Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 16 Яну 2009, 22:21

Hugo Boss написа:Това че е късмет е ясно на всички. Аз дори незнам за мойта утре дали нещо няма да и се развали.

Така е моята я взех по екстри и двигател (което търсих намерих) от там на татъка гледах квото може да се види и тва е , 2 седмици я карам смених масло и филтри което е нормално оказа се че има и шарнири и задни амортисиори за смяна и така ....... дано да е амо това ама късмет ...... квото е тва е
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Яну 2009, 22:21

Hugo Boss написа:Тази тема май пак почна да се повтаря. Абе да не би само вие двамата да сте всички търговца в БГ? Или може би ще кажете, че всички са едни такива чисти като сълзи... Вместо да ни светнете, какви магарий могат да ни спреетнат някой "добросъвестни" колеги, пак клиента ви стана виновен.

Ко да ви светна ве? Вие нали сте корифей все сте наясно само по снимките знаете ко станало с колата ;)
Ко да ви светна пак - търсите кола отивате на Горубляне е кво да ви светкам повече :mhihi: От 15г неразбрахте че там джамбазите са предимно от Перник и други места на провинцията,че колите преди сега скоро не съм ходил бяха скъпи дори по-скъпи от цялата страна обаче ВИЕ пак там и после ох :mhihi: Последно ходих есента да търсим АСТРА Ф комби на познат гледахме 6 и на шесте не им работеше климатика беше за пълнене....на 2 им светеха некви лампи щото има...Що така аз продадох на мой познат но не от Форума естествено АСТРА Ф климатична и на нея всичко и беше ОК - незнам? сигурно щот съм измамник и го измамих...Незнам защо,ама ми се обажда от време на време и все ми повтаря че пак като ми дойде Ф-ка я взима?!?!?!?

Не не съм чист като сълза и аз продавам котури признавам. Челосвани БМВ-та. Голфове с скъсани волани. Опели с изгорели помпи.. Коли на които климатика е само за пълнене :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Яну 2009, 22:27

NeoPrint написа:
madpetio написа:...

Само един въпрос пак ... СА само ми кажете че вашите коли са на реални километри? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ;)

Aз си мисля съвсем сериозно,че моята я взех на реални 147000км

Стефчо мисли си приятелю,мисли си няма проблем ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 16 Яну 2009, 22:28

Hugo Boss написа:Това че е късмет е ясно на всички. Аз дори незнам за мойта утре дали нещо няма да и се развали.

Ми не е трябвало да я капарирате тая алфа и не сте я взели на момента.Масова практика е да се случват такива работи.Чувал съм и за "колеги" сменили цели трансмисий от капарирана кола така,че всичко е възможно.Няма никаква гаранция за нищо на тоя свят.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 16 Яну 2009, 22:29

Само да ти споделя, че аз не ходя всеки ден до Горубляне и нямам представа кой откъде е!!!
Имам вече чуството, че за вас клиента е враг. И в тази и в темата с автоборсите вие пак се нахвърлите какви били клиентите. И колко трудно ви е да напишете някои важни правила при покупка за автомобил!? Ти как би се почуствал ако решиш да купиш нещо за 10-20к. и накрая се окажеш измамен?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 16 Яну 2009, 22:31

RSxRacer написа:

Ми не е трябвало да я капарирате тая алфа и не сте я взели на момента.Масова практика е да се случват такива работи.Чувал съм и за "колеги" сменили цели трансмисий от капарирана кола така,че всичко е възможно.Няма никаква гаранция за нищо на тоя свят.

Ето това е съвет за бъдещите купувачи. БЛАГОДАРЯ ТИ

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 16 Яну 2009, 22:35

Hugo Boss написа:
RSxRacer написа:

Ето това е съвет за бъдещите купувачи. БЛАГОДАРЯ ТИ

Ми да съвет е,но скъп защото с него се накиснах сам,накиснах мадпетио и насти,както и всички честни търговци,защото ни поставяте всичките под общ знаменател след като сте се упарили от най-големите мошеници по всички пазари.Не се ли научихте,че когато е единична автокъща е мн по-добре да купите кола отколкото от масови тържища като горубляне?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Яну 2009, 22:35

Всичко е ШАНС, ти ако си мислиш че из западна европа не мамят жестоко се лъжеш. Аз съм се наигравал не с една кола за 20к аз цели 6-7 :mhihi: В момента имам един паметник дори който съм го платил като за кола,такъв ми бил късмета.Така и на клиента тук. Ако купеваш от познат поне може се надяваш че колата ще е в движение ;)

Да ние се палим и в двете теми щото на нас са ни виновни клиентите ,на вас продавачите...ко да се прави ШАНС :mhihi:

Трудно е да ни разбереш като си от другата страна, А АЗ вас ви разбирам щото съм едновременно и от двете. Един път купувам,не ми ги подаряват колите ,после ги продавам ;)

п.с. За капарото ,ЕТО поредната класика със сменянето на детаили и възли. При мен са капарирали кола и са си я взимали след седмица ,през това време съм им я регистрирал на тяхно име,/което значи че може да си я вземат без да ми я платят,щото по документи тя вече е тяхна/ граждански и т.н. Аларми слагам и хората идват и си взимат колата Регната,Алармена,Каско,Маркирана, и т.н. Всичко е въпрос на договорки...
Така че аз не се ПАЛЯ а ВИ помагам ,само тря го разберете ;) Защото ви показвам какво да очаквате от коректен търговец. Ма не го разбирате а па ми се нахвърляте :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна madpetio на 16 Яну 2009, 22:43, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 16 Яну 2009, 22:42

Това имах предвид, че освен да ги продавате, вие ги и купувате и не гледате по една кола, а гледате по 20. Аз съм сигурен, че никой няма нищо лично към вас. Аз до сега съм попаднал на читави търговци и нямам оплаквания, но пък много са се парили от тези "паметници" които пък си пробутвали на вас. А както се сещате, някой търсят далаверата и взимат само евтини паматници и се маскират на читави коли.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Яну 2009, 22:54

Hugo Boss написа:Това имах предвид, че освен да ги продавате, вие ги и купувате и не гледате по една кола, а гледате по 20. Аз съм сигурен, че никой няма нищо лично към вас. Аз до сега съм попаднал на читави търговци и нямам оплаквания, но пък много са се парили от тези "паметници" които пък си пробутвали на вас.

Значи той паметника си върви по реда, щото ако заседи некаде води до загуби и най-честия варянт е да отиде в крайния клиент ;) Тва е истината и "паренето" и другите стават щото в БГ клиентите гледат да им е лъскаво и евтино ;) Обаче понеже търгашите го усетиха тва и нарочно им бият високите цени по тържищата и вие си мислите че цената оправдава качеството и пак се наигравате :mhihi:

Ето още нещо ще ви светна лекинко...
Преди години още на митата+ддс-то коли се вкарваха предимно от германия,австрия,швецария тук там холандия.... Ко стаа там се ходеше за по 1-2 до 4 коли говоря ти за 1992-1994г Колите беха евтини, качествени,запазени. Тогава ,автотапицер нямаше такава професия,бе може и да имало ,но ние търговците не ги познавахме.
Така беше до 2000г-2002 некаде.... После настъпи италянската истерия,обаче там качеството падаааааа за сметка на количеството!
Там влизаш в кончесионарията и се пазараиш зза от 10 до 50 коли и за да вземеш Е46 на цена ти се набутват ,всякви таралясници със скъсани седалки,ужулени брони,сдрани волани, и се появиха автотапицерите станаха милионери... За останалото се сетете сами

Лично аз докато купувах от немско говорящите страни непознавах автотапицер, не познавах професионалното измиване и пастиране.Нито хората които връщат километражите тва го казвам напъно сериозно. Продавах коли на реални 180х ,250х дори 313х продадох бус. Не казвам,че колите просто са добри,а че просто се продаваха щото небяха толко лъгани може би хората?!?
после станаха много търгашите на Горубляне и там кола над 200х НЯМА няма и днес и като дойда с Австрийка перфектна на 250х и клиентите "ЕЕЕЕЕ, УУУУ, АААА, на мнооо километри вееее! става на 120х и се продава веднага. Та това ВИЕ си го направихте ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 16 Яну 2009, 23:09

madpetio написа: .........
Щото ще ви водя да си купите маняшко Е36 без удари с един собственик с М-пакет,със всички сервизни историй и 20броя ключове ма ще тря го платите 4000-5000ЕВРА не няма грешка ЕВРА! Ще ви вода за ГОЛФ3 ТДИ тва другите маняци и за двуврат без клима кат ви поискат 3000ЕВРА да не се чудите защо??!?!?
.......

Прав си Колега , перфектни коли , които да се продават има , дори и в България има макар и малко , аз съм обявил 2 такива BMW-та за продажба , на които и във "Вари 2000" и в "Дару Кар" при желание на купувача може да бъде потвърдено перфектното състояние, ама няма достатъчно купувачи за такива коли. Според мен много хора имат желанието да купят перфектната кола , ама нямат желанието да я платят. Тия трошляци , които се продават от същия модел например и са почти наполовин цена ги изкушават и после препълват форумите с едни и същи теми с всякакви проблеми и оплаквания какви коли се продават.
Съвета в отговор на въпроса на темата е един , за да се предпазите от некоректни продавачи.Не гледайте и неслушайте толкова много какво ви говори продавача , гледайте преди всичко колата , защото все пак сте тръгнали да търсите кола , а не диалог. Също така за да намерите читава кола е много важно преди всичко да търсите качествена кола , а не само ниска цена. Когато се спрете на някакъв автомобил , закарайте го на пълни прегледи в оторизирания сервиз , за да знаете с точност какво купувате , все пак купувате кола , в която ще се возите вие и може би вашето семейство и трябва преди всичко да сте сигурни в състоянието и.

