МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАРАТ КОЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН ОТ НОВА ГОДИНА НАСАМ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 31 Яну 2009, 4:06

bobi 318 is написа:Зна4и колега,и аз 4ух така и в4ера ходих до КАТ да питам специално по този вапрос, мисля да ходя да си вземам микробус от UK,казаха 4е няма нищо подобно.при нас се регисрираха след нова година 3,4 джипа които сам ги видял.така 4е :winky:

Това може да е вярно...
Ето един пример...
Отиваш и си купуваш микробус в UK и се връщаш в Бг.отиваш директно в КАТ-просто защото микробуса си е твой и само му сменяш английските на български номера
Обаче ако мислиш след това да го продадеш как ще минеш без Покупко-Продажбен договор от нотариус,ако действително закона е такъв че трябва първо да си обърнеш волана и тогава...но евентуално като е само за теб изглежда че няма проблеми ?!

p.s.Ако искаш да си сигурен лично провери как става и през нотариуса.... ;)
Успех!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Яну 2009, 19:14

Ами в тоя ред на мисли - гражданската отговорност , може ли да ми се направи , при положение че талона не е на мое име - само съм си написал името и съм се подписал.
Колата си е с англииски номера, и съм почти сигурен , че може , но няколко охлюва , вече ми отказаха - не им се "рискувало" и ако станело нещо - те щели да бъдат виновни :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

3

Мнение от Vaio E30 » 31 Яну 2009, 19:25

мисля че може.аз лично съм правил и човека до колкото знам я кара вече 4,5месеца с англ.номер и бг гражданска.когато ме спряха куките нямах никаква и те ми казаха че се прави на кола без номера та каму ли с някакъв номер.ако някои знае да казва повече инфо ;)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 31 Яну 2009, 20:26

Искам да питам ? Имам леля в Англия, тя е женена там. Та ако си купя кола от там и тя ми е докара тук в БГ, може ли да ми я прехварли на мое име или не (проблеми с нотариуси ще имам ли при тая процедура) ? Това при условие че колата ще си бъде с англииски номера, че няма кой да и сменя волана !Водя спор тука с един мой приятел, че можело без проблеми да се направи така ( той не се е занимавал с това и ме дразни - искам да му натрия носа, а пък и да получа малко инфо че искам да си купувам от там) ! Аз мисля че ако искам да ми е прехвърли на мое име, няма как да се размина без регистрация в КАТ с БГ-номера !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 31 Яну 2009, 21:17

pepi_sky написа:Искам да питам ? Имам леля в Англия, тя е женена там. Та ако си купя кола от там и тя ми е докара тук в БГ, може ли да ми я прехварли на мое име или не (проблеми с нотариуси ще имам ли при тая процедура) ? Това при условие че колата ще си бъде с англииски номера, че няма кой да и сменя волана !Водя спор тука с един мой приятел, че можело без проблеми да се направи така ( той не се е занимавал с това и ме дразни - искам да му натрия носа, а пък и да получа малко инфо че искам да си купувам от там) ! Аз мисля че ако искам да ми е прехвърли на мое име, няма как да се размина без регистрация в КАТ с БГ-номера !

Прочети отново всичките мнения на тази тема,точно тази тема ти е отговора за теб...
Извод-тези който са видяли и казват че регистрацията в КАТ няма проблем,но в нотариуса едва ли е така-какъвто е бил случая...
КАТ-без проблем си регистрираш колата дори с десен волан
Нотариус-за да смените собственика(т.е. покупко-продажба-пръхвърляне на друга регистрация) искат първо да си обърнеш волана и след това няма проблем...
Така че първо отиди в Нотариус за да провериш дали е влязал такъв закон за дясна генерация,а после иди в КАТ и виж какво е положението...
Иначе ти предлагам още в Англия леля ти да ти прехвърли колата на твое име(естествено и ти присъстваш там за да се подпишеш) и тогава си идваш с колата в Бг. отиваш директно в КАТ и си сменяш колата с Бг. регистрация...но след това ако решиш да я продаваш ще трябва първо да си обърнеш волана иначе варианта е да го продадеш отново на някой Англичанин...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Мнение от bobi 318 is » 31 Яну 2009, 21:31

