Кой каза, че цените в България са ниски?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 04 Фев 2009, 21:08

ivo_motul написа:Ние сме много на зад от другите европейски държави!

Отиди поживей във Франция със средната им заплата и тогава друга песен ще запееш
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 04 Фев 2009, 21:43

...защото 80% от населението е долно,лакейческо общество.беднотията кара повечето да се съгласяват със заобикалящата среда,без да изразяват мнението си.тая нагласа за-ракия и салата вечер,есен и пролет по един кат нови дрехи,западна кола,непосилна за поддръжка,ама с много екстри,тва е мирогледа на българина,с това се задоволява...да не забравим и веселбата в долна дупка с чалга мюзик

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 04 Фев 2009, 22:36

стоките са ни скъпи, но услугите са ни по-евтини
но и тва не компенсира в пъти по-ниските заплати

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Фев 2009, 22:51

павката написа:...защото 80% от населението е долно,лакейческо общество.беднотията кара повечето да се съгласяват със заобикалящата среда,без да изразяват мнението си.тая нагласа за-ракия и салата вечер,есен и пролет по един кат нови дрехи,западна кола,непосилна за поддръжка,ама с много екстри,тва е мирогледа на българина,с това се задоволява...да не забравим и веселбата в долна дупка с чалга мюзик

Мисля , че точно на запад 80% от населението е ДОЛНО,лицемерно и безкруполно . Лицемерието е издигнато в култ и за съжаление ние все повече копираме . Педерсията се толерира , неимоверно много и скоро там тя ще достигне огромни размери.
Ракията и слатата са перфектен начин да се отпусне6 , новата кола ти пълни душата - чалгата(сръбско,гръцко,турско и българските му кавъри) - мамка му аз съм на балканите , не във бронкс ;) згодната женица ... си е блага работа
Като изключиш тея неща какво ти трябва повече - екскурзия в Австралия - мога и без тва ... абе имаме много повече неща , от колкото си мислим , не е лошо да ги оценим и използваме ... Най-хубавото нещо е любовта , а нея с пари не купуваш.
Ще цитирам един съфорумник - какво имат хората в чужбина - пари !
-какво имат хората в България - всичко останало ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 04 Фев 2009, 23:07

Не знам кое му е ниското...в Билла за 1 пиле, 1 кока кола, 1 вино, замръзен фасул и пилешки дробчета - 60 лв. :shock:

Всъщност сме свикнали да сравняваме себе си със западна Европа - какви били германците, англичаните и т.н и по колко получавали - за нашите ширини са добри пари, ами при тях - не е толкова хубаво колкото изглежда. И там си имат проблеми, както ние тука.

Какво е в Mall-a...зад Mall-a...е се тая. При наличието на толкова скъпи заведения, които са винаги пълни, консумация на скъп алкохол, скъпи коли, за облекло...не знам...щото и на Илиенци могат да сложат етикет D&G и т.н

Всеки си прави тука каквото си иска, без абсолютно никакъв въведен ред и...някои се възползват от това...за лични облаги.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Фев 2009, 23:48

Каубойте живеят сега в най-мощната страна,защото са напъвали здраво,преди 2-300години,не защото са имали най-добрите условия , нови коли и луксозни къщи.
Пак твърдя , че имаме много повече неща , от колкото си мислим.Трябва по-малко да се ОПЛАКВАМЕ (1000 пъти съм казвал , че тва ни е най-големия косур) - повечко да бачкаме и да се възползваме максимално от тва което имаме - не да се ядосваме за това което нямаме :idea: :idea: :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Фев 2009, 0:09

браточка,като не ти дават да бачкаш,ходи бачкай :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 05 Фев 2009, 2:27

павката написа:браточка,като не ти дават да бачкаш,ходи бачкай :D

А, пич нали се сещаш че това е черпак голям. Да видим дали ще го глътнеш.

в БГ е много по-неуредено отколкото на запад. Там се плащат големи наеми, застраховки и кви ли не щуротии. Ама като отидеш на лекар освен таксата за преглед нищо друго не ти искат и получаваш качествено здравно обслужване, а тука всеки месец ми взимат по 1000лв от заплатата и сега жена ми като трябва да ражда ме правят на 2с тотинки и всеки вика ДАЙ. Епа нема да ви дам да ви еба у кожодерите, майка ми е акушерка ще си ражда в къщи! Това е основната разлика между БГ и запада, тук си даваш парите на вятъра а там поне получаваш това за което си си платил. Това важи за абсолютно всяко едно нещо в БГ. Заради това се принуждава тука човек да е майстор тричко, щото иначе те ебават навсякаде и всеки, най-малкото бай Иван майстора от "сервиза" тип гараж. Ама даже и да отидеш в лъскавия сервиз за 10 пъти повече пари, гаранция франция. Не дай си боже да са ти познати. Там най-мноо ебават. Абе ебана работа си е БГто ама си ни е родина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Фев 2009, 10:53

penio написа:
павката написа:браточка,като не ти дават да бачкаш,ходи бачкай :D

А, пич нали се сещаш че това е черпак голям. Да видим дали ще го глътнеш.

