Има ли Porsche фенове?
Модератор: Общи модератори
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
mitko_n1 написа:един пише за Поршета.....друг за М-ки с гумета за 5000...
ама така е....
Малко по-нагоре, ако прочетеш ще видиш, че се дискутира и дали се използват по предназначения тези коли. В тази връзка пуснах поста си...

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
cobrata_m3 написа:колега не знам защо изопачаваш думите ми като много добре знаеш че 99% от тези коли в бг са вземати единствено поради една причина и тя не за да се карат по предазначение.другото което е аз ако съм дал 300 бона за кола мислиш ли че ме боли оная работа че една джанта струва 1000 евра .това с удара не можах да го разбера едва ли някой си взема кола с мисълта да я удря затова че няма да е същата не мога да го разбера
ще се опитам да ти обясня...
когато караш скъпа кола - внимаваш. независимо колко си платежоспособен. защото като я удариш това че имаш пари да я оправиш ти е най-малкия проблем. защото хората които карат тези коли са "оразмерени" от застрахователната компания, сервизите които могат да правят тези коли, времето със което разполагат да се занимават със тези неща и тн..
и като я удариш се започва...
1. разправяш се със застрахователи.. кое, какво, как, защо, колко и тн. после застраховката ти скача като има изплатена щета. тъпо.
2. кой ще я прави? не може всеки сервиз да я прави защото няма да я направи както трябва.
3. дори и да я направи както трябва винаги колата ще е "ударена". защото ти може да толерираш че 5-годишното бмв което караш е със 5 кила бондо, но купувачите на скъпите коли имат доста по-високи стандарти. да не говориме че винаги ще я усещаш (колата) по-различно и ще се чудиш дали е направена както трябва.
4. време- кой има време да тича да се разправя със застрахователи, сервизи и тн?
5. като я удариш- докато я правят не я караш. ами ако я лято? трябва да купуваш друга.... и пак загуба на време, търчане, главоболия и тн.
затова.. най-добре е да не се удряш. независимо от всичко останало
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
да но за мен това пак не е основателна причина да не си караш колата ,а и хората с такива коли по принцип винаги имат повече от един автомобил така че не мисля че ще остане без кола,но както и да не да не пълним темата.
и да не съм оф ПОРШЕ
и да не съм оф ПОРШЕ

маи ахл неговори за бг кви сервизи ,тука ако удариш колата и тя е скъпа се прави при 2-3ма в софия в големите сервизи рядко има добри маистори повечето работят частно и са доста известни ,ако счупиш скорости не ходиш в порше бг а при Коко това се знае от застрахователите поне в сф е така кви застраховки
кое се вдига има ли семеиство с кола за 100000лв и да е само тя в всяка къща има по 3-4 коли

alx написа:cobrata_m3 написа:колега не знам защо изопачаваш думите ми като много добре знаеш че 99% от тези коли в бг са вземати единствено поради една причина и тя не за да се карат по предазначение.другото което е аз ако съм дал 300 бона за кола мислиш ли че ме боли оная работа че една джанта струва 1000 евра .това с удара не можах да го разбера едва ли някой си взема кола с мисълта да я удря затова че няма да е същата не мога да го разбера
ще се опитам да ти обясня...
когато караш скъпа кола - внимаваш. независимо колко си платежоспособен. защото като я удариш това че имаш пари да я оправиш ти е най-малкия проблем. защото хората които карат тези коли са "оразмерени" от застрахователната компания, сервизите които могат да правят тези коли, времето със което разполагат да се занимават със тези неща и тн..
и като я удариш се започва...
1. разправяш се със застрахователи.. кое, какво, как, защо, колко и тн. после застраховката ти скача като има изплатена щета. тъпо.
2. кой ще я прави? не може всеки сервиз да я прави защото няма да я направи както трябва.
3. дори и да я направи както трябва винаги колата ще е "ударена". защото ти може да толерираш че 5-годишното бмв което караш е със 5 кила бондо, но купувачите на скъпите коли имат доста по-високи стандарти. да не говориме че винаги ще я усещаш (колата) по-различно и ще се чудиш дали е направена както трябва.
4. време- кой има време да тича да се разправя със застрахователи, сервизи и тн?
5. като я удариш- докато я правят не я караш. ами ако я лято? трябва да купуваш друга.... и пак загуба на време, търчане, главоболия и тн.
затова.. най-добре е да не се удряш. независимо от всичко останало
алх, в българия нещата не стоят така

1. при нас като идеш при застрахователя с някоя кола за над 150 000 лв. са готови да ти опишат квото си искаш, просто конкуренцията при застрахователните компании е толкова силна, че се чудят как да привлекат нови и скъпи коли, освен всичко да застраховаш нови и скъпи коли е въпрос на имидж в този бизнес
2. по принцип и скъпа и евтина кола да караш - все тая е, майсторите са калпави и не правят нещата както трябва, така че този фактор тука не играе много

3. това е така, няма начин, всъщност в рамките на 3-4 години най-яките тупалки губят каквато и да е стойност и блясък, повечето готини коли никога не са виждали професионално пастиране, боядисват се в различни цветове и т.н. защо става така? защото постояно се продават

4. в бг повечето застрахователни брокери си имат хора, които се грижат за това

5. това си е така, но важи за всички коли, не само поршаците

No bling at the Ring
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
и аз много ги харесвам Поршетата ... особенно GT3 RS
... за порше тряаа да има солидна сума първо за да я купиш и второ да я поддържаш. и трето не мога са си представя как нормално разбираш човек от техника може да семни нещо сам по Поршето. Само като се замислите къде му е заврян дигателя ... то една смяна на свещи става цял цирк - и за това трябва винаги в сервиз.
А пък по бимата повечето неща си ги прая сам без сервиз

... за порше тряаа да има солидна сума първо за да я купиш и второ да я поддържаш. и трето не мога са си представя как нормално разбираш човек от техника може да семни нещо сам по Поршето. Само като се замислите къде му е заврян дигателя ... то една смяна на свещи става цял цирк - и за това трябва винаги в сервиз.
А пък по бимата повечето неща си ги прая сам без сервиз

- ИлХиТо
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 Individual
- Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
- Детайли за колата: една сбъдната мечта
За всички фенове на Порше: (няма да скрия че след БМВ, Порше е втората ми любима марка)
Видео на новото Porsche 911 GT3
http://www.youtube.com/watch?v=ya6LFhzd ... res-images
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
964 това е истината
имах една 4ка кабрио за малко и усещането да ти седи в гаража и да я изкарваш в неделя е невероятно
Пуснах и малко повече обороти и звука стана ненормален , винаги ще седи като цел за притежаване 

имах една 4ка кабрио за малко и усещането да ти седи в гаража и да я изкарваш в неделя е невероятно

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
BMW Malchugan написа:За всички фенове на Порше: (няма да скрия че след БМВ, Порше е втората ми любима марка)
то това ми мяза само на фейслифт едва ли има промяна в мощността междудругото старата броня и стопове по ме кефят

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И как държат цена за втора ръка коли...Nightmare написа:Аз напоследък много съм се филмирал с тея поршета...![]()
Гледам даже из немското мобиле 944ките![]()
Ама истинското порше си е със задноразположен мотор...пък там парите са много

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:И как държат цена за втора ръка коли...Nightmare написа:Аз напоследък много съм се филмирал с тея поршета...![]()
Гледам даже из немското мобиле 944ките![]()
Ама истинското порше си е със задноразположен мотор...пък там парите са много![]()
,мерцедес пасти да яде..предполагам има защо да е така...И като гледам тука май всички изказали се ,без алх сме поршепоклонници
Хаха колега аз да си призная чесно даже не съм докосвал порше,но незнам има някаква причина поради която да ме влече