За ръчните часовници ....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

За ръчните часовници ....

Мнение от Svetlio.Angelov » 27 Яну 2009, 17:12

За мен един мъж трябва да има хубав часовник.... Сега като казвам хубав нямам непремено предвид ROLEX, HUBLOT и др. безкрайно скъпи за мен (на този етап де) бижута...... Часовника издава натурата ви, какъв тип сте, как живеете. Скоро идва рожденият ми ден.... :чрд: :чрд: :чрд: и искам да си направя подарък.....

От доста време се чудя как да направя правилния избор относно закупуването на ръчен часовник... Ценител съм, не съм с безкрайни финансови ресурси и искам функция и дизайн в едно... Споделете с мен какви са предпочитанията ви за ръчен часовник? И зада не е говорилня вв която един казва - вземи си Q&Q за 20 лв а другия казва ROLEX за 20000 EUR - нека има няколко параметъра:

1. Цена до 1200 - 1300 лъва
2. За и Против кварцовите ли сте, и защо?
3. За мен лично е важно да не го свалям от ръката, а често плувам
4. Обичам метална каишка
5. Досега съм имал SEIKO 5, CASIO, PIERRE CARDIN, ORIENT, SWATCH...
6. Колебая се между TISSOT T серията, CANDINO, SEIKO KINETIC и CITIZEN ECO DRIVE, SECTOR... Харесвам и Касио.... харесвам и ТАГ ХОЙЕР....

А вия какво бихте купили при тези параметри?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2009, 17:14

Ще ти кажа да разгледаш в ebay има много по-добри модели на добри цени от продаваните тук...
Аз харесвам автоматичните.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bebekrisss » 27 Яну 2009, 17:19

http://www.watchesbg.com/catalog/produc ... cts_id=663[url]
Какво ще кажеш, а?
Това си е класика![/url]
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Яну 2009, 17:22

Аз съм със спорто-елегантен CASIO, прав си че ръчният часовник говори много за човека. Имам едно много добро менте на Ролекс, но ми го подариха какво да правя :lol: :)
Изображение
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 27 Яну 2009, 17:29

Ще ти покажа снимка на моя.. Като аз лично не съм виждал, където и да е часовник, който да ми харесва повече.
Изображение
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 27 Яну 2009, 17:41

justboy написа:Ще ти покажа снимка на моя.. Като аз лично не съм виждал, където и да е часовник, който да ми харесва повече.
Изображение

Кажи ми нещо за тоя.... http://www.tagheuer.com/the-collection/ ... 010.BA0254
или пък още повече този:
http://www.tagheuer.com/the-collection/ ... bl?lang=en

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 27 Яну 2009, 17:55

Аз съм сега с една реплика на Таг СЛР Макларън, за 200 кинта, защото нямам пари за оригиналния...
Според мен за това което ти трябва, най-добре се насочи към Тисо. Имат уникални модели точно за тия пари.
На Таг хубавите модели обаче са повечко кинти...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 27 Яну 2009, 18:00

Първата асоциация ми е за филма "Обратен Завой" - сцената с мръсния автомонтьор и Шон Пен, който се опитваше да го убеди колко бил скъп часовника му.
Според мен, човек трябва много да си е надвил на масрафа за да харчи за такова нещо...а и нека бъдем честни, никой не си купува скъп часовник за да гледа колко е часът. А при толкова много ментета... не знам дали и ще се впечатли някой, дори и да е оригинален.
Пример:
Мой познат, живеещ в Лондон, наскоро си беше тука и си купи тъмни очила "Версаче" за 700лв.!!! Питахме го: е добре, защо ги купи от тука, живееш в Лондон!? А той: ми, там го няма този модел!!! След което, ние: е, сети се защо го няма там този модел!
Та така, човека го изяде с "оригиналните" Версаче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 27 Яну 2009, 18:20

bebekrisss написа:http://www.watchesbg.com/catalog/product_info.php?cPath=62_71&products_id=663[url]
Какво ще кажеш, а?
Това си е класика![/url]

Аз бих казал "Що за цигания" :D Не, че някой ме пита де.

