Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 16 Яну 2009, 23:57

Бедният човек е един и същ навсякъде. И в БГ и в чужбина, който има 5-6 000 се пробва да вземе нещо струващо 7, който има 6-7 000 да се пазари за нещо от 8 000 и т.н.
Продавал съм кола в САЩ. Идвали са хора на които пари те им са малко и търсят забележки по-колата, а тя перфектна.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 17 Яну 2009, 0:12

То тва всичкото си е един омагьосан кръг - продавачи обвиняват купувачи, купувачи обвиняват продавачи и в същото време и двете страни са си прави за себе си. От една страна - вярно целта (качеството) оправдава средствата (парите в случая). Но как да дам примерно 7-8к за 316-ка без екстри само заради една кирлива пейка на багажника за 100 лв., която освен, че няма никаква техническа полза само загрозява колата. Особено последно време с BMW-тата наблюдавам сериозно надуване на цените. Не говоря за форума, а по принцип. Случай с един авер-взе си 320-ка автомат за 6к клими млими, ел. стъкла джанта манта само кожа няма. Много щастлив, колата много запазена тва онова, не минаха и 2 месеца и се почна - ABS уж има а се оказа че няма, тва при едно мое пробно каране и рязко скачане на спирачките гумите тъй хубаво изсвириха и тъй хубаво се плъзнахме напречно на пътя, че едва не се качихме на бордюра. После се оказа че "климатроника" го няма на половина, всъщност от целия климатроник налице беше само един компресор и някаква тръба излизаща от него, не помня че беше лятото. После предните амортисьори заминаха. Оказа се, че били "фабрични спортни" или нещо такова измисли майстора. И той съчини някви 400 и кусур лева парчето някви Монро спорт ли нещо такова и му викаме аре в устата и си взе second hand някви "запазени".След не много време ел.стъклата отказаха - е тук имаше късмет щото брат му е жичкаджия и ги оправи набързо. btw брат му си взе 325 за смешни пари и досега (около 8 месеца) никакви проблеми.
За другата страна на медала мога да дам пример със себе си. От 3 месеца се опитвам да продам моя Гоуф 3 GL.Държа да отбележа обслужена, каквото има за смяна е сменено, с музичка със всичко.Няма никаква забележка,запазена,сам си я докарах от Германия. Достъпна кола и я мъча на 3к обаче ко да ви кажа. Много стара била (92-ра), на много км била (200к+), нямала лята джанта, нямала клима. Е добре де. Ако тез неща ги имаше и беше на 150к (без значение реални или не) и 97-ма дали цената щеше да е 3к или 2х3к???

Такъв е просто манталитета на сегашния българин - да караме Ферари, да си го вземем за 5к, да харчи 5/100 градско, частите му да са жълти стотинки и да ги има във всяка будка. Докато има хора мислещи по подобен начин ще има и "изобретатели" с чукове и тем подобни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Яну 2009, 1:41

Аз не знам дали моята е на реални километри, но не ми пука, въпреки че:

1. Салона е като чисто нов и не е претапициран. Няма драскотинка.
2. Двигателя беше супер чист (но леко прашасал) и пак изглежда така, а дори няма кора отдолу.
3. Имам пълния комплект инструменти в багажника за нея, барабар с една книжка, която е попълвана прилежно до 2003г.
4. Изненадващо като я купих климатика работеше... работи си и до днес :)
5. Един виден "кадърен" стендаджия ми твърдеше, че рейката е за смяна, според него била блъскана и не може да се регулира.... БАаааа не можело, Ела виж 20к км. след реглаж как си пускаш кормилото с каквато скорост искаш и не влачи на никъде... Просто трябваше да занимавам един приятел в почивния му ден да я настрои.
6. Тая колица нямаше една липсваща капачка или инструмент в багажника или където и да е. Всичките й крушки си светят по интериора и не бие никакви грешки по компа.
7. Джантите са оригиналните, с които е излязла от завода и честно, толкова запазена джанта не съм предполагал че може да има на 14 год. Без драскотинка.
8. Италианска кола е!
-------
Сега кофти моментите...
1. Като я купувах и я тествах в Русе нямаше никакви грижи със съединителя. На къси разстояния не можеше да се усети. Няколко пъти обаче се набивах в трафика в Сф и стана ясна работата ;) Голяма работа, смених съединителя и си е кукла
2. Карала е мацка пушачка. Имам едно малко изгорено петънце на тавана и трябваше да си изпера салона, щото имах засъхнал лак за коса на облегалката (като я купувах не беше прана).
3. Има тук таме драскотинки по боята, ама кво да се прави, не е нова от магазина.

