МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАРАТ КОЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН ОТ НОВА ГОДИНА НАСАМ
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАРАТ КОЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН ОТ НОВА ГОДИНА НАСАМ
Здравейте ! От преди бях чул че ще влиза в сила един закон с който се забранява вкарването на кола с десен волан с цел шофиране в БГ-то (за лична употреба). Та питането ми е дали има такъв закон с който ти забраняват да караш кола с десен волан в БГ, вкарана от началото на тази година ! Аз поне така бях чул, моля ако знае някой нещо да драсне два реда !
Благодаря предварително !
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Re: МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАРАТ КОЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН ОТ НОВА ГОДИНА НА
pepi_sky написа:Здравейте ! От преди бях чул че ще влиза в сила един закон с който се забранява вкарването на кола с десен волан с цел шофиране в БГ-то (за лична употреба). Та питането ми е дали има такъв закон с който ти забраняват да караш кола с десен волан в БГ, вкарана от началото на тази година ! Аз поне така бях чул, моля ако знае някой нещо да драсне два реда !
Проблема не е вкарването и кога е вкарана.Вече не регистрират коли с десен волан (поне тук в Русе) независимо кога са вкарани.Можеш да си вкараш кола с обратен волан без проблем,но за да я регистрираш трябва първо да обърнеш волана.Другия номер е да намериш начин да си караш колата с английски табели и да плащаш само застраховката тук.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
Е това ме бърка мен, че ако плащам данаците дето са в Англия ще фалирам
понеже сам на 23г. а там данаците са страшни за шофиори до 24 г. мился че беше !

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Колегата RSxRacer много точно го описа...след нова година един приятел по същия начин искаше да продаде голф 3 1,9 д с десен волан много добро за смешни пари но проблемът е е че за да се регистрира на бг номера е влязъл в сила закона че трябва първо да си обърнеш волана и да си смениш фаровете(при бмв не е задължително на ги сменяш просто можеш да обърнеш наклона)...и така това е всичко..а като си с английските номера можеш да се движеш колкото искаш(нали все едно англичанин е дошъл в бг. и се движи просто...)
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Някой от вас лично отиде ли до КАТ и там официално ли му отказаха регистрация или само си дрънкаме недоказани слухове ??? Питам защото такъв закон няма одобрен все още. Поне не и тук http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=b ... ls&gid=172
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- cucko
- старши ентусиаст
-
AGT написа:Някой от вас лично отиде ли до КАТ и там официално ли му отказаха регистрация или само си дрънкаме недоказани слухове ??? Питам защото такъв закон няма одобрен все още. Поне не и тук http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=b ... ls&gid=172
Не съм ходил,но все пак не съм сигурен за КАТ...просто защото човекът си продаваше колата с английските номера и купувача се отказа да я купи след известие на Нотариус...демег за прехвърлянето ставаше на въпрос...и аз си мисля че в КАТ би трябвало да е същото...но ти като си по-запознат сподели какво е положението с коли десен волан и регистрирането им с бг. регистрация....
- AGT
- старши ентусиаст
-
Не съм запознат.Просто половин час рових из сайтове и никъде няма такова нещо.Наистина имаше предложение през 2007 но то не се прие.Затова питам има ли някой който са му отказали в КАТ да му регистрират колата точно поради факта ,че е с десен волан внесена от Англия.Човек който наистина е бил лично там .
Съвет от КАТ !
- cucko
- старши ентусиаст
-
AGT написа:Не съм запознат.Просто половин час рових из сайтове и никъде няма такова нещо.Наистина имаше предложение през 2007 но то не се прие.Затова питам има ли някой който са му отказали в КАТ да му регистрират колата точно поради факта ,че е с десен волан внесена от Англия.Човек който наистина е бил лично там .
Нали точно този купувач на всяка цена беше готов да купи този голф-просто искаше да му свали двигатела и да го монтира в неговия пасат-просто самия голф бе много читав-даже го виждам по улиците и е без грешка-някъде 97-98 год. ако не се лъжа и то за някакви си 700 лева...представяш ли си..кой ще се откаже да не го купи-даже и аз се колебаех дали да го купувам но ме изпревариха и така научих като дватата са ходили лично за да направят покупко-продажбен договор и купувача щеше вместо да я регистрира да я бракува... а как да стане това обясни ми..като от Нотариус заявиха че от 01.01.2009 заявиха че се забранява регистрирането на коли с десен волан докато не си ги обърнат на ляв....
- AGT
- старши ентусиаст
-
Много странно защото на нотариуса му е през оная работа дали ще я прехвърли или не.Човека може да иска да си я прехвърли и после да си я кара в Англия примерно
.Може да иска да си му седи като паметник пред тях.Може да иска да си обърне волана след 1 година и тогава да си я регистрира в КАТ.Да ти кажа тая работа много намирисва ама много.Не е нотариуса органа който да определя какво ще става с колата от тук натам.Само ще вметна ,че в Пловдив се регистрират все още коли без НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.Когато тук се появи човек който заяви "днес бях в КАТ и ми отказаха регистрация на кола внесена от Англия поради пречината ,че е с десен волан " тогава ще повярвам.И не на последно място нали се сещате как ще гръмнат медийте ако се приеме такъв закон.Защото това решение става със закон а не със някаква заповед от "еди кой си".

Съвет от КАТ !
- AGT
- старши ентусиаст
-
tokata2 написа:Какви са тия измислени закони незнам ... днес мой приятел регистрира Чероки с десен волан ... няма никакви ядове .
И аз това обяснявам де

Съвет от КАТ !
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Зна4и колега,и аз 4ух така и в4ера ходих до КАТ да питам специално по този вапрос, мисля да ходя да си вземам микробус от UK,казаха 4е няма нищо подобно.при нас се регисрираха след нова година 3,4 джипа които сам ги видял.така 4е 

- cucko
- старши ентусиаст
-
AGT написа:tokata2 написа:Какви са тия измислени закони незнам ... днес мой приятел регистрира Чероки с десен волан ... няма никакви ядове .
И аз това обяснявам де
Ами хубаво-нямам нищо напротив от това...като ви дават регистрирайте си на воля...
Все пак да спомена че преди 2009 год. били казали нещо за този закон...а и тогава голфа се продаваше за 1500 лева...
Мен ме сърби каква трябва да е нагласата...купувача е бе готов да даде парите на продавача дори и да не минават през нотариус но продавача не е съгласен и те така...(трябва да извършат покупко-продажбен договор)...но каква е истината аз просто не съм бил там..а самия купувач ми е разказал какъв е бил случая..и се чуди как трябва да се продаде този голф освен да се върнат номерата в Англия и да се отпише...
p.s. Явно за КАТ не важи този закон...сигурно продавача първо трябва да мине през КАТ за да си я регистрира и след това да се прехвърли на купувача...но едва ли ще мине номера през нотариуса както го описах случая...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2