Защо избягах или защо не съм ?
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
И кво стана??? Емиграцията расте ли расте, а ако гледа тая тема човек, ще си каже, че в България проблем с масовото емигриране в чужбина няма, не е имало, няма и да има..... Не че нещо, ама ми намирисва малко на евтин популизъм....Най-малкото не мисля, че всеки оттук е откровен напълно, както и не смятам че тук е мястото всеки да се изтъква като най-големия патриот!
П.С - и за да избегна евентуалния въпрос - не съм от гласувалите, че бих избягал. В интерес на истината не съм гласувал въобще. Защото ако зависи от мен не бих напуснал страната си, но не се знае един ден какво ще стане. Теми като тази ми намирисват малко на евтин популизъм. Лично мнение.
П.С2 - Покрай тая тема се сещам за една поговорка :"Ситият на гладния вяра няма!". Колко от вас са изпитали трудностите, които са изпитали хората, емигрирали по една или друга причина? Лесно е да се дават едностранчиви и незадълбочени отговори, както и да се изтъква човек като родолюбец, но не е зле и някой път да се замисли и да се постави на мястото на емигрантите, които по една или друга причина не са могли да имат старт в живота като на повечето тук. А когато ти предлагат да чистиш тоалетни тук за 150 лева, или да чистиш тоалетни извън Бг за 400 Евро е нормално поне да се замислиш..
Както и да е ... Не искам да защитавам или оборвам никой. Просто искам да се замислите и да не съдите така остро всички емигранти, слагайки ги под общ знаменател. Защото ако бяхте на тяхно място не се знае дали нямаше да сте подпалили чехлите още по-рано от тях.....
П.С3 - Моля, ако някой иска да спори по-остро с мен, да го направи на ЛС. Няма смисъл да разводняваме и без това бъкащия вече от теми несвързани с БМВ форум......
П.С - и за да избегна евентуалния въпрос - не съм от гласувалите, че бих избягал. В интерес на истината не съм гласувал въобще. Защото ако зависи от мен не бих напуснал страната си, но не се знае един ден какво ще стане. Теми като тази ми намирисват малко на евтин популизъм. Лично мнение.
П.С2 - Покрай тая тема се сещам за една поговорка :"Ситият на гладния вяра няма!". Колко от вас са изпитали трудностите, които са изпитали хората, емигрирали по една или друга причина? Лесно е да се дават едностранчиви и незадълбочени отговори, както и да се изтъква човек като родолюбец, но не е зле и някой път да се замисли и да се постави на мястото на емигрантите, които по една или друга причина не са могли да имат старт в живота като на повечето тук. А когато ти предлагат да чистиш тоалетни тук за 150 лева, или да чистиш тоалетни извън Бг за 400 Евро е нормално поне да се замислиш..
Както и да е ... Не искам да защитавам или оборвам никой. Просто искам да се замислите и да не съдите така остро всички емигранти, слагайки ги под общ знаменател. Защото ако бяхте на тяхно място не се знае дали нямаше да сте подпалили чехлите още по-рано от тях.....

П.С3 - Моля, ако някой иска да спори по-остро с мен, да го направи на ЛС. Няма смисъл да разводняваме и без това бъкащия вече от теми несвързани с БМВ форум......
Аз лично никого не съдя.. Напълно наясно съм, че голяма част от гласувалите са с един среден стандарт, който им позволява да живеят горе-долу добре в България! Тук НЯМА популизъм, просто извадката не е представителна за цялата дърава, а само за форума... Обществена тайна е, че малко или повече, за да караш Мерцедес, БМВ или Ауди трябва да имаш по-серозни доходи за поддръжка (не е задължително, няки се напъват и се лишават от елементарни неща за колата си). От тази гледна точка нормално е тук да са се събрали малко или повече по-заможни хора! 

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
АДСКИ МНОГО почва да ме дразни тенденциозното пускане на теми против БГ през има няма 2-3 месеца. " скапана държава, откраднаха ми гащите", " скапана държава, взеха ми книжката", " скапана държава, скъпа е бирата." Аааааа СТИГА ДЕ !!!! Бил съм на вън, виждал съм как живеят хората !!! по телевизията е едно, на живо е друго ! ДА, Стандарта им на живот за сега е по-висок от нашия, НО кражби, убийства и АДСКИ много престъпления има навсякъде ! и друг път съм го споменавал, че в Англия са ми крали чорапи от простора бе хора !!!!!!!! от друга страна: не познавам някой в БГ, с добро образование и желание за работа, който да е УМРЯЛ ОТ ГЛАД !!! сяко лято си търся общи работници, поне един багерист, няколко шофьора и ТЕ НИКОГА НЕ СТИГАТ ! а заплатите са около 5 ПЪТИ НАД МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА !!! така че стига с тия, дето все са недоволни от живота и само знаят да пишат... разни критици и разни безмислици...

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Engi написа:! и друг път съм го споменавал, че в Англия са ми крали чорапи от простора бе хора !!!!!!!!
Хммм, интересно... Колко време давате преди едната от двете ми коли да бъде открадната, обрана, разбита или одрана от чиста злоба ако стоеше пред нас в жк Бели Брези в София? Все си мисля, че и 45 минути са им много...
Сега си ги държа пред нас на улицата в Лондон. Още по-интересно е, че и двете нямат аларми... А кабриото навремето го оставях със спуснат гюрук пред нас през Лятото...
В колко държави по света ти прибират пари за всичко (например винетките), а в замяна получаваш НИЩО? Англия също не е цвете в това отношение, но не ми се налага да изправям 16" и 17" джанти всяка седмица, например.
В колко държави по света незаконно ми се отнема правото да карам това което искам чрез данъци и налози - визирам акциза при внос за мощните коли. Да, в Германия моето Porsche 928 също е много скъпо като данъци, поради липса на катализатор и 5 литра обем, но в никакъв случай сумите не се доближават до тези в България (пропорционално на доходите).
В колко държави по света карайки по пътищата трябва да имам очи и на задника си, защото всеки е малоумен, пък КАТ си връткат синджирчетата? Карал съм в Неапол - лудница от всякъде, но като в София нЕма...
В колко държави по света човек е ограничен да пътува поради чиновническо слабоумие - визирам липсата на евтини авиокомпании породена от желанието да се "запази" Еър България?
Това е само върха на айсберга...
Power is Nothing Without Insanity
Engi написа:АДСКИ МНОГО почва да ме дразни тенденциозното пускане на теми против БГ през има няма 2-3 месеца. " скапана държава, откраднаха ми гащите", " скапана държава, взеха ми книжката", " скапана държава, скъпа е бирата." Аааааа СТИГА ДЕ !!!! Бил съм на вън, виждал съм как живеят хората !!! по телевизията е едно, на живо е друго ! ДА, Стандарта им на живот за сега е по-висок от нашия, НО кражби, убийства и АДСКИ много престъпления има навсякъде ! и друг път съм го споменавал, че в Англия са ми крали чорапи от простора бе хора !!!!!!!! от друга страна: не познавам някой в БГ, с добро образование и желание за работа, който да е УМРЯЛ ОТ ГЛАД !!! сяко лято си търся общи работници, поне един багерист, няколко шофьора и ТЕ НИКОГА НЕ СТИГАТ ! а заплатите са около 5 ПЪТИ НАД МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА !!! така че стига с тия, дето все са недоволни от живота и само знаят да пишат... разни критици и разни безмислици...
Много си прав и лошото е, че не мога да ти възразя. Но ще ти дам един пример, почавйки отдалеч:
Аз съм от най-дъртите тук във форума. На близо 39 години съм и доста ми мина през задника. Знам и Тошовизъм, знам и демокрация.
През 1990г един мой бивш съученик хвана самолета за Хавана, ама забрави да се прехвърли в Канада и остана там. Та той не беше от най-умните, нито пък от най-глупавите. Почна с пици по домовете и т.н. Изтъркана приказка. Сега има хубава къща, може да обикаля света без визи и ограничения, майка му му гостува всяка година през август и с него е обиколила Америка, колата му е кола, и т.н. и т.н. ...
Аз през тези години бачках в Милата си България с нелоша заплата, но
за това време успях да пабелея от инфлации, кризи, две откраднати коли .....
Затова казвам: обичам си страната, но държавата - НЕ!
Наистина е трудно да намериш персонал у нас, но предпочитам да се гърбя за 1 500Евро, а не за 500лв.
Много са трогателни картинките, когато българи, работили и живеещи цял живот оттатък идват с пенсии от по 1 000Евро и плачат от умиление пред старите си къщи. Предпочитам да плача от умиление, а не от глад.
В края на 60-те студентите в Европа са издигнали лозунг:
Помисли за Родината - ЕМИГРИРАЙ!!!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Alex 320i Cabrio написа:Хммм, интересно... Колко време давате преди едната от двете ми коли да бъде открадната, обрана, разбита или одрана от чиста злоба ако стоеше пред нас в жк Бели Брези в София? Все си мисля, че и 45 минути са им много...
Е как не ви писна

Една година седи колата ми пред блока че и панела съм си забравял в нея, Алекс а аз живея в Надежда

Откровено казано прекали с това изказване !
Сега си ги държа пред нас на улицата в Лондон. Още по-интересно е, че и двете нямат аларми... А кабриото навремето го оставях със спуснат гюрук пред нас през Лятото...
Alex 320i Cabrio написа:В колко държави по света незаконно ми се отнема правото да карам това което искам чрез данъци и налози - визирам акциза при внос за мощните коли. Да, в Германия моето Porsche 928 също е много скъпо като данъци, поради липса на катализатор и 5 литра обем, но в никакъв случай сумите не се доближават до тези в България (пропорционално на доходите).
Шя ти отсекът главата в Германия а ако сметнеш средната заплата в БГ и там май няма да си много прав и не ми говори за заплата 200 лв щото такава в София нема
Alex 320i Cabrio написа:В колко държави по света карайки по пътищата трябва да имам очи и на задника си, защото всеки е малоумен, пък КАТ си връткат синджирчетата? Карал съм в Неапол - лудница от всякъде, но като в София нЕма...
В много ма не си бил там, а лудницата в София пред тази в Истанбул е като кротко каране и това е крайно изказване!
Alex 320i Cabrio написа:В колко държави по света човек е ограничен да пътува поради чиновническо слабоумие - визирам липсата на евтини авиокомпании породена от желанието да се "запази" Еър България?
Е защо пак Еър България са едни от най-евтините билети и е единствената компания която предлага храна на борда и в економи класа. И пак пътуваш с Боинг, и защо си купуваш билети от Еър България купи си на друг превозвач или ще кажеш че няма ли !?
Не казвам че няма проблеми в БГ но така крайно да се метнем, 100% съм убеден че и навън си имат проблеми!
Ма тия дето са избягали преди 10 и повече години са изпуснали нишката и не са наясно че тая държава не е "оная"
May the BMW force be with you!
- Bobi
- кандидат ентусиаст
-
:)
Имаше преди една тема пусната от Дизелбой за 99 те причини да напуснеш България
Тогава Alx написа нещо,което бях чела някаде и което ме накара да се замисля.Ставаше дума за лимоните и лимонадата.
Обиколила съм цяла Европа та и до Индия стигнах,но никаде не бих живяла освен в България.