-------

Всичко си е до някакъв усет. Виждаш я и или ти харесва, или не. Ако не ти е първа кола, обикновено можеш да се ориентираш в какво състояние е машинката. Няма начин да вземеш перфектна кола и само да караш без да пипнеш нищо. Ако е 2-3годишна, да (въпреки че исторята познава изключения). Тея работи... "бате страшна, нищо не съм пипнал по нея за 2-3 год." Ставам и си заминавам. Да ми каже като пич: сменил съм това това това това това това това... да. И аз съм сменил много работи, щото ме дразнеха. Дори капачките на коланите си купих нови, че шофьорската беше надраскана от маникюра на момичето. Кофтито е, че сме малко абсолютните идиоти като мен, които като им хлопне нещо, сменят. Повечето карах докато грохне и после се тюхкат ко да праат, закърпват малко със секънд хенд чаркаля и продават. И някой си го набива след тях както пишат колегите.

madpetio това което го пише. Евала, на 100% съгласен. Ти продаваш кола, която виждат че е почти като излязла от завода и искат да я вземат под цената на нов внос ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 17 Яну 2009, 2:24

Готина тема.

Най-бруталната измама, която видях е, когато дойде един човек при майстора ми и му вика ела да видиш Мерца дето взех. Лъскав готин, Е-класа.
Вика 4x4 нема да имам проблеми зимата.... да ама не. Ляга под колата Миро (мастера) и кво да види, нема предни полуоски, нема 4x4...

До колкото разбах от Пловдив е купил уж много изгодно ама на. Така че залягайте гледайте за да няма издненади.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Яну 2009, 10:12

Е нема да стане батки ЩЕ ВИ лъжеме, ще връщаме километражи,ще тапицираме,ще мажем и бришем докато не почнете да цените това което купувате,а не да се пазарите Idea

Заради такива хора с такъв начин на мислене си купих второто бмв което карам сега от германия с тези пишман търговци мошенници в БГ никога няма да се занимавам повече през живото си,просто винаги съм се чудил на хората който копуват от там,едно приятелче си купи рено от Горубляне преди нова година и сега си открива скритите новогодишни изненади и реве на умряло!
2.Иначе човека го разбирам защо се нерви аз продавах един сполйлер тук във форума ,купих го 130 то не бяха пазарлъци 100,90,80 накрая реших и го дадох на един приятел комплект заедно с малкия борд за 60лв ,но поне ми е приятел!
Сега по-темата!
1.Първото ми бмв го купих от едни врачнски мошенници,неше натъпкано с добавки,беше измит салона,беше пастирано със сменена топка за скоростен лост и лъжеха за годината като звъннах на едно приятелче и му продиктувах вина лъснаха нещата веднага ,имаше и проблеми по документите аве ужас!
2.Ето линка към една полезна тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
3.И последно: За Бога братя не си копувайте кола от бг!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 17 Яну 2009, 10:57