Иначе, колкото и да съм против па,аруването на каквото и да било от милата родина, точно в тоя случай, според мене, си струва да си го купиш от място, където можеш да разчиташ като стане нещо да ти обърнат внимание, да се погрижат за гаранционно обслужване ако нещо стане и т.н. 'Щото с продадените по интернет с уж "световна" гаранция може да стане много лошо "мяу".А това не са 100 лева, за тебе часовника е важен, явно, така че едва ли ще се почустваш много приятно, ако в един момент се окажеш с неработещ часовник, който си взел на далавера от ибей ;)

За предложение на конкретен модел трудно може да става въпрос, тъй като всеки търси различно нещо в часовника(ците) си.

Успех с избора :D
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 27 Яну 2009, 19:41

аз от една година съм с корум адмирал куп , обикновенния без злата и така нататък и съм мн доволен. Иначе имам и един златен swatch взех го от дубаи за 300 долара и тои е супер. Преди ползвах черути и от него съм доволен.
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 27 Яну 2009, 19:48

eraziel написа:Иначе, колкото и да съм против па,аруването на каквото и да било от милата родина, точно в тоя случай, според мене, си струва да си го купиш от място, където можеш да разчиташ като стане нещо да ти обърнат внимание, да се погрижат за гаранционно обслужване ако нещо стане и т.н. 'Щото с продадените по интернет с уж "световна" гаранция може да стане много лошо "мяу".А това не са 100 лева, за тебе часовника е важен, явно, така че едва ли ще се почустваш много приятно, ако в един момент се окажеш с неработещ часовник, който си взел на далавера от ибей ;)

За предложение на конкретен модел трудно може да става въпрос, тъй като всеки търси различно нещо в часовника(ците) си.

Успех с избора :D

:clap: така е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Re: За ръчните часовници ....

Мнение от jivko81 » 27 Яну 2009, 21:46

Svetlio.Angelov написа:За мен един мъж трябва да има хубав часовник.... Сега като казвам хубав нямам непремено предвид ROLEX, HUBLOT и др. безкрайно скъпи за мен (на този етап де) бижута...... Часовника издава натурата ви, какъв тип сте, как живеете.

Аз съм на същото мнение колега. Часовника издава много от човека който го носи и последно време все повече хора го оценяват. В момента имам 5 часовника (Doxa, Jacques Lemans, Alfex, Pier Carden, Casio) които нося, но ако мога да си го позволя сигурно ще имам поне 20 :D . Иначе мечтата ми е ей този http://www.sales-watches.net/VacheronCo ... -8718.html. Но за жалост е над 20к евра ако не се лъжа и едва ли ще стане скоро. :( Иначе по темата, мисля че тея двата са доста добри: http://www.bgdot.com/index.asp?csOp=6&IDGood=3778,
http://www.bgdot.com/index.asp?csOp=6&IDGood=3309
Успех с избора и после да се похвалиш. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 27 Яну 2009, 21:56

Според мен, която и да е известна марка да избереш, няма да сгрешиш. Приготвил си сума, отиваш, гледаш, избираш, и не се влияеш от чужди мнения. Все пак в наше време часовника си е по-скоро моден аксесоар, и като такъв трябва да изразява характера и вкуса на собственика си.

Относно въпроса - кварцов или не? Твърдо - кварцов. Предимства - прост, но надежден механизъм, много по-точен от автоматичния, много по-лек, по-компактен (тънък). С една батерия ще изкара толкова, че през това време автоматичния вече поне два пъти ще си го носил на часовникар за профилактика и регулиране на изоставането/избързването.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Яну 2009, 23:22

ако имаш възможност ис вземи суис мейд!! тва са истинските часовници-японските са смешни в сравнение с тях...
следващата стъпка е да е автомат ,а не кварц....
за тия пари можеш да вземеш добра сертина ,но мисля че кварцова ,а не автомат.
избора за вид е изцяло личен....
мойта сертина е вече на 10г и не е мръднала ,няма лабаво и плувам с него като видра-не е пуснал вода.
чатерията се сменя на 5г. на две смени се сменят уплътненията...!!!
струваше към 1200марки -сега не знам колко са....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 27 Яну 2009, 23:31

SKISA написа:...
следващата стъпка е да е автомат ,а не кварц....

И защо?! Никой автомат не е толкова точен и лек като кварца.. Да не говорим, че на 2г трябва да се отваря, за да се почисти и смаже, ако искаш да ти служи дълго...

Следваща

Назад към Извън Темата