в БГ е много по-неуредено отколкото на запад. Там се плащат големи наеми, застраховки и кви ли не щуротии. Ама като отидеш на лекар освен таксата за преглед нищо друго не ти искат и получаваш качествено здравно обслужване, а тука всеки месец ми взимат по 1000лв от заплатата и сега жена ми като трябва да ражда ме правят на 2с тотинки и всеки вика ДАЙ. Епа нема да ви дам да ви еба у кожодерите, майка ми е акушерка ще си ражда в къщи! Това е основната разлика между БГ и запада, тук си даваш парите на вятъра а там поне получаваш това за което си си платил. Това важи за абсолютно всяко едно нещо в БГ. Заради това се принуждава тука човек да е майстор тричко, щото иначе те ебават навсякаде и всеки, най-малкото бай Иван майстора от "сервиза" тип гараж. Ама даже и да отидеш в лъскавия сервиз за 10 пъти повече пари, гаранция франция. Не дай си боже да са ти познати. Там най-мноо ебават. Абе ебана работа си е БГто ама си ни е родина.

Една година съм бил в държавата със най-висок стандарт.Бях абсолютно легално , така че съм се ползвал със всички привилегии със които се ползват и ирландците , освен че плащах по-малко данъци от тях... Ами не е кой знае какво - във БГ със 1000 лева си живея по-добре . Ама нали , във БГ всичко е ебано , тъпо , неуредено , пък на запада - ооо , там е рая - няма далавери , няма измами , всичко е по мед и масло , там всички са богати и щастливи :ahah:
Абе българска психика , кво да си говорим :help:
Аиде един пример , да не кажете че говоря глупости -
така , утиваш там със уърк пермит - ок , но ти трябва жилище , но за жилище ти трябва 1: ППС номер 2: препоръка от работодател , но за ППС номер ти трбябва - адресна регистрация - как ще имаш адрес ,ако нямаш ППС
работа - за да почнеш работа -ти трябва ППС - задължително .
Как ще плати6 депозита и 1вата месечна вноска(тва са си около700евро) ,ако нямаш работа - и как ще убедиш лендлорда да сключите договор , ако нямаш работа и ППС и как ще вземеш ППС ако нямаш адрес - като нямаш адрес и ППС - не можеш да почнеш работа , а пък самия ППС става за 2 седмици :D - ето ти бюрокрация , приятелю ( а да не ти казвам как стои работата със тока)
Как се оправяш - ами , требва да си Българин и да ментриш и залъгваш , малко измислени документи и така ... или да си поляк и да живееш при съплеменницте си 2 месеца и да влезеш със 1000 евро назад :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2009, 15:39

А така,Ирландия викаш къде-къде по -назад от БГ,а :mhihi: :mhihi:

acho.rs написа:там всички са богати и щастливи :ahah:

http://images.businessweek.com/ss/06/10 ... dex_01.htm
виж единайсто място в класацията :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 05 Фев 2009, 17:48

Embata85 написа:колеги живеем п прекрасна държава мамка му защо съм се родил тука :bcry: :bcry:

Сърди се на родителите си 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Фев 2009, 17:58

Bogat-Beden написа:А така,Ирландия викаш къде-къде по -назад от БГ,а :mhihi: :mhihi:

Ако искаш,мога мноого да ти говоря за тази страна- доста по-напред са но и там си имат ядове и изобщо не е толкова розово,колкото си мислят хората.Може би аз държа на други неща , за тва съм останал с такова впечатление , не знам ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2009, 18:55

acho.rs написа:
Bogat-Beden написа:А така,Ирландия викаш къде-къде по -назад от БГ,а :mhihi: :mhihi:

Ако искаш,мога мноого да ти говоря за тази страна- доста по-напред са но и там си имат ядове и изобщо не е толкова розово,колкото си мислят хората.Може би аз държа на други неща , за тва съм останал с такова впечатление , не знам ...
предполагам като климат и природа наистина трябва да са дооста по-зле спрямо БГ(поне като даденост,а не отношение и пазене на околна среда..)Предполагам и че е адски скъп нощния живот и пороците,чувал съм и че наемите в Дъблин за астрономически и като цяло начина на живот не пасва на нашия темперамент..Той медала няма само 1 страна...Но..все пак си живеем в различни ери... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 05 Фев 2009, 19:32

чужбина та чужбина , кво им е толкова добре не знам. Работа , работа и пак работа. Цял живот изплащат 1 скапан апартамент/къща и 1 шкода да еба и живота роботизиран. На мене в България мноого ми харесва и за нищо на света не бих се преместил да живея в Америка Англия Италия или където и да е.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Фев 2009, 19:45

Evelin Cotsev написа:чужбина та чужбина , кво им е толкова добре не знам. Работа , работа и пак работа. Цял живот изплащат 1 скапан апартамент/къща и 1 шкода да еба и живота роботизиран. На мене в България мноого ми харесва и за нищо на света не бих се преместил да живея в Америка Англия Италия или където и да е.

:lalala: :lalala: :lalala:
ПС:А относно Ирландия - всичко е вярно за тва което каза колегата , освен природата - това е зелената страна , злените хълмове и многото овце и крави ми напомянт България , ама там е мнооого по-поддържано . Страхотни паркове имат - буквално можеш цял ден да лежиш на тревата , която е като на футболно игрище - ако не те бърка дъжда де , който пък е идеален за секс,спане или пиене - радостите на живота :P

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата