Казус за бракуване на МПС - ПОМОЩ!
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Казус за бракуване на МПС - ПОМОЩ!
Здравейте. Ситуацията е следната. Купувам даденото МПС с договор за покупко продажба, след което колата катастрофира преди да мине КАТ. Дефакто аз сега не мога да сваля колата, защото номерата са софийски, а аз съм живущ във Варна. Даже не мога да я регистрирам на мое име вече. Предишния собственик отказва да я свали с довода, че не знае какво е правено с тези номера и е прав.
Дайте някакви идеи ? Някой преживял ли я е тая ситуация. Мерси
Дайте някакви идеи ? Някой преживял ли я е тая ситуация. Мерси

Ако имаш протокол от КАТ за ПТП, отиваш в КАТ Варна и с него би трябвало да успееш да я прехвълиш/бракуваш или направо бракуваш, след като обесниш ситуацията.
Ако нямаш протокол, пий една студена вода или просто я прехвъли на твой човек в софия.
Ако нямаш протокол, пий една студена вода или просто я прехвъли на твой човек в софия.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Имам протокол и всичко, но днес ми казаха да ходя в София. А пък една агенция с която се консултирах казаха, че в София няма как да я свалят, ако не е предишния собственик ... а той изрично отказа каквото и да е съдействие. Остана последния вариант който ще ми струва около 300 лева + акт - регистрация на МПС-то с пътна помощ до КАТ и после снемане на номерата.
Идва ми една идея в главата! Тя е следната - в договора за покупко-продажба пише че съм живущ в София (сбъркан е, живущ във Варна съм) и дефакто, ако не ми искат лична карта мога да си сменя само талона в София и да я бракувам от там без да я карам до там на платформа. Излиза ли им някаква сверка по номера на личната карта за нередности ? Някой информиран ? Всякаква помощ е добре дошла!!
Идва ми една идея в главата! Тя е следната - в договора за покупко-продажба пише че съм живущ в София (сбъркан е, живущ във Варна съм) и дефакто, ако не ми искат лична карта мога да си сменя само талона в София и да я бракувам от там без да я карам до там на платформа. Излиза ли им някаква сверка по номера на личната карта за нередности ? Някой информиран ? Всякаква помощ е добре дошла!!
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
май най-добре е да намериш някой приятел в софия, на когото да я прехвърлиш. С това спестяваш необходимостта от смяна на табелите, следователно преминаването на колата на каналите. След това закарваш колата на скрап, взимаш бележката, пращаш я в София, а твоя приятел я отписва. Това е единствения лек вариянт, според мен...
успех!
успех!
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
не точно.
ако отидеш без бележка от вторичните ще ти спрат колата от движение, НО ако занесеш бележката ще я бракуват.
В софия е такава процедурата. Опитано е не веднъж...
P.S. смени пункта за изкупуване. Най-много да искат да видят собственика лично, но това е малък яд, оправя се...
ако отидеш без бележка от вторичните ще ти спрат колата от движение, НО ако занесеш бележката ще я бракуват.
В софия е такава процедурата. Опитано е не веднъж...
P.S. смени пункта за изкупуване. Най-много да искат да видят собственика лично, но това е малък яд, оправя се...
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Нещо немога да те разбера какво искаш да правиш с колата!Искаш да я дадеш за скраб, но неможеш защото нямаш бележка от кАТ че си я бракувал ли?
Виж сега-щом още не си я зачислил в КАТ, даваш я за скраб като даваш и едно копие от договора колкото да видят че не е крадена и тва е!!!!
Виж сега-щом още не си я зачислил в КАТ, даваш я за скраб като даваш и едно копие от договора колкото да видят че не е крадена и тва е!!!!
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
matros написа:Нещо немога да те разбера какво искаш да правиш с колата!Искаш да я дадеш за скраб, но неможеш защото нямаш бележка от кАТ че си я бракувал ли?
Именно!
Не се вкарвай в някви филми,братле.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Доколкото разбрах,ти имаш договор за покупко-продажба,но не си минал КАТ - следователно тая кола не се води на твое има...но стария собственик трябва да има екземпляр от договора,с който да си отчисли кочината и се получава така,че колата нито се води на теб,нито на предния...остава един вид висяща

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
...
Бате незнам за другите варианти ,но ето ти един: Товариш колата на пътна помощ и във кат ВАРНА,там си я регистрираш колата сменяш номерата и просто от там ще ти дадат временен талон защото е във неизправност и е един вид спряна от движение докато не я оправиш.От там вече като си е на твое име талона и със номера си подаваш декларация за спиране от движение и си готов.
Връщали са ме едно време от кат при прехвърляне със Лада ,щото на канала едното на задно колело не хвана спирачката(неизправност).Та регистрирах си колата ,смениха ми номерата и ме пуснаха да си ходя с временен талон и,и когато я оправя да се върна да си взема нормалния талон.И по закон с временния талон имаш право да се возиш само ти в колата ,без други пътници(тва не те бърка ,просто информативно)
Но според мен ако отидеш направо в кат със договора за покупко продажба и обясниш ситуацията,предполагам че ще я бракуват на момента без повече обяснения и прехвърляници.Все пак ти си собственик и договора го доказва.Само гледаи да е в 10 дневен срок(не съм сигурен за колко дни) от подписването на договора щото после има глоба.Успех
Връщали са ме едно време от кат при прехвърляне със Лада ,щото на канала едното на задно колело не хвана спирачката(неизправност).Та регистрирах си колата ,смениха ми номерата и ме пуснаха да си ходя с временен талон и,и когато я оправя да се върна да си взема нормалния талон.И по закон с временния талон имаш право да се возиш само ти в колата ,без други пътници(тва не те бърка ,просто информативно)
Но според мен ако отидеш направо в кат със договора за покупко продажба и обясниш ситуацията,предполагам че ще я бракуват на момента без повече обяснения и прехвърляници.Все пак ти си собственик и договора го доказва.Само гледаи да е в 10 дневен срок(не съм сигурен за колко дни) от подписването на договора щото после има глоба.Успех
Просто неправи нищо. Писаха ти вече, колата си я купил с документ, ако не си я записал още в общината, не го и прави. Стария собственик си я е свалил от отчет, сега тая кола не се води никъде за данък или нещо от дорта. Легалния вариант инак е следния. Колата на платформа, в кат, там ти сверяват номерата, издават ти нов талон и номера и след това веднага бракуваш.Това е начина.
13 мнения
• Страница 1 от 1