Карате ли с колан ?
Модератор: Общи модератори
- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
- CheFs
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E30 M3
Ами винаги като седна в колага преди да запаля си слагам колана , просто по интуиция си слагам дори да е за малко ! Така , че дадах гласа си Да , Винаги ! 

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Аз не съм видяла някой в София да кара с 50, ама айде...
Иначе и като се возя слагам колан, и хората отзад които возя ги карам да слагат колан
Иначе и като се возя слагам колан, и хората отзад които возя ги карам да слагат колан

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
dimov_ написа:Бие хубаво карате с 50 , ама ако се барбутнеш с един насреща, който също кара с 50 ...неговите 50 + твойте 50, колко станаха ? 100 км/ч. Е тва вече си е за грижа...
А кой казва ,че колана се слага при скорости над 50км/ч.Карам с колан независимо от скоростта,ама понеже сте светци и не ви се вярва ,че някой кара с нормална скорост се почват теорийте веднага.Имам катастрофа (дано не се повтаря) в който ударих с 90км/ч едно такси странично(правеше обратен).И бях без колан

- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
хахаах в града няма смисъл, нали ?
С 50 какво може да стане?
Да предположим, че в града се удряш в спрял обект с 50... краш-тестовете ги правят при 60-тина (мисля 64) км/ч и виждате как се мачкат колите. Е36-ците са с 2 звезди за безопасност
А ако се ударите с 50 в насрещно движещ се обект? Хора си загиват и получават тежки наранявания ДОРИ в града. Видях едно кабрио като мойто таркаляно по таван (или по-скоро по БЕЗ таван), беше като изстискан парцал, но момчетата вътре се отървали живи и здрави, защото са били с колани! Коланите спасяват и трябва да се носят.
Иначе и аз съм против глобите за без колан, макар и да има някаква логика държавата да иска да запази живи данъкоплатците си

Да предположим, че в града се удряш в спрял обект с 50... краш-тестовете ги правят при 60-тина (мисля 64) км/ч и виждате как се мачкат колите. Е36-ците са с 2 звезди за безопасност

Иначе и аз съм против глобите за без колан, макар и да има някаква логика държавата да иска да запази живи данъкоплатците си

Задължително с колан. Понякога, ако се наложи да преместя колата дори и от едната страна на улицата до отсрещната и не си сложа колана, в момента, в който потегля имам някакво много гадно чувство, че съм забравил нещо, че нещо ми липсва и ми е некомфортно.
Слагайте си коланите, както се каза вече, не са за украса, а и помагат, ако не дай си Боже се случи нещо.

Слагайте си коланите, както се каза вече, не са за украса, а и помагат, ако не дай си Боже се случи нещо.
- FNC_VeNoM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
Да винаги точно преди да тръгна,незнам обаче защо има още хора дето си мислят че колана е направен полицайте да изкарват пари а не за да спасява живота.Не искам да успорвам на никой шофйорските умения но може ли да сте сигурни в уменията на отсрещната кола 

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- DiDi
- ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: НЛО
plradev написа:Мдаа и аз много свикнах с колана и когато карам на минимални разстояния и не го сложа ми липсва.Много е странно..Все едно не ме е прегърнала колата![]()
![]()
Когато се возя пак слагам колан.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
за съжаление стана навик заради тия скапаните дето ме спират..
иначе, имам 2ма познати, дето точно заради това, че са били без колан в града са живи, и 2мата ги удрят в шофиорската врата, единия джип другия мотор, е представете си ако са били с колан каква салата щеше да стане на шоф. седалка, която всъщност беше станала като детско столче
иначе, имам 2ма познати, дето точно заради това, че са били без колан в града са живи, и 2мата ги удрят в шофиорската врата, единия джип другия мотор, е представете си ако са били с колан каква салата щеше да стане на шоф. седалка, която всъщност беше станала като детско столче
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Винаги го слагам, няма значение дали карам или се возя.Даже пасажерите карам да го слагат.С него се чувствам някак си по-спокоен.
- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
само на дълък път карам с колан щото на е36цата не ми е удобен
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...