Радар детектори - 1. Има ли смисъл и 2. Има ли разлика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Фев 2009, 12:55

Колеги доста се порових из "антирадарните" теми и стигнах до извода, че кобри, мобри, ала бала, общо взето всички радар детектори вършат работа (предупреждават навреме), и пречат (пищят за щяло и нещяло и т.н.) еднакво.

И да отбележа дебело - в тази тема говоря за и ИМАМ ПРЕДВИД САМО И ЕДИНСТВЕНО РАДАР ДЕТЕКТОРИ (НЕ АНТИРАДАРИ)!

Та по първия въпрос - има ли въобще смисъл от тия детектори. Аз си мислех, че няма, защото най-популярните полицейски тактики са - 1. Дебнат зад завои и 2. Не държат радара постоянно включен, а "стрелят" от време на време. Като чета обаче другите теми няма колега, дори с най-простия детектор, който да не казва, че е отървал поне няколко акта благодарение на детектора.

А по втория въпрос все още си мисля, че на практика няма разлика между различните марки и модели радар детектори. Единия бил незнам колко лентов, другия еди колко си градуса, единия 100 лева, другия 600 - ама и едните и другите не гарантират, че няма да те хванат. За съжаление (поне аз така си мисля) всички пищят като ненормални в града от клетки на мобилни оператори, сателити и т.н. Та ще ви помоля ако препоръчате някой модел да кажете с какво е по-добър от другите.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 02 Фев 2009, 13:01

ми не си много прав!
аз имах кобра доста години -не пищи като луда. имам и уистлър по-евтин модел - ми по-кофти е!
оня ден си купих пак кобра и съм доволен засега....
виж тука -има и коментари...
http://radar-express.com/
изплаща си се инвестицията....

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Фев 2009, 13:16

Значи се затвърждава мнението ми, че Кобрите са най-популярни... Добре, а да те питам (особено ако си ползвал различни модели) - има ли съществена разлика между различните Кобри или горе-долу същата работа?

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 02 Фев 2009, 14:16

Моя радар кобра ги хваща от 2 км на извънградски режим и дори през тунел,ако дебнат след него.Дори и да стрелят успява да улови "изстреляното" по някой друг минаващ преди мене

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Фев 2009, 14:17

flame написа:Значи се затвърждава мнението ми, че Кобрите са най-популярни... Добре, а да те питам (особено ако си ползвал различни модели) - има ли съществена разлика между различните Кобри или горе-долу същата работа?

има -чети! и то не моделите в една година ,а в различните години разликите са доста....
мойта от преди 10г беше добра ,но тия са ловят доста други неща и отделно настройките са доста изфинени и самият приемател отпреде доста по-чуствителен ,което не го прави по-свиркащ у града....
в магазина човека има и радар-истински и правихме проби и разни замервания и аз останах доволен....
а кобра е популярна ,щото като цена-качество е най-доброто! има по-скъпи и хубави има и по-евтини но скапани....!!! тая марка ,обаче се наложи....

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Фев 2009, 14:35

Колега, имам предвид сегашните радари, които сега се продават по магазините. Аз досега не съм ползвал и не знам и затова по коментарите на другите колеги оставам с впечатлението, че разликите между различните модели (ленти, градуси, видове лазери и др.) са ала-бала и НА ПРАКТИКА няма разлика. Единия примерно може да засича 2 честоти, а други 20, ама ако в БГ КАТ работи само на 2 честоти какъв е смисъла от останалите 18? За какво ми е да засича от 5 километра ако от 2 километра е напълно достатъчно?

Ей тва всичко го преполагам, щото само съм го чувал. Затова ви моля да ми кажете конкретно някакви разлики, някакви конкретни модели...

Колега Turboman, ти виждам си много доволен, освен да вземеш да кажеш модела какъв ти е? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 02 Фев 2009, 15:38

А дали засичат радарите с камери? Някой с опит?
Селото се оказа точно във града

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Фев 2009, 15:40

Аз ползвам една Кобра 6 бандова и е орта-будала дето викат :roll:
Последно наскоро като ходих от Банско за Петрич и в Сандански на влизане (спускането) започна тит ... тит ... тит и така на спускане покрай ОМВ-то и на изкачването за на излизане в посока Кулата чак седяха с радара полицаите - тогава останах доволен.

Но един път като пътувах по спешност до Пловдив за срещи и обратно към София ме спряха в двете посоки със съответно 178 км/ч и 189 км/ч при включено устройство :mhihi: Не разчитам абсолютно на него , новите полицейски радарни устройства действат на пулсов принцип :arrow: няма автомобил - няма пулс , има автомобил - има пулс за засичане :idea:

Това което съм разбрал поне на база моето устройство е ,че техния радар не праща сигнал към мен веднага като се появя от завоя а поне две секунди ...

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Фев 2009, 15:45

моят -новият има опция да засича някои радари-специално черните ,тупански кутии на наще ченгета ги фаща без да ме стрелят-само като е включен в запалката на лунохода ,но тва от близо!
а иначе фаща и един импулс ,с който реално не може ченгето да те засече.
до сега със стария нямах пропуск-фащаше на големо разстояние -тоя се надавям даже да е по-добър. кат ого изпробвам ше споделя....
има и радари с вкарани от джипиес камерите ,но за българия още няма-иначе за европа ги има навсякъде вкарани,та за тва се отказах от тоя модел....

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Фев 2009, 15:50

Аз в Италия като шпорех комбито по аутобаните на навигацията почти постоянно имаше "тънннн .... тънннн" и на червена лента в горния край на екрана мобилна камера скорост 120 км/ч :) Странно ми беше ,че Италианците караха навсякъде с много газ а аз изобщо пък не съм връщзл газта ,даже с едно Ауди се кантарехме на максимална скорост

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 02 Фев 2009, 15:51

За да имаш някакъв шанс с антирадара, трябва да има някой пред теб. Ако си първа кола, като чуеш да пищи, вече е късно.
Аз съм малко със смесени чувства. И моят ги засича от 2км, но често има и фалшиви тревоги. Предполагам, че не толкова са фалшиви, а просто катаджиите са на друг път около моят, в радиус от 1-2км :roll:
Иначе ме е спасявал.

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Фев 2009, 15:54

имаше още един модел ,който ме впечатли много! не е антирадар!радар-детектор си е- просто разделя: един импулс връща,един отклонява! и реално им дава някъде около половината скорост....!!! обаче модела беше около 600лв и нещо ми се досвиде.....

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 02 Фев 2009, 15:59

за това има градски и извънградски режим!
За навигациите има карти с отбелязани камери,но става въпрос само за западна Европа
По късно ще напиша точния модел,но е купуван от БГ за около 180лв и няма пропуска до тука,а на месец въртя по над 3000км

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Мнение от 6inline » 02 Фев 2009, 16:06

1. Да. 2. Да.

За България: Х-честотата е лесна за детекторите - по света вече никой не я ползва, почти. Но МВР нямат средства да минат в новата ера, а си карат с Тинел електроникс. Вземи си чувствителен детектор, с възможност за изключване на честотите. Времето за реакция е малко, но достатъчно, ако следиш обстановката. Ако караш с 200, навсякъде и полицаят знае какво прави - няма спасение.
За чужбина е съвсем друго положението. (всяка държава си има честоти и модели радари) Мога да кажа за Сърбия, Италия, Гърция, Франция и Англия. Детектора е само помощно средство и не е гаранция за спасение...най-важно е задкормилното устройство ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 02 Фев 2009, 16:07

Ами аз имам карта с всички камери и места, където стоят полицаи. Мога да ви кажа, че е мега досадно, като тръгнеш на дълъг път, и в рамките на 100км ти пищи 10 пъти, че и повече, около градовете. Затова съм изключил звука, поне да знам информативно къде МОЖЕ да има полицаи. Хубавото е, че пищи само ако си над определената скорост, и поне знаеш с колко си в нарушение. В комбинация с радар-детектор, нещата са по-добре.

Следваща

Назад към Извън Темата