Да обсъдим една стара тема за една стара Волга..
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
Да обсъдим една стара тема за една стара Волга..
колеги, знам, че преди няколко години се говореше много за тази 850-ка облечена с кожух на Волга. един мой познат се присетил за нея и ме пита (насериозно) дали сега може да се намери майтор (или екип) в София, дето да се захване с подобно начинание. да се вземе една 8-ица от немско, една Волга от шопско за донор и да се направи подобна кола. моля, всеки, който има мнение или информация да я сподели тук (нека модераторите ме коригират, ако мястото на темата не е тук..
)
напоследък много се говори за реставрации на стари коли, за обръщане на десни волани, пък защо и да няма ентусиасти да направят и този шедъовър...
прилагам линка с оригиналната статия:
http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... /volga.htm

напоследък много се говори за реставрации на стари коли, за обръщане на десни волани, пък защо и да няма ентусиасти да направят и този шедъовър...
прилагам линка с оригиналната статия:
http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... /volga.htm
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Тя тая Волга да не мислиш че ей така става
Така ако ставаше да разколачиш и двете и да напаснеш Волгата върху Е31-цата тука щеше да е пълно с такива извращения
Всичко по тая Волга е ръчно правено и единствено май по-дребните детайли са напасвани
И цената и беше доста солена 

Всичко по тая Волга е ръчно правено и единствено май по-дребните детайли са напасвани

- kubica
- кандидат ентусиаст
-
уви, знам колега, че е зор работата...правил съм подобно упражнение с костенурка преди години и двигател от бус VW Каравел 2.0i с интериор, абс система и т.н. отне ми 6 месеца, та за тази волга, предполагам че година ще е нормален срок...просто търся мнения, и евентуално мераклия който може да помага (или направи). из руските сайтове четох мнения, че повешето екстериор е правен от стъклопласт, калници, капаци, надграждане на врати и т.н. само решетките, фарове, стопове, дръжки и лайстни са реално от волгата, иначе ламарините от нея се ползват като матрица за спойлерите и пластмасите...
Преди няколко седмици и на мен ми се въртяха подобни мисли - бащата на приятелката ми мисли да дава Волгата на вторични суровини и да си вземе нещо по - ново.
В крайна сметка всично е въпрос на желание и пари.
Ако имаш гараж, където да пипаш всеки ден може и да стане за година - две. Няма невъзможни неща.
@kubica: може ли да дадеш някакви снимки/повече инфо за бийтъла, че ми стана интересно
В крайна сметка всично е въпрос на желание и пари.
Ако имаш гараж, където да пипаш всеки ден може и да стане за година - две. Няма невъзможни неща.
@kubica: може ли да дадеш някакви снимки/повече инфо за бийтъла, че ми стана интересно

Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф.
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
за Rijo:
за съжаление снимките на биитъла се затриха, когато ми се скапа диска на стария комп. беше през 2004-та ремонта.
колата беше са мой познат - манияк на темата, искаше някой да му го направи само, аз тогава имах под ръка сервиз с бояджийно.
взехме мотор от бус - 2.0i - боксер 4цил. (110.к.с.) с водно, заедно със скоростите - 5 ст. ръчна (1-ва беше наляво и назад .
)
на колата направихме тунинг тип west coast customs, боя оранжев металик (заводски цвят на MINI Cooper), големи джанти 19'' от маргел, сложихме водното (радиатор отзад и отпред в багажника, имаше прорези, циркулационна помпа за водата и т.н.) спирачната система от буса -заедно с шенкелите и главините и АБС,- имаше само малко творене около рейката докато хванем кормилните накрайници...после една хубава кожа с тапицериите - той си закара някъде седалките и вратите, май при Наско кожата под моста на 4-ти километър... стана много прилично...за съжаление я откраднаха след 1 месец, той така и не я застрахова, държеше си я в двора на къщата във Иваняне, но явно некой по-голем мераклия я е видял и е прескочил оградата...
за съжаление снимките на биитъла се затриха, когато ми се скапа диска на стария комп. беше през 2004-та ремонта.
колата беше са мой познат - манияк на темата, искаше някой да му го направи само, аз тогава имах под ръка сервиз с бояджийно.
взехме мотор от бус - 2.0i - боксер 4цил. (110.к.с.) с водно, заедно със скоростите - 5 ст. ръчна (1-ва беше наляво и назад .

на колата направихме тунинг тип west coast customs, боя оранжев металик (заводски цвят на MINI Cooper), големи джанти 19'' от маргел, сложихме водното (радиатор отзад и отпред в багажника, имаше прорези, циркулационна помпа за водата и т.н.) спирачната система от буса -заедно с шенкелите и главините и АБС,- имаше само малко творене около рейката докато хванем кормилните накрайници...после една хубава кожа с тапицериите - той си закара някъде седалките и вратите, май при Наско кожата под моста на 4-ти километър... стана много прилично...за съжаление я откраднаха след 1 месец, той така и не я застрахова, държеше си я в двора на къщата във Иваняне, но явно некой по-голем мераклия я е видял и е прескочил оградата...
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Бригада высококлассных мастеров трудилась 17 месяцев по 10—12 часов в день. Если умножить количество затраченных человеко-часов на среднюю стоимость нормо-часа по Москве, то получится, что одна только работа обошлась примерно в $400000! Плюс донорские BMW 850 CSi и старая Волга.
Нищо работа - 17 месеца по 10-12 часа работа на ден почти 400 000$ + едно 850i и една волга
М даааааа няма невъзможни неща ....има безбожно скъпи неща 
Нищо работа - 17 месеца по 10-12 часа работа на ден почти 400 000$ + едно 850i и една волга

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
е, вярно - времето си е време, аз предвидих годинка, ама може и да дойде повече...за парите обаче правих сметки и съм убеден, че ще я сглобя за по-малко от 400 000$...

- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
...
Последна промяна Александър Георгиев на 18 Дек 2012, 2:16, променена общо 1 път
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- Demo 9
- младши ентусиаст
-