ПС: Колеги имам някакво понятие от това колко е неприятно да купиш кола и после да разбереш , че има проблеми по нея. Преди време ми докараха едно Е36 от Германия , което избрах по снимки и по цена. Като дойде тук се оказа , че има нужда от ремонт на двигателя неискам да ви казвам колко е неприятно да разбереш такова нещо и да нямаш финансовата възможност да го оправиш. Наложи да тегля кредит , за да може да я оправя. Съвета ми е да търсите преди всичко колата , а после цената. Единствената гаранция от ниската цена , е че ще получите желаната кола от модела , който желаете , но няма никаква гаранция в какво състояние ще е тази кола и каква ще и е крайната цена , ако има нужда от ремонти и подмяна на части.
Както казах и по нагоре търсете на първо място качеството , ако го няма за сумата , която сте приготвили просто не купувайте "трошляк" само заради това да карате желания модел. Имайте търпение докато намерите желания качествен автомобил. :D
Последна промяна ///sasho на 17 Яну 2009, 0:56, променена общо 3 пъти

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 16 Яну 2009, 23:19

Аз съм свидетел как на Мерцедес Е класа 2005г. на над 400000км с някъв "таен" проблем в двигателя, му беше върнат километража, беше пребоядисан и омагъосан от всякъде, след което с гумено чукче му беше направена градушка, и се продаде на много достъпна цена уж заради градушката :mhihi: лапнаха го някви заможни цигани, без да се ходи по диагностики и тнт... :mhihi: (замалко да го изтарват, добре, че капарираха на време) Печалбата беше огромна!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 16 Яну 2009, 23:26

Аз си мисля, че колкото и да гледаш, всичко е КЪСМЕТ. Моята беше първата, която се гледа, нищо не проверявахме, любов от пръв поглед дет се казва...и се оказа... невероятно безпромлемна и явно поддържана до сега кола. За толкова стара кола, почти никакви проблеми не ми е правила. Като чета из форума на Е36 какви ядове имат колеги, ми се изправя косата... Е, смених и амортесьори скоро, изключая филтри и масла... И се постарах да я размажа подобаващо :uups: :mhihi:
Но ако се наложи да взимам следваща, не знам... Най-вероятно пак ще разчитам на късмет :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от skyfish » 16 Яну 2009, 23:38

след което с гумено чукче му беше направена градушка, и се продаде на много достъпна цена уж заради градушката

изобретателни са,не може да им се отрече :bowdown:
това трябва да си бахти престъпния гении,за да се сетиш да го направиш :bgflag:

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 16 Яну 2009, 23:53

madpetio написа:
Hugo Boss написа:Това имах предвид, че освен да ги продавате, вие ги и купувате и не гледате по една кола, а гледате по 20. Аз съм сигурен, че никой няма нищо лично към вас. Аз до сега съм попаднал на читави търговци и нямам оплаквания, но пък много са се парили от тези "паметници" които пък си пробутвали на вас.

Значи той паметника си върви по реда, щото ако заседи некаде води до загуби и най-честия варянт е да отиде в крайния клиент ;) Тва е истината и "паренето" и другите стават щото в БГ клиентите гледат да им е лъскаво и евтино ;) Обаче понеже търгашите го усетиха тва и нарочно им бият високите цени по тържищата и вие си мислите че цената оправдава качеството и пак се наигравате :mhihi:

Ето още нещо ще ви светна лекинко...
Преди години още на митата+ддс-то коли се вкарваха предимно от германия,австрия,швецария тук там холандия.... Ко стаа там се ходеше за по 1-2 до 4 коли говоря ти за 1992-1994г Колите беха евтини, качествени,запазени. Тогава ,автотапицер нямаше такава професия,бе може и да имало ,но ние търговците не ги познавахме.
Така беше до 2000г-2002 некаде.... После настъпи италянската истерия,обаче там качеството падаааааа за сметка на количеството!
Там влизаш в кончесионарията и се пазараиш зза от 10 до 50 коли и за да вземеш Е46 на цена ти се набутват ,всякви таралясници със скъсани седалки,ужулени брони,сдрани волани, и се появиха автотапицерите станаха милионери... За останалото се сетете сами

Лично аз докато купувах от немско говорящите страни непознавах автотапицер, не познавах професионалното измиване и пастиране.Нито хората които връщат километражите тва го казвам напъно сериозно. Продавах коли на реални 180х ,250х дори 313х продадох бус. Не казвам,че колите просто са добри,а че просто се продаваха щото небяха толко лъгани може би хората?!?
после станаха много търгашите на Горубляне и там кола над 200х НЯМА няма и днес и като дойда с Австрийка перфектна на 250х и клиентите "ЕЕЕЕЕ, УУУУ, АААА, на мнооо километри вееее! става на 120х и се продава веднага. Та това ВИЕ си го направихте ;)
Евала колега.
Изчетох цялата тема, мислех да пиша некви неща, но след тебе няма кво да добавя. Горубляне си му е майката, продължавайте да пазарувате от там :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата