародия на известната снимка на американски войници, които забиват американско знаме на хълм при битката за Иво Джима. Тук войниците са заместени от свещеници с раса, които издигат знамето в цветовете на дъгата на гей общността.

Територията на България е покрита с клекала.

"Това ще изнерви много хора. Точно това ме интересува - да предизвикам скандал, особено у нас", обяснява авторката Елена Джелебова. Тя описва творбата си като "примитивен и вулгарен, скатологичен" акт.

Пет минарета се подават от водата, която е заляла Холандия. Италия е превърната в огромен футболен терен, където всеки играч държи топка пред слабините си, за да участва в "авто-еротична система", по думите на автора Франческо Дзампедрони.

Люксембург е обявен за продажба, Испания е цялата в бетон. Мястото в изложбата на известната с евроскептицизма си Великобритания пък стои празно.

"Опасявам се, че въпросните държави няма да оценят чешкото чувство за хумор", коментира европейски чиновник.

"Вярвам в широтата на духа на Европа и в способността й да оцени такъв проект", се казва пък в изявление на чешкия вицепремиер Александър Вондра. Той вижда в тази изложба "доказателство, че в днешна Европа няма място за цензура".

Постоянното представителство на България към европейските институции протестира официално срещу вече окачения макет в сградата на Съвета на ЕС. Това е станало днес на Работна група по информацията към Съвета.

В протеста се отбелязва, че проектът е нелеп и обида за българското национално достойнство, че е недопустимо членка на ЕС да бъде представяна по такъв начин и че трябва да бъде махнат.

България ще предприеме необходимите дипломатически стъпки за това, се посочва в протеста.

EDIT:
Току що (23.30) попаднах на това

Добилата скандална популярност изложба „Ентропа”, която предстои да бъде открита в Брюксел, се оказа измислица само на един автор, а не както първоначално беше съобщено на 27 – колкото са страните-членки на Европейския съюз. Това се казва в официално разпространена декларация на чешкия вицепремиер Александър Вондра.

Именно Чехия, която в момента председателства Съюза, е организатор на експозицията. На нея България е представена като тоалетна, като според разпространената информация макетът е направен от Елена Желебова.

Ето и цялото изявление на Александър Вондра.

Изявление на Александър Вондра относно новата информация за “Ентропа”.
13/1/2009, Прага, Чешко председателство на ЕС

Бях неприятно изненадан да научи, че създателят на произведението на изкуството “Ентропа” в действителност е Дейвид Черни и че то не е било направено от 27 художници, представляващи всички страни-членки на ЕС.

В договора между Министерски съвет на Чешката република и художника ясно се заявява, че произведението трябва да бъде създаването на съвместен проект с участието на творци от всички 27 страни от ЕС. Дейвид Черни носи пълната отговорност за това, че не е изпълнил напълно възложената му задача и поетите обещания. В тази ситуация, ние вече обмисляме следващите си стъпки. Ние ще публикуваме повече информация по въпроса в четвъртък, 15/1/2009.

Така, че излиза, че чехът Дейвид Черни не само е оприличил България на кенеф, а и е гушнал хонорарите на още 26 художници.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: хората да го гледат тъпо

Мнение от bmw318_94 » 14 Яну 2009, 12:25

Евалата на Елена Джелебова :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 14 Яну 2009, 14:07

Apassionata написа:Само не ми стана ясно защо "Турска тоалетна"? Аз в първия момент реших че са искали да кажат - Тоалетната на Турция :shock: :evil:
Или тези дето в клекнало положение... Изображение така се наричат :confused:
Самоиронията е хубаво нещо... Но на такова изложение, НИЕ самите да си дадем такава оценка... :evil: Нямам думи!!!

Всъщност, този вид тоалетни са най-подходящи за "общественни". Вероятно и това е подсмисъла.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Аватар

Мнение от TUZara` » 14 Яну 2009, 14:11

Истината боли ....

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 14 Яну 2009, 14:36

Да ни е честит новия официален празник - "19 ноември - Световен ден на тоалетната" :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 14 Яну 2009, 14:44

И мен ми е криво за " турския кенеф ", ама ми е още по-криво от това, че си е вярно.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 15 Яну 2009, 1:20

dizelboy написа:страхотно е направено и не доза а е цяла ситина аз ако можех да направя тоия проект стях да направя българия в формата на 4ове4е което се надупило с свалени гашти и европа като друго 4ове4е което ме заврело кур от зад и му подава 5 евро щото по к**ва държава на дали ще има някога нас ние бат за си4ко за пари и за без пари

+725129753044621465645612324684414396927761617248468164867 :yes:
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 15 Яну 2009, 11:10

Чешкият художник Давид Черни се извини за изобразяването на България в инсталацията „Ентропа" като тоалетна.
Авторът се опита да убеди българския зрител, че това е само шега в интервю за БНТ.
„За нещастие творбата за България бе приета много лошо. Много съжалявам за това и съм изпратил обяснение относно същността на творбата. Прие се, че мислим за България като за тоалетна, което не е вярно. Когато говорим за България, има много клишета... И тогава дойде идеята, че като пътувахме като деца до България, бяхме много изненадани от вида на тоалетните. Никъде другаде не съм виждал турска тоалетна... Ако трябва, ще свалим работата, но ще бъде жалко", каза Черни.
По проекта работихме чехи, словаци и много наши приятели, каза художникът, но не и българи. Всички художници бяха създадени като фалшиви индентичности и това е част от проекта. Това, че използвахме името на несъществуваща българска художничка, не е политическо изявление, защото става дума за забавно и иронично произведение на изкуството, допълни авторът.
България извика чешкия посланик в София, за да му представи официална протестна нота, пише в материал за изложбата вестник "Ню Йорк таймс". А постоянният представител на България в ЕС заяви, че изложбата е нелепа и срамна. Според него това е унижение за българския народ и обида срещу националното достойнство. Защо никой не е осъзнал веднага, че има нещо адски странно в новото произведение на изкуството в Брюксел, пита вестникът.
Арт инсталацията беше определена като обидна от редица страни, пише и британският вестник "Дейли телеграф". Особено България не успя да види забавната страна на това да бъде представена като клекало и реагира с остри дипломатически протести. Други държави също не бяха поласкани. Великобритания е представена като празно пространство, заради британския евроскептицизъм, а Германия е мрежа от магистрали, която подозрително напомня свастика.

http://dnes.dir.bg/2009/01/15/news3854748.html
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

2009

Мнение от Vaio E30 » 15 Яну 2009, 11:19

dizelboy написа:страхотно е направено и не доза а е цяла ситина аз ако можех да направя тоия проект стях да направя българия в формата на 4ове4е което се надупило с свалени гашти и европа като друго 4ове4е което ме заврело кур от зад и му подава 5 евро щото по к**ва държава на дали ще има някога нас ние бат за си4ко за пари и за без пари
прав е Дизела. :yes: е..ана работа е тази България
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата