Казус за бракуване на МПС - ПОМОЩ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Казус за бракуване на МПС - ПОМОЩ!

Мнение от -Kris- » 04 Фев 2009, 23:39

Здравейте. Ситуацията е следната. Купувам даденото МПС с договор за покупко продажба, след което колата катастрофира преди да мине КАТ. Дефакто аз сега не мога да сваля колата, защото номерата са софийски, а аз съм живущ във Варна. Даже не мога да я регистрирам на мое име вече. Предишния собственик отказва да я свали с довода, че не знае какво е правено с тези номера и е прав.

Дайте някакви идеи ? Някой преживял ли я е тая ситуация. Мерси 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 04 Фев 2009, 23:51

Ако имаш протокол от КАТ за ПТП, отиваш в КАТ Варна и с него би трябвало да успееш да я прехвълиш/бракуваш или направо бракуваш, след като обесниш ситуацията.
Ако нямаш протокол, пий една студена вода или просто я прехвъли на твой човек в софия.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от -Kris- » 05 Фев 2009, 18:51

Имам протокол и всичко, но днес ми казаха да ходя в София. А пък една агенция с която се консултирах казаха, че в София няма как да я свалят, ако не е предишния собственик ... а той изрично отказа каквото и да е съдействие. Остана последния вариант който ще ми струва около 300 лева + акт - регистрация на МПС-то с пътна помощ до КАТ и после снемане на номерата.

Идва ми една идея в главата! Тя е следната - в договора за покупко-продажба пише че съм живущ в София (сбъркан е, живущ във Варна съм) и дефакто, ако не ми искат лична карта мога да си сменя само талона в София и да я бракувам от там без да я карам до там на платформа. Излиза ли им някаква сверка по номера на личната карта за нередности ? Някой информиран ? Всякаква помощ е добре дошла!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 05 Фев 2009, 19:11

май най-добре е да намериш някой приятел в софия, на когото да я прехвърлиш. С това спестяваш необходимостта от смяна на табелите, следователно преминаването на колата на каналите. След това закарваш колата на скрап, взимаш бележката, пращаш я в София, а твоя приятел я отписва. Това е единствения лек вариянт, според мен...

успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от -Kris- » 05 Фев 2009, 19:13

Процедурата е обратна братле .. със бракувания талон я даваш на скрап, иначе не взимат тенекията! :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 05 Фев 2009, 20:29

не точно.
ако отидеш без бележка от вторичните ще ти спрат колата от движение, НО ако занесеш бележката ще я бракуват.
В софия е такава процедурата. Опитано е не веднъж...

P.S. смени пункта за изкупуване. Най-много да искат да видят собственика лично, но това е малък яд, оправя се...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от -Kris- » 05 Фев 2009, 20:45

Добре, да кажем че имам приятел в София на който да я прехвърля, как точно ще стане прехвърлянето без да пада под мое име колата ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 05 Фев 2009, 20:51

Нещо немога да те разбера какво искаш да правиш с колата!Искаш да я дадеш за скраб, но неможеш защото нямаш бележка от кАТ че си я бракувал ли?
Виж сега-щом още не си я зачислил в КАТ, даваш я за скраб като даваш и едно копие от договора колкото да видят че не е крадена и тва е!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 05 Фев 2009, 20:55

matros написа:Нещо немога да те разбера какво искаш да правиш с колата!Искаш да я дадеш за скраб, но неможеш защото нямаш бележка от кАТ че си я бракувал ли?
Виж сега-щом още не си я зачислил в КАТ, даваш я за скраб като даваш и едно копие от договора колкото да видят че не е крадена и тва е!!!!

Именно!
Не се вкарвай в някви филми,братле.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от -Kris- » 05 Фев 2009, 21:04

Целта ми е да сваля тая кола от отчет в КАТ, купето ако трябва ще го подаря за скрап, само и само да ми дадат документ с който да я бракувам!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 05 Фев 2009, 22:39

Доколкото разбрах,ти имаш договор за покупко-продажба,но не си минал КАТ - следователно тая кола не се води на твое има...но стария собственик трябва да има екземпляр от договора,с който да си отчисли кочината и се получава така,че колата нито се води на теб,нито на предния...остава един вид висяща
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 06 Фев 2009, 0:31

Бате незнам за другите варианти ,но ето ти един: Товариш колата на пътна помощ и във кат ВАРНА,там си я регистрираш колата сменяш номерата и просто от там ще ти дадат временен талон защото е във неизправност и е един вид спряна от движение докато не я оправиш.От там вече като си е на твое име талона и със номера си подаваш декларация за спиране от движение и си готов.

Връщали са ме едно време от кат при прехвърляне със Лада ,щото на канала едното на задно колело не хвана спирачката(неизправност).Та регистрирах си колата ,смениха ми номерата и ме пуснаха да си ходя с временен талон и,и когато я оправя да се върна да си взема нормалния талон.И по закон с временния талон имаш право да се возиш само ти в колата ,без други пътници(тва не те бърка ,просто информативно)

Но според мен ако отидеш направо в кат със договора за покупко продажба и обясниш ситуацията,предполагам че ще я бракуват на момента без повече обяснения и прехвърляници.Все пак ти си собственик и договора го доказва.Само гледаи да е в 10 дневен срок(не съм сигурен за колко дни) от подписването на договора щото после има глоба.Успех
Изображение Изображение Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 06 Фев 2009, 0:57

Просто неправи нищо. Писаха ти вече, колата си я купил с документ, ако не си я записал още в общината, не го и прави. Стария собственик си я е свалил от отчет, сега тая кола не се води никъде за данък или нещо от дорта. Легалния вариант инак е следния. Колата на платформа, в кат, там ти сверяват номерата, издават ти нов талон и номера и след това веднага бракуваш.Това е начина.

Назад към Извън Темата