Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
Модератор: Общи модератори
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Аз за 3 години имам само един акт
И много дадени парички за семейната касичка
(Ех, къде е онази иконка, липсва миии
)
Акта ми беше следния, на идване в София, след Околовръстното, при ограничение 60 км/ч минах с 82 км/ч...! Резултата 3 месеца по-късно - 20 лв глоба и 12 контролни точки
И от тогава нямам нищо, и си възтонових пак пълния брой контролни точки
П.С Стремя се към златен/платинен, дано стане

Акта ми беше следния, на идване в София, след Околовръстното, при ограничение 60 км/ч минах с 82 км/ч...! Резултата 3 месеца по-късно - 20 лв глоба и 12 контролни точки

П.С Стремя се към златен/платинен, дано стане

- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
Oнзи ден:
Минаване на червено - 10т. и 50 лв + говорене по ГСМ - 8т. и 50 лв
П.С. Добре че не виде колан иначе ....

П.С. Добре че не виде колан иначе ....

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Sparco_Racing написа:Oнзи ден:
П.С. Добре че не виде колан иначе ....![]()
![]()
А то така май излиза, че при повечко нарушения могат да ти вземат книжката, дори и с пълен актив точки, при едно спиране.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Не спазване на знак "СТОП" , 20 лв. акт и не ми отнеха точки
30.01.09г.

30.01.09г.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
penio написа:На ограничение 60 ме засякоха със 109км/ч ( на околовръсното над бул. България)
Резултат: 3 месеца без книжка и 250 лефчета
А по закон е 2 месеца и 200лв. Не знам защо ми лепнаха по-голямото наказание.
Обещавам, че повече няма да правя така и ще си взема радардетектор.
Аз предполагам, че знам: Ограничението в града е 50 км/ч. Ти си карал със 109 км/ч.
109 - 50 = 59, т.е. влизаш в най-горната категория - "за превишаване над 51 км/ч - глоба 250 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 12 к.т."
Vlados написа:Аз предполагам, че знам: Ограничението в града е 50 км/ч. Ти си карал със 109 км/ч.
109 - 50 = 59, т.е. влизаш в най-горната категория - "за превишаване над 51 км/ч - глоба 250 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 12 к.т."
Да, ама ограничението там беше 60, което прави 49км/ч одгоре. Както и да е, преди 2 дена ми изтече наказанието и си взех книжката и талона.
ПС: В КАТ София нямат място да съхраняват всички талони и ако седят там повече от 2 години ги хвърлят. Не ме питай от къде знам :мхихихи:
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
А на околовръстното не е ли 90кm/h ограничението (че нямам закона да го погледна сега) като на извънградски път - аз поне имам такива спомени, че ми говореше инструктура на курсовете
! То вярно, че си минаха 4г. от тогава, ма все пак...! А на бул. България е 70! Освен да е имало знак там, където са те хванали...!
Е защо не го обжалва акта или викаш то за теб 1 месец отгоре без книжка голяма работа
?!

penio написа:Да, ама ограничението там беше 60, което прави 49км/ч одгоре....
Е защо не го обжалва акта или викаш то за теб 1 месец отгоре без книжка голяма работа

Maverick_VS написа:А на околовръстното не е ли 90кm/h ограничението (че нямам закона да го погледна сега) като на извънградски път - аз поне имам такива спомени, че ми говореше инструктура на курсовете! То вярно, че си минаха 4г. от тогава, ма все пак...! А на бул. България е 70! Освен да е имало знак там, където са те хванали...!
penio написа:Да, ама ограничението там беше 60, което прави 49км/ч одгоре....
Е защо не го обжалва акта или викаш то за теб 1 месец отгоре без книжка голяма работа?!
Щото пак щяха да ми я вземат, а очквам да ми се роди син тази седмица, заради това предпочетох да си изтърпя 3 месеца зимата отколкото 2 месеца без книжка с новородено.
Ей, на чат го обърнахме.

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
От 1992 г. съм на волана почти всеки ден, нямам нито един акт, дано ви послужа за пример, че правилата са затова да се спазват
- horhef
- младши ентусиаст
-
dinkomg написа:От 1992 г. съм на волана почти всеки ден, нямам нито един акт, дано ви послужа за пример, че правилата са затова да се спазват
Евала за което.Мен миналата година ме подбраха паяците иначе и аз нямах 8 години. Но то си има значение дали караш 10-20 години или книжката за това време ти седи на библютеката за украса. Защото и много такива образи познавам, който после се фукат, че нямали нарушения

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
от 86та карам имам 3 акта!
1. не спира на подаден сигнал от мицифай ,пресича плътна линия и влиза на затворена улица в събота пред народното събрание! първото беше лъжа,щото не стигнах до него,другите си беха баш така. тогава немаше точки и след най-дългия акт на света ,който му отне 1ч и два листа ме глобиха 50лв!
2. паяк-платих си 30лв и 20лв в кат -без точки!
3. то всъщност не е акт ,а административно наказание - глоба 600лв и 6месеца без книжка ,без точки и без проверочен-просто ми взеха правата за 6мес. нарушението: несъобразена скорост -произтекло от това ПТП . както се сещате скоростта винаги е несъобразена-карах с около 50 в софия ,но се преметнах през покрив от бордюра и едно дърво...!!
.....и хилади левове рушвети по пътищата-изгубил съм им края.
п.с. а! щях да забравя ! преди дни в германия ,ма не знам акт ли е кво е -95евра за нож в джоба на вратата и спрей в багажа...!!!
1. не спира на подаден сигнал от мицифай ,пресича плътна линия и влиза на затворена улица в събота пред народното събрание! първото беше лъжа,щото не стигнах до него,другите си беха баш така. тогава немаше точки и след най-дългия акт на света ,който му отне 1ч и два листа ме глобиха 50лв!
2. паяк-платих си 30лв и 20лв в кат -без точки!
3. то всъщност не е акт ,а административно наказание - глоба 600лв и 6месеца без книжка ,без точки и без проверочен-просто ми взеха правата за 6мес. нарушението: несъобразена скорост -произтекло от това ПТП . както се сещате скоростта винаги е несъобразена-карах с около 50 в софия ,но се преметнах през покрив от бордюра и едно дърво...!!
.....и хилади левове рушвети по пътищата-изгубил съм им края.
п.с. а! щях да забравя ! преди дни в германия ,ма не знам акт ли е кво е -95евра за нож в джоба на вратата и спрей в багажа...!!!
- horhef
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:п.с. а! щях да забравя ! преди дни в германия ,ма не знам акт ли е кво е -95евра за нож в джоба на вратата и спрей в багажа...!!!
Айде за ножа как и да е ама за спрея!? Кво нямаш право да си носиш спрей ли?