Преди време купих един Мерцедес Е320 много на далавера, беше ужким на 300000км предполагам че е бил въртян километража но колата беше перфектна и на уникална цена. Още като го взех му врътнах и аз километража на 180000км, като освен това ми въведоха актуални смени на масло не помня 6 ли 8 ли се падаха,така че ако някой го закачи на комп. ще види и че смените на маслото отговарят а не колта да е на 100000км а да има 20 масла :mhihi:
Колата я карах половин година и като се появи купувач поиска да я краме в Балканстар и аз му казвам дефектите абсолютно всичко без 3 неща. В карйна сметка в Балканстар не откриха нито една забележка ПЕРФЕКТЕН викат. А тя е с Неработещи Панорамен таван, автопилот, стъкла на задни врати, сменяни само течащите уплатнения на нафтовата помпа, врътнат километраж (поне с 250000), заминаващ акумолатор, неработеща печка и още и още.
Така че особено на по сложните автомобили с повечко екстри, всичко е на късмет при който и майстор да идете няма как да види всичко.
Това ми е най далаверската кола купих я на 15 карах я 60000км и я продадох на 20 :mhihi:

p.s. На купувача мислех да му кажа и останалите 3 дефекта и от къде да си купи части и как най ефтино да ги поправи обаче ме издразни, щото точно си бях купил един антирдар за 400кинта и оня ми вика че си бил в колата монтиран и без него не я иска. Та му го дадох обаче си спестих работа за 1000кинта. Жив и здрав :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 17 Яну 2009, 11:13

Nukem написа:3.И последно: За Бога братя не си копувайте кола от бг!

Абе колега не си прав и ти.
Моята бавария я взех края на ноември като цената на която я взех не беше малко - 12800 за кола 1997... при положение че ходих да гледам доста кабриолети на цени до 8-9 хиляди... да де ама взех кола на която знам че няма да залягам освен за некви глупости като крушка на пепелника ли филтър на купето. Другото е че е с пълна сервизна истрория от БМВ Виена и че гюрука е като нов. И тази кола я взех от българия от български автотърговец.

Сега имал съм и горчивият опит да купя кола за която доста суперлативи се изговориха - взех една ходничка преди вече 4 години (която продавам в момента де :) ) - и ми обясниха че е супер невероятна и т.н. вярно от всички глупости дето ми ги наприказваха се оказа вярно само това което показваше километража като километри - 49 000 иаче след няколко месеца вкарах колата за цялостно боядисване защото задна дясна страница беше изградена от кит а все пак колата не съм я купувал за да въртя търговия...
Както и да е с времето си пребоядисах и направих и се радвам че нито веднъж не ме е оставила...

По-темата:
Когато имате съмнения че един автомобил е удрян и даден детаил е пребоядисван - вгледайте се в детаила - ако има доволно количество кит детаила винаги има леки миниатюрни дупчици по него (все пак имайте предвид че може и доста кадърно да е направен и дупчици да няма)
Друго нещо е - проверете дали има видими деформации в багажника под постелката - това е място което много трудно се оправя ако е имало посериозен удар
Също е добре да знаете че най-скъпото за поддържане е най-важното в една кола когато я гледате - тоест повече обръщайте внимание на двг, скорости ходова част - след това гледайте ламарините и интериора

Все пак колеги купувате кола втора ръка .

Относно клегите които внасят коли - сменил съм доста (допреди хондата) автомобили и имам представа как седят нещата тук и в чужбина и се убедих че във всяко стадо има мърша. Рабирам че Бг потребител е доста мрънкаш и взискателен клиент - обаче как бихте се почувствали ко някой купи от вас кола с фалшиви пари?
Също така е нормално всеки да си направи устата за пазарлък - защо да даваш повече ако има възможност за по малко - когато си купувах последните две коли си питах дали има възможност за коментар на цената и ми казаха не. Това обаче не ме спряло да ги купя.
Вие когато отидете да купите колите се пазарите нали... Бил съм и знам как става - на плаца седят 15 коли и си вървят пакет така че ако искаш една взимаш всички за чиято цена си пада един пазарлъъъккк...

Аз не ви обвинявам че вие сте такива за съжаление обаче повечето са и това не сме го направили ние клиентите а порочната практика да измамим клиента за да лапнем повече.

Поздрави

П.П. и ще споделя че преди две години бях с една позната да и избираме кола и докато ни обяняваше за една корсичка един тъговец колко е добре и перфектна го попитахкак да му имаме доверие след като е тръгнала една мълва... докато ми обясняваше как виждаше ли имало много некоректни търговци които лъжели хората и т.н. ама тои не бил от тях, спря един джип паджеро и един сив събект крещеики как са му продали кола която няма нищо общо със това което му обяснявали нашамари търговеца докато аз се борех да ги рзтървавам - Та крадеца викаше дръжте крадеца... май ...
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Яну 2009, 12:30

За да разводнявам темата-ето един цитат, който беше полезен за мен :D http://www.riva.bg/topics/view/2048
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Яну 2009, 12:43

момчета, това нищо не е :) мой приятел реши да си купува МЛ джип, ходи в балканстар дадоха му цени, за всеки случай реши да обиколи и по автокъщите :) в известна столична автокъща имаше черен МЛ 320 цди на 2000 км с много добра цена, грубо казано малко под цената за чисто нов МЛ 280 (разликата е около 10 000 лв) , до тук добре, далаверата беше добра и човека я взе, след време като отиде в балканстар за смяна на масло се оказа, че всъщност 320ката е 280 не само по цена, а и по мотор
No bling at the Ring

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 17 Яну 2009, 14:45

madpetio написа:
NeoPrint написа:
madpetio написа:...

Само един въпрос пак ... СА само ми кажете че вашите коли са на реални километри? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ;)

Aз си мисля съвсем сериозно,че моята я взех на реални 147000км

Стефчо мисли си приятелю,мисли си няма проблем ;)

E нещо по-конкретно няма ли да кажеш???
Катализатора не говори ли достатъчно за километрите на колата щом си е оригиналния?
Знам,че кола под 200-300 хиляди не влиза в БГ,но сам бях изненадан от състоянието му "като нов" :roll: Фактите са си факти,нали?

Друго,гледам на продавачите клиентите им виновни и обратното. Нека се разберем има различни хора,но стереотипа е един и е наложен от коренно различните интереси на "продавач" и "клиент".
Първия иска да купи от Италия /защото там са най-евтини=скапани/ коли на цената на спанака за да може после да ги развърже тук с бързо и с добра печалба,а втория иска евтино и хубаво,което го няма никъде. Затова и се почва надлъгване,пудрене и често се предлага бабичка по къса пола :mhihi:
Все пак има и приятни изключения,като автокъщи специализирани във внос само от Германия,даже знам една която внася само от Швейцария :bowdown:
Проблема е в това,че "евтино и хубаво НЯМА" просто много хора го осъзнават,но опре ли до пазар и някак го забравят и после страдат...

Пеца ти кажи на колко мислиш км. е моята бангия интересно ми е. Ще дойда ако искаш на оглед където кажеш.
:winky:

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 17 Яну 2009, 14:50

Няколко човека вече изброиха измиването, пастирането на колата, прането на салона и тнт. като измама. Не виждам какво лошо има в това..? естествено че колата трябва да се освежи, изчисти, изпере.. вие кво искате, да е купите с калта вътре ли..? или с пясъка от морето..? И в претапецирането няма нищо лошо! В крайна сметка интериора специално е това което виждате! Щом изглежда добре, значи наистина е добре! За двигателя идете на диагностика... вижте компресии, грешки, работи... Ако вие нямате усет за нещата, дайте колата на някой по вещ да е пробва.. да се ослуша за шумове по мотор, скорости, диференциал.. и тнт. За 90% от вероятните проблеми си има разни тестове, чрез които проблемите излизат на яве! Ако след като купите колата и след месец на пример ви затропа шарнира, това не значи че са ви измамили ;)

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 17 Яну 2009, 16:02

NeoPrint написа:E нещо по-конкретно няма ли да кажеш???
Катализатора не говори ли достатъчно за километрите на колата щом си е оригиналния?
Знам,че кола под 200-300 хиляди не влиза в БГ,но сам бях изненадан от състоянието му "като нов" :roll: Фактите са си факти,нали?

