малко специфична помощ за Power Point

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

малко специфична помощ за Power Point

Мнение от Dimo » 13 Яну 2009, 18:24

в момента правя една презентация и изниква следния проблем или по точно въпрос:

може ли в самата презентация да се добавят нещо като hint от които да се чете по време на презентирането и, без обаче това да се вижда на проектора, а само на екрана на лаптопа?

П.С. Има ли някакво друго решение което ви хрумва на вас?
Просто трябва да се вижда плана, а този който е пред лаптопа да си чете от там без това да се вижда от всички.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Яну 2009, 18:29

Ако не се лъжа то проектора изкарва всичко което е на лаптопа... изпринти си плана на хартия и готово :)

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 13 Яну 2009, 18:48

Не, бате, няма как...
Каквото е на монитора, е и на проектора.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 13 Яну 2009, 19:20

Еми направи си проектора 2-ри екран и "закарай" 2-рия прозоцец в проектора, както като вържеж др. монитор или компа към телевизора виж така дали може, а плана ти стой на екрана на лаптопа, иначе за power point не знам дали има такава функция!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 13 Яну 2009, 20:07

cable написа:Еми направи си проектора 2-ри екран и "закарай" 2-рия прозоцец в проектора, както като вържеж др. монитор или компа към телевизора виж така дали може, а плана ти стой на екрана на лаптопа, иначе за power point не знам дали има такава функция!

Жив да си, недей! Пробвал съм. 78 минути срам после, докато го направя да покаже нещо и закъня конференцията, абе ужас беше. Най-лесният начин е да си го принтираш плана или да го вградиш в презентацията и двете са решения. Успех!
Изображение
От тогава русото не е на мода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Яну 2009, 20:14

Тука ще попитам и аз нещо - Как да разбера IP адреса на един скайп абонат(ка ) и от кой град е, и такива неща ?Има ли начин?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Яну 2009, 21:17

И кой номер обувки носи... :mhihi: Не наистина имаше начин но не си го спомням нещо с command prompta се правеше ама не се досещам точно потърси из нетя има всичко. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 13 Яну 2009, 22:52

можеш в word да си ги изкараш слайдовете и до всеки слайд да си напишеш текста дето ще го говориш. прожектираш с лаптопа и си листиш пред теб разпечатка на файла. става- казвам ти го от опит!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Яну 2009, 0:26

alexsch написа:можеш в word да си ги изкараш слайдовете и до всеки слайд да си напишеш текста дето ще го говориш. прожектираш с лаптопа и си листиш пред теб разпечатка на файла. става- казвам ти го от опит!

тва не го схванах я пак обясни ама по бавно :uups: то така няма ли да се вижда на проектора?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Яну 2009, 0:35

Не, ако използваш extended desktop можеш да си нахвърляш бележки на другия екран, но трябва да си в залата доста преди да се съберат хората, защото изглежда супер непрофесионално да ползваш бележки по този начин. Т.е. Пускаш си единия десктоп на проектора, а другия на лаптопа гледаш ти.
От опит работи читаво само на Мак, на Бозата е малко куцо, щото поверпойнта не иска да ти максимайзне като хората презентацията, освен ако не е на първия екран. Ако е на втория, ти я пуска в презентейшън моде на първия... Тъпа работа... Хората ти гледат всички иконки по десктопа.

Личен съвет. Колкото пъти съм правил презентации, съм ги правил прости. 10ина слайда с по 10ина точки на слайд макс. И те са ти хинтовете. Ако знаеш какво презентваш, нямаш нужда от хинтове.

Най-добре си принтни един лист в/у клавиатурата с хинтове и да ти е мирна главата.
------
Не можеш да ресолвнеш ИП на скайп клиент ако не знаеш нищо друго. Поне не и по простите начини. (това по другия въпрос на колегата)
------
Не ми се сменяше на латиница за всяко нещо, извинявай. Мисля че се разбира какво съм написал все пак :)

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 14 Яну 2009, 8:57

аз съм на виста, та това изпращане в word става от голямото кръгло копче горе в ляво publish -> create handouts for printing изпраща ти го в word и отстрани до всеки слайд имаш редове, на които можеш да си пишеш бележките.

Назад към Извън Темата