Kолега,при вас нотариуса да не би да идва да оглежда колата :)
ИзображениеИзображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАРАТ КОЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН ОТ НОВА ГОДИНА НА

Мнение от RSxRacer » 31 Яну 2009, 22:12

RSxRacer написа:
pepi_sky написа:Здравейте ! От преди бях чул че ще влиза в сила един закон с който се забранява вкарването на кола с десен волан с цел шофиране в БГ-то (за лична употреба). Та питането ми е дали има такъв закон с който ти забраняват да караш кола с десен волан в БГ, вкарана от началото на тази година ! Аз поне така бях чул, моля ако знае някой нещо да драсне два реда !

Благодаря предварително !

Проблема не е вкарването и кога е вкарана.Вече не регистрират коли с десен волан (поне тук в Русе) независимо кога са вкарани.Можеш да си вкараш кола с обратен волан без проблем,но за да я регистрираш трябва първо да обърнеш волана.Другия номер е да намериш начин да си караш колата с английски табели и да плащаш само застраховката тук.

Така.Извинявам се,че нямах възможност да напиша и да внеса малко разяснение.Тук в Русе за 2-3 дена КАТ не регистрираха коли с десен волан докато не се уточни точно какво ще става.За момента вносът и регистрацията са безпроблемнни,но докога не се знае.Извинявам се ако съм подвел някого тогава,но това ми беше информацията от там.Както всичко в тая държава до сега така и занапред нищо не се знае.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 01 Фев 2009, 1:20

Няма пеоблем колега все пак аз съм сездал тая тема и съм чел всичи коментари ! :shock: Въпроса е да бъда сигурен, защото всъщност колата коята ще бъде докарана е за баща ми ! Аз ще продам/бартеросам неговата и ще съм с нова кола ! Добреде неможе да няма някаква вратичка за заобикаляне ! Имам следната идея и само чакам да дойде понеделник и ще ида да пораспитам ! Примерно : аз се казвам Петър и продавам кола с десен волан ! Иван държи авто морга ! А Георги иска да купи кола на далавара ! Та мисалта ми е неможе ли тая кола да се мине през автоморга и да се спре от движение, а после купувачая(в случая Георги да си я купи и да си я пусне в движение) ! Това ми хрумна докато си говорех с приятели ! В понеделник, вторник ще разозная нещата както трябва и ще кажа ! Верно че по тоя начин дето го описах по горе се расят повече парички, но пак си е оферта за някой ! Нали знаете че има всякакви хора, а на мен целата не е да прецаквам хората а да казвам това което е всъщност ! Имам намерението да се занимавам с внос на коли от там с цел продажба тук в БГ ! Акос тане това неискам да преееба никой, камо ли да го излажа за нещо все пак сме хора преди всичко - нека него забравяме ! Бащами иска да си вкара кола от там също, аз съм му казал че е кофти да караш кола с десен волан тук в Бг, но щом е решил немога да го разобедя ! Щом иска нека, но аз искам да си купя Баварка и то с ляв волан (щото си немате и на идея колко ми е мерак) ! Както и да е ! Искам да се занимавам с внос на коли от Англия с цел продажба тук в БГ, но неискам да ги лажа като тия на горубляне ( примрно - нищо лично ) ! за целта трябва да знам как стоят нещата точно, а не да върша глупости !

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 01 Фев 2009, 1:40

Колега нищо лично , ама имаш ли неква идея колко народ се е юрнал да вкарва коли от там в момента. та мисълта ми е първо си направи сметките, разучи пазара и т.н., щото нема да си първия сетил се за тая галимация
Него казвам с лоши чувства, напротив! 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Фев 2009, 4:19

Само да те светна че договора за покупко-продажба в Англия ти е един бял хвърчащ лист ;) Повече няма смисъл да споменавам колко е елементарно после в БГ ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Предишна

Назад към Извън Темата