Все пак има и приятни изключения,като автокъщи специализирани във внос само от Германия,даже знам една която внася само от Швейцария :bowdown:
Проблема е в това,че "евтино и хубаво НЯМА" просто много хора го осъзнават,но опре ли до пазар и някак го забравят и после страдат...

Пеца ти кажи на колко мислиш км. е моята бангия интересно ми е. Ще дойда ако искаш на оглед където кажеш.
:winky:
Оригинален с дата на производство ли? Или БМВ оригинален?
Имал съм кола от Швейцария наясно съм. Колите са с добро общо състояние знам!
Никой никаде по света не си купува кола нова от магазина за да я пази като стане на 10г да я продаде на некой и той да е много доволен от това ;) Има изключения разбира се...продават се коли на починали хора имал съм такъв случай. Някоя катастрофа и продават колата щото са суеверни и такъв случай съм имал! Купувал съм кола на 10 МЕСЕЦА на 19 000км? Знаеш ли ко стана - НАМА ПРОДАВАНЕ! Много нова била и много скъпа. АЗ СЪМ ЕДИНСТЕНИЯ ТЪРГОВЕЦ СЪСТАРИЛ автомобил!!! Мога да викна двама свидетели! Докато не я състарих изкуствено неможах да я продада.Е това е истината за Българския пазар!

Радвам се че колата ти е като нова...важното е теб да те радва, на колко километра е не е важно винаги го казвам на клиентите - важното е как е стопанисвана до момента в който си сменя собственика. Швейцария се слави като страна в която се стопанисват добре колите,НО и там има емигранти така че дали нема си купиш от тук кола карана от емигрант там с друга култура не е сигурно ;)

Добре стопанисвани коли има на всякаде, ГЛУПОСТ е да се казва "От италия колите са трошки" НЕ Е ТАКА и там има читави коли те обаче са скъпи и рядко идват тук. 2007ма беше силна за пазара тук и се вкарваше "на кило" така че доста боклук се исипа тук.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Яну 2009, 16:31

novak58 написа:интересна тема....
от мен
не гледайте двг да лащи и да е супер чист,това не означава че колата е мн запазена...

Но и не си мислете, че като е мръсен и без течове е "пушка"
Един такъв двигател се оказа със заминала гарнитура-парче от нея се намери изпаднало в един от цилиндрите :help: Много неша може да се кажат, но примерно е важно да не духа от гърловината за маслото, да няма мехурчета в казанчето за антифриза, саждите на уаспуха дават доста инфо за работата на двигателя :roll:
Баща ми го бяха излъгали за годината на производство на нашия Опел-уж `96, оказа се ` 86. Двигателя-супер, но купето :help:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 17 Яну 2009, 16:41

За километрите които аз правя на година, се ориантирам дали е нормално една кола да бъде на реални километри. Защо аз като въртя 15 000 - 20 000 км на година, предишния собственик да не върти приблизително същите километри!? Или с други думи кола на 10г. е нормално да бъде на 150 000 - 200 000км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Яну 2009, 16:51

Hugo Boss написа:За километрите които аз правя на година, се ориантирам дали е нормално една кола да бъде на реални километри. Защо аз като въртя 15 000 - 20 000 км на година, предишния собственик да не върти приблизително същите километри!? Или с други думи кола на 10г. е нормално да бъде на 150 000 - 200 000км.

20 000км на година са малко, някой правят толкова за 3 месеца, аз ги правя за 6, ти ги правиш за 12. Относително е, по-скоро средното е 30к на година. ;)

п.с. Пеца, съжалявам, ако съм те убидил, съвсем не ми беше това целта. :confused:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата