Избор на Икономична Ефтина Ежедневка ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 26 Яну 2009, 16:59

Fiat Cinquecento хем се взима евтино хем не гори а подръжка никаква ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 26 Яну 2009, 17:01

Бате аз съм за Опелчето,евтино е и наи вече ЗДРАВО,имал съм Пежо 306-много хубава кола но много капризна,иска си гледане,Хондата е скъпа лагерница,правена от хора с комплекси заради малките си пишки.Досега карах за евридеика една Аскона(в галерията),но и гръмнах мотора,а сега съм със Кадет. Много здрави като окачване,карам я на уволнение и нема трошене,само моторчетата не им издържат в моите ръце ама ако се кара нормално ще е ок.Асконата я взех март месец за 400 лева и до Октомври и минах 21 000 км,само на юркане,на Кадетчето от Ноември до сега 5000 км. а съм го взел за 500 лева.Досега винаги съм мразел Опел,сега ги мразя още повече,ама само те ми одържат на карането мухахах. Според мен за ежедневна кола си заслужава да вземеш наи грозната и евтина кола в движение за да не ти пука и после на вторични,щото вземеш ли нещо за 2-2500 ,ще ти е жал и ще му сменяваш части и няма смисъл.
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 26 Яну 2009, 17:04

Сеат Ибиза 1.9D разход 5-6, и не е малка като Корсата.

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 26 Яну 2009, 17:09

^Joreto написа:Колко пари мислиш да отделиш за евридейката...? Аз като купувах евридейка се хвърлих в големи размисли и страсти... зависи също дали ще караш на бензин или газ. Ако ще караш на газ си вземи нещо по просто (карбураторче) че да не даваш грешни пари за ремонти и тн.. Аз лично имам много добри впечатления от VW. От 1 година карам едно Поло, и освен за бензин и стандартно обслужване, пари за ремонти не съм давал. Много здрава количка излезе ;)

На бензин ще си я карам, че то малолитражка на газ няма смисъл :)

Никои не каза нищо за Тойота-та :roll:

А за Френските коли някак си съм предубеден знам ли иначе бях харесал едно рено5 турбо :lol: или 205 гт

Фиат Пунто много грозно бе :confused: пък и пари им търсят поне на тея в мобилето

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Яну 2009, 17:20

Zaho написа:
^Joreto написа:Колко пари мислиш да отделиш за евридейката...? Аз като купувах евридейка се хвърлих в големи размисли и страсти... зависи също дали ще караш на бензин или газ. Ако ще караш на газ си вземи нещо по просто (карбураторче) че да не даваш грешни пари за ремонти и тн.. Аз лично имам много добри впечатления от VW. От 1 година карам едно Поло, и освен за бензин и стандартно обслужване, пари за ремонти не съм давал. Много здрава количка излезе ;)

На бензин ще си я карам, че то малолитражка на газ няма смисъл :)

Никои не каза нищо за Тойота-та :roll:

А за Френските коли някак си съм предубеден знам ли иначе бях харесал едно рено5 турбо :lol: или 205 гт

Фиат Пунто много грозно бе :confused: пък и пари им търсят поне на тея в мобилето

Ти май за секи ден искаш кола дето не е баш евтина и дето баш хич не харчи малко ми се струва!? ;)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Яну 2009, 17:22

Абе момчета, какво е това "ЕВРИДЕЙКА? :roll: Опели, корси, ситроени... Я си карайте Баварците, за какво са ви - да си ги лъскате и контите и да си седят в гаражите? Или те са може би "евринайтки", "евриуикендки"...
Чудя се аз защо намаляха напоследък Е36-ците по улиците... А те наще Ентусиасти скочили в други коли :confused:
Е, дай боже всекиму по няколко. Аз искам една "евринационалпразничка" - последната седмица, една "еврилетка" - Е93, една "евризимка" - Х6 и една "евриработка" - тролей №9 ше свърши работа...
Често, непонятно ми е, как можеш да имаш някакво любимо BMW и да искаш да караш нещо по... евтино, по... икономично и по...скапано...
Ако е само за зимата със ледовете, разбирам... ама все пак... :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Яну 2009, 17:28

Apassionata написа:Абе момчета, какво е това "ЕВРИДЕЙКА? :roll: Опели, корси, ситроени... Я си карайте Баварците, за какво са ви - да си ги лъскате и контите и да си седят в гаражите? Или те са може би "евринайтки", "евриуикендки"...
Чудя се аз защо намаляха напоследък Е36-ците по улиците... А те наще Ентусиасти скочили в други коли :confused:
Е, дай боже всекиму по няколко. Аз искам една "евринационалпразничка" - последната седмица, една "еврилетка" - Е93, една "евризимка" - Х6 и една "евриработка" - тролей №9 ше свърши работа...
Често, непонятно ми е, как можеш да имаш някакво любимо BMW и да искаш да караш нещо по... евтино, по... икономично и по...скапано...

Как да разбереш колежке като ходиш с тролея на работа!
Ми представи си сега че хубава ти е36ца с 2.5 матор и други шукарийки дето вдигат я коне,я нещо друго трябва да я караш всеки ден по 100км!Ха сега нека сметнем 100км по 1.90лв за 1 литър 100октана бензин колко е при харч 20 на 100 градско?
Май соленко излиза?Е ако имам заплата от 2500лв може,ама със заплата от 700-800лв някакси невърви.Щото колата не е всичко!
Има и семейство а то е по-важно от всичко останало!
Да не забравяме за тока,водата и храната де! ;)
Та така който може си кара лъскавите колици всеки ден,който неможе като мен си има една баничарка рено рапид на 900000км набор 8 некой си с 1.1 матор на гас и си пее.Щото му дава 7 на 100 градско гас и няма проблеми!А гаста е има няма на 80 стотинки.
И те така! :weed:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 26 Яну 2009, 17:31

Абе я слагай една газ на 325цата 8) и разхода наполовина падна ..

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 26 Яну 2009, 17:35

Apassionata написа:Абе момчета, какво е това "ЕВРИДЕЙКА? :roll: Опели, корси, ситроени... Я си карайте Баварците, за какво са ви - да си ги лъскате и контите и да си седят в гаражите? Или те са може би "евринайтки", "евриуикендки"...

Аз си го карам всеки ден с него си ходя на работа но ми е супер гадно да го карам постоянно студено работата ми е на 3км. Отделно и вечер обикалям околията (пак по работа)

Междо другото и аз като карах 316-ка не я спирах и навъртах по 5к км. на месец ;)
За сега се кара колата Вярно разхода и не е от наи добрите :lol:
Но след като и сложа турбото ще е опасно да я карам всеки ден
Има дни в които не се чувствам в кондиция и си усещам, че реакциите не са ми на 8 и гледам да карам много внимателно, че с моя стил на каране трябва да внимавам постоянно ;)
Но 400хп. кола за евридеика кара ли се ???

С наще мании е задалжително да имаме някакъв икономичен ефтин превоз иначе сме за наникаде с тоя стандарт :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Яну 2009, 17:39

Zaho написа:

Аз си го карам всеки ден с него си ходя на работа но ми е супер гадно да го карам постоянно студено работата ми е на 3км. Отделно и вечер обикалям околията (пак по работа)

Междо другото и аз като карах 316-ка не я спирах и навъртах по 5к км. на месец ;)
За сега се кара колата Вярно разхода и не е от наи добрите :lol:
Но след като и сложа турбото ще е опасно да я карам всеки ден
Има дни в които не се чувствам в кондиция и си усещам, че реакциите не са ми на 8 и гледам да карам много внимателно, че с моя стил на каране трябва да внимавам постоянно ;)
Но 400хп. кола за евридеика кара ли се ???

С наще мании е задалжително да имаме някакъв икономичен ефтин превоз иначе сме за наникаде с тоя стандарт :!:

Казаха ти хората голф2 1.6 на газ!НЕРАЗРУШИМ!
И без пари! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Яну 2009, 17:47

Взимай едно Саксо VTS, няма да сбъркаш!Ако ти се дава газ-върви доста прилично без мн.доработки, а ако си го галиш ще е доста по-икономично от 25-цата ти!За здравина можеш да останеш учуден от този френски автомобил,само трябва да се гледа при покупка дали не е разкрачило задните гуми(торсион)!Другото е евтино и лесно за подръжка! ;)
П.П Не знам само дали ще се включиш в цената...!??? :confused:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Яну 2009, 17:51

titto написа:Взимай едно Саксо VTS, няма да сбъркаш!Ако ти се дава газ-върви доста прилично без мн.доработки, а ако си го галиш ще е доста по-икономично от 25-цата ти!За здравина можеш да останеш учуден от този френски автомобил,само трябва да се гледа при покупка дали не е разкрачило задните гуми(торсион)!Другото е евтино и лесно за подръжка! ;)

А това ел.Серво ти ли ще му го правиш 2 пъти в годината?
И каде ги видехте евтини тия коли незнам!

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 26 Яну 2009, 17:52

имам като за тебе един евтин и икономичен вариант- ситроен ах 1.1 карб. харчи около 6 градско бенз. нема значение какъв ще му сипеш, върви с всичко де не е вода :lol: пък и ще ти дам още 1/2 за части да си имаш :lol:
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Яну 2009, 17:52

slatanic написа:Как да разбереш колежке като ходиш с тролея на работа!
Ми представи си сега че хубава ти е36ца с 2.5 матор и други шукарийки дето вдигат я коне,я нещо друго трябва да я караш всеки ден по 100км!Ха сега нека сметнем 100км по 1.90лв за 1 литър 100октана бензин колко е при харч 20 на 100 градско?
Май соленко излиза?Е ако имам заплата от 2500лв може,ама със заплата от 700-800лв някакси невърви.Щото колата не е всичко!
Има и семейство а то е по-важно от всичко останало!
Да не забравяме за тока,водата и храната де! ;)
Та така който може си кара лъскавите колици всеки ден,който неможе като мен си има една баничарка рено рапид на 900000км набор 8 некой си с 1.1 матор на гас и си пее.Щото му дава 7 на 100 градско гас и няма проблеми!А гаста е има няма на 80 стотинки.
И те така! :weed:

Айде леко да не хода с тролея на работа... ама това е друга тема...
Значи семейство, тока, водата храната и кажи как става така , че със 700- 800 лева заплата си купуваш още една трошка за 2000-3000 и там вкарваш още за ремонти да я постегнеш, и плащаш две застраховки, два данъка... просто поддържаш две коли... Пак не ми се връзва особено... Ма вие си знаете... А към автора на Темата, да, разбирам го... донякъде... А 316-ката хич не е икономична, е, 20 на 100 май не мога да докарам :lol: Не я засичам изобщо щото си знам че харчи много, колкото толкова...
И не трябва да се свиват разходите, а да се печели повече... Хубаво пожелание, всеки ден си го повтарям напоследък... ;)
А иначе: Евредейка не мога да препоръчам по никакъв начин, защото всички, които явно влезат в тази категория са ми ужасно грозни :|
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 26 Яну 2009, 17:57

;) :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата