За ръчните часовници ....
Модератор: Общи модератори
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
SKISA написа:само да вметна ,че хубавият часовник не се набива на очи! и скъпият! той не крещи-скъп съм! само запознатите и ценителите го оценяват.
Абсолютно верно.

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
SKISA написа:sappa написа:ACCELERATOR написа:...
...
...
...
един хубав и скъп механичен ще ти даде отражение като разлика във времето за 3 месеца около секунда! ...!!
няма такъв часовник!! точността на един мехнаничен часовник се измерва за 24 часа количество натрупана грешка в секунди. най-качествените съвременни механични часовници дават грешка от ~1 сек. за денонощие, сметни за споменатите 3 месеца какво се поучава

Механичните часовници имат и друга особеност, до като са нови и механизмите им се разработват, грешката е голяма и с течение на времето тя намалява и стига определено ниво. Друга по-маловажна подробност е, че механизма е чувствителен на резки температурни промени в ГОЛЯМ диапазон, (пряко влияние се оказва върху тактуващата пружина). Искам да уточня, не агитирам против механиката, аз ползвам в момента такъв но, човек като е решил да вложи солидна сума в часовник е добре да бъде запознат с особеностите.
И за да не съм голословен : http://www.chronocentric.com/watches/accuracy.shtml
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
и точно по тая причина всеки ,който е решил да вложи солидна сума пари за часовник си купува автомат! просто задължително....
не споря за точности....!! имам тисо-механичен ,доста красив и е достатъчно точен ,за да не ми пречи в живота . може да е със секунда на деноннощие ,може да е 2 на месец...!! не съм закъснял с него за среща.
а е класика автомата и да слагаме автомат и кварц на една маса е се едно да сравняваме ролс с опел.....!!!!
не споря за точности....!! имам тисо-механичен ,доста красив и е достатъчно точен ,за да не ми пречи в живота . може да е със секунда на деноннощие ,може да е 2 на месец...!! не съм закъснял с него за среща.
а е класика автомата и да слагаме автомат и кварц на една маса е се едно да сравняваме ролс с опел.....!!!!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
sappa написа:....
И за да не съм голословен : http://www.chronocentric.com/watches/accuracy.shtml
Много интересен линк!
А също и тук има интересни неща http://www.chronocentric.com/watches/buyersguide.shtml - Buyer Guide.
Уф, ще вземете да ме запалите и мен по тия часовници.. Добре, че сега съм си наумил да си взимам нов мотор за лятото, че иначе.. бях готов

П.С.: Септември имам Р.Д., събирайте отсега

- sappa
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:и точно по тая причина всеки ,който е решил да вложи солидна сума пари за часовник си купува автомат! ....
... да слагаме автомат и кварц на една маса е се едно да сравняваме ролс с опел.....!!!!
1. не разбрах коя е причината..?
2. струва ми се, че си предубеден за сравнението механичен-кварцов.
да вярно едното е много по-сложно технически погледнато, това не му дава предимство за каквото говориш ти (ролс vs opel). все тая вече навъртаме стабилен офтопик, човека каквото му е на душа да го взима, ако го вълнува точността да вземе в предвид написаното по-горе. аз съм до тук

за парите които даваш можеш да си купиш Жак-леман,Черути(препоръчвам ти го) и Зодиак(много добро качество-цена)
Бачкал съм в този бранш и не винаги цената отговаря на качеството!!!
А относно това,че плуваш често- никои производител не може да ти гарантира 100% че няма да кондензира вътре!!! Освен ако не е специален(спортен) за плуване като Спидо (такъв имам аз само за басейна)
Бачкал съм в този бранш и не винаги цената отговаря на качеството!!!
А относно това,че плуваш често- никои производител не може да ти гарантира 100% че няма да кондензира вътре!!! Освен ако не е специален(спортен) за плуване като Спидо (такъв имам аз само за басейна)
- SKISA
-
-
lubeto написа:.............
не е само спидо....!!!
има още много .....!!
- sappa
- младши ентусиаст
-
lubeto написа:...
А относно това,че плуваш често- никои производител не може да ти гарантира 100% че няма да кондензира вътре!!! ...
има има
MTM Black Seal Xtreme Dive Watch
...
# Silicon filled, compression-proof case.
# Waterproof (not water-resistant) to 12,000 meters, 39,370 feet, 6,600 fathoms, 7.5 miles, or 2.5 leagues!
....

- ivanko_90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с поза (както е модерно)
- Мечтае да кара: е28
имам няколко немски списания на BMW и там има доста реклами на тази марка и точно този часовник
http://www.lussori.com/corum-admirials- ... -7144.html
не е лош на вид

http://www.lussori.com/corum-admirials- ... -7144.html
не е лош на вид

Искам да карам сейфти кара (комбито) на F1
- SKISA
-
-
е па аз си се гмуркам със сертината ,дето нема тия екстри и съм слизал на 11м и до са не е мъцнала толко години...!! нито е супер-профи ,нито нищо и никога не е дала дефект или да се е изпотила...!! мноо важно ,че не е до 12хил метра дълбочина......!!
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Всеки ценител на истинските часовници трябва да притежава един от следните модели Longines от серията Le Grande Classique de Longines:
L4.709.4.11.6 или L4.709.4.71.6
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Nasti написа:Всеки ценител на истинските часовници трябва да притежава един от следните модели Longines от серията Le Grande Classique de Longines:

Нека да позная: ТИ ИМАШ ТАКЪВ

Би ли споделил, Защо всеки ценител на истинските часовници трпбва да притежава кварцов часовник на цена от $690?

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Имам И такъв... но не само
Относно цената - тя е съвсем нормална за часовник Лонжин...
А защо трябва да има ли - защото тези модели са класика!
Относно цената - тя е съвсем нормална за часовник Лонжин...
А защо трябва да има ли - защото тези модели са класика!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Аз не разбрах колегата спря ли се на опреден модел. А и може вече да си е купил часовник. На мен темата ми харесва /часовниците са ми слабост,а времето никога не ми стига/ ама много се проточи.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!