Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 28 Яну 2009, 17:14

хайде да извадя тая тема от прахта , че като гледам не се е намерил лек за тия обороти, нека който се е справил да пише как и евентуално за почистването на стъпковото моторче, ако може са схеми от www.realoem.com ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 28 Яну 2009, 17:15

хайде да извадя тая тема от прахта , че като гледам не се е намерил лек за тия обороти, нека който се е справил да пише как и евентуално за почистването на стъпковото моторче, ако може са схеми от www.realoem.com ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 28 Яну 2009, 17:16

Последна промяна spower на 29 Яну 2009, 8:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 28 Яну 2009, 17:18

Потребител
Аватар

Мнение от vin4encio » 28 Яну 2009, 19:59

Преди карах Е36 и имах същия проблем(обороти падат,гасне),в сервиза на BMW ми казаха,че е от ланда сондата смених я ама пален ташак,наи накрая се оказа че е горивната понпа,така че го имаи в предвит!!!

Аватар

Мнение от Стоян Тотев » 13 Фев 2009, 21:13

И примен е същият проблема,но само при стубен двигател.Оборотите треперят ала скоро смених дебитомера :help: .Също ми прави проблем и когато в най-долно положение съм натиснал педала на газта
НЕ СЕ НАЕМА ,а катого го върна леко полудява

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 15 Фев 2009, 17:13

а мога ли да питам за стъпковото моторче колко пари струва ново ако някои зне и също като го откача двигателя работи по глатко макар и на по високи обороти и като подам газ не се мисли така и прекасването изчезва дали е вазможно да е от него проблема защото на диагностика непоказва грешки :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 16 Фев 2009, 16:28

ами стъпковото моторче представлява едно клапанче , цилиндър с едно разстъргано до някъде валче, така че в затворено положение сечението на валчето/разстърганата част/ пропуска мин. количество въздух и се и завъртва като рпи завъртване пропуска повече въздух и тука идва момента кудето това валче клеясва и трябва да се извади и почисти със спирт или аз преди го чистех с разредител за да излезе всичката мръсотия , става и с контактен спрей после леко го смазваш с тънък слой и следва монтаж, на е 36цата така го чистех, при е46 се намира http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=45 пада се зад пластмасовите капаци пиши дали си го намерил и какво си направил ;) успех !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 20 Фев 2009, 17:33

Гледах я тази тема преди няколко дена и не можах да повярвам вчера като стана така и при мен :shock: Два дена вече от момента, в който запаля колата, докато я изгася си е така. На свободна оборотите ми падат до 500... Ужасно е! Не гасне, ама все си мисля, че всеки момент... тресе... И сега като си помисля какво ми се случва като отида в сервиз и лошо ми става :confused:
Без подпис

Потребител
Аватар

Мнение от peter_dilov » 20 Фев 2009, 19:22

Аз имам същият проблем и на диагностиката ми казаха дебитомер но още не съм го сменил. И аз съм със същия двигател 318.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 20 Фев 2009, 20:20

Ох, ако беше само дебитомер! Според мен падането на оборотите на празен ход е свързано с грешка 171- бедна горивна смес. Причините могат да бъдат различни при всеки един от нас, но резултата е ясен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 20 Фев 2009, 20:20

peter_dilov написа:Аз имам същият проблем и на диагностиката ми казаха дебитомер но още не съм го сменил. И аз съм със същия двигател 318.

О,аз не знам какъв ми е двигателя! Моята е 316. Мисля утре да й проверя маслото, въпреки, че скоро го сменях, но все пак...
Без подпис

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 20 Фев 2009, 21:37

не знам какво е общото между маслото и оборотите :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 20 Фев 2009, 22:49

oci написа:не знам какво е общото между маслото и оборотите :roll:

Еееее, няма ли? :winky:
Надявах се да е от него :roll:
Без подпис

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 20 Фев 2009, 23:55

Значи за тресенето и падането на оборотите: Моя проблем беше в маркуча за картерните газове, тоя дето излиза от капака на клапаните. Смених го и сега все едно карам друга кола, обороти бетон, няма тресене, няма топла няма студена, всичко е перфектно. Проверете го тва. Също изчистих и капака на клапаните.
Дано съм бил полезен 8)

П.С. През цялото време си мислех, че е от дебитомера. даже карах с откачена букса, че с него беше по зле. Сега е ток 8)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46