Тогава Alx написа нещо,което бях чела някаде и което ме накара да се замисля.Ставаше дума за лимоните и лимонадата.
Обиколила съм цяла Европа та и до Индия стигнах,но никаде не бих живяла освен в България.
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!
Е защо пак Еър България са едни от най-евтините билети и е единствената компания която предлага храна на борда и в економи класа.
Тука се обърка....
България не е Цвете за мирисане, но не е и последната дупка на кавала, на мен лично ми харесва, искам да се промени, но ако седа в чужбина това няма да стане!...
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Vasilen написа:[Е как не ви писна![]()
Една година седи колата ми пред блока че и панела съм си забравял в нея, Алекс а аз живея в Надежда![]()
Откровено казано прекали с това изказване !
Драги ми, на 320-ката и счупиха бронята с шут точно за 1 час стоене пред блока. А на Доматено червеното Прасе просто не ми се мисли какво би му се сличило...
Vasilen написа:[Шя ти отсекът главата в Германия а ако сметнеш средната заплата в БГ и там май няма да си много прав и не ми говори за заплата 200 лв щото такава в София нема
Виж сега, в ЕС имаш свободно движение на стоки и капитали. Нали и ние сме се запътили натам... Защо тогава в Англия например мога да си внеса Е30 М3 от Германия и да го регистрирам без да платя нито пени, а у нас трябва да се плати 9000лв???
София не е България за заплатата от 200лв. Да те питам при средна работна заплата от зорлен 400лв, нормално ли е да имам данък за колата (320iS) от близо 450лв годишно? За сведение в Англия е £160 годишно. В Германия е около EUR600...
Vasilen написа:[Е защо пак Еър България са едни от най-евтините билети и е единствената компания която предлага храна на борда и в економи класа. И пак пътуваш с Боинг, и защо си купуваш билети от Еър България купи си на друг превозвач или ще кажеш че няма ли !?
Ами само ще ти кажа. че утре летя от Лондон до Верона и обратно с Ryanair за огромната сума от £29. И така направих преди седмица. И другата седмица отивам до Торино за £35. А по-другата пък до Тревизо за £24. Как би ти звучало да отидеш от София до Милано за 100 лева? Е, вЕрно е, че в Ryanair не сервират храна и други глезотии, ама аз отивам да карам ски, така че не ми пука... Докато цяла Европа се свързва с Low-Cost Airlines, че дори и Поляци и Словаци го правят, ние си хрантутим една ДЪРЖАВНА компания...
Vasilen написа:[Не казвам че няма проблеми в БГ но така крайно да се метнем, 100% съм убеден че и навън си имат проблеми!
Ма тия дето са избягали преди 10 и повече години са изпуснали нишката и не са наясно че тая държава не е "оная"
Съгласен съм, но докато хората в БГ спрат да карат стари коли не защото така са си избрали, като например аз, а защото така са принудени, има още много вода да изтече... Нека да не си слагаме розовките очила... [/b]
Power is Nothing Without Insanity
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Без коментар, само откъс от филма "Дан Колов"
Дан Колов седи на опашка пред гишето на емиграционната (или имиграционната, не знам кое е вярното) служба за да му ударят печат за работна виза в САЩ. Към него се приближава друг българин гурбетчия. В последвалия разговор се стига до момента, когато момчето екзалтирано започва да обяснява на Дан Колов как ще получи извади американско гражданство. Дан Колов го пита: "И за какво ти е американско гражданство бре?". Отговор: "Ами американско е бре." ДК:"Добре де, и какво ще ти да де това гражданство?", отговор: "Ами американско е бре!!!" и така на всички въпроси свързани с факта на придобиването на въпросното гражданство отговорът беше: "Ами американско е бре!!!".
И един факт. Преди да умре Дан Колов раздава на приятели, съселяни, държава и т.н. една голяма част от продобитото през годините. И когато се разболява и трябва да го закарат до Троянската болница не се намира никой, защото в селото плъзнал слух, че бил свършил парите. Така е свършил живота на един булгарин, който никога не се е замислял с какво гражданство да смени БЪЛГАРСКОТО.
Дан Колов седи на опашка пред гишето на емиграционната (или имиграционната, не знам кое е вярното) служба за да му ударят печат за работна виза в САЩ. Към него се приближава друг българин гурбетчия. В последвалия разговор се стига до момента, когато момчето екзалтирано започва да обяснява на Дан Колов как ще получи извади американско гражданство. Дан Колов го пита: "И за какво ти е американско гражданство бре?". Отговор: "Ами американско е бре." ДК:"Добре де, и какво ще ти да де това гражданство?", отговор: "Ами американско е бре!!!" и така на всички въпроси свързани с факта на придобиването на въпросното гражданство отговорът беше: "Ами американско е бре!!!".
И един факт. Преди да умре Дан Колов раздава на приятели, съселяни, държава и т.н. една голяма част от продобитото през годините. И когато се разболява и трябва да го закарат до Троянската болница не се намира никой, защото в селото плъзнал слух, че бил свършил парите. Така е свършил живота на един булгарин, който никога не се е замислял с какво гражданство да смени БЪЛГАРСКОТО.

- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
Това, вече го пусках. Не съм го писал аз. На края на текста пише името на автора.
Пътят към промяната минава през отхвърляне на собствената ни безотговорност и страстта към взаимен обществен канибализъм...
Българският народ е най-големият вредител сам за себе си. Не са политиците, икономическите групировки, мутрите и мафията. Най-големият вредител са самите хора, които живеят и работят по начин, който да навреди максимално на обществото. Без да се усещат, че това общество са самите те.
В България докторите ти взимат рушвет, за да те лекуват. Учителите пишат ниски оценки на децата, за да не могат да кандидатстват в други училища, та да ги запазят като бройка и да вземат пари за повече паралелки. Митничарите взимат подкупи, за да пуснат контрабанда. Катаджиите те изнудват, за да не ти измислят нарушение и да ти напишат акт. На пазара те лъжат с манипулиран кантар. Санитарят ти иска по 2 лева на час, за да не остави съвсем без надзор твой близък болен. Медиите лъжат, защото им плащат. Архаични фабрики потапят градовете в отрови. Някой си води кучето да се изходи по нужда под нечий чужд прозорец. Данъчните те притискат за пари. ХЕИ ти измисля мръсни стени, за да те глоби. Пожарната намира непригоден пожарогасител. Келнерът гледа да ти надпише сметката. Сервират ти кучешко месо. Шофьорите минават на червено, защото 30 секунди, които ще спечелят са от жизненоважно за света значение. Олиото в магазините се примесва с вода. Режат ти кабела и те оставят без ток цял ден, заради 5 лева от метала. Продават ти бензин от по-ниско качество вместо по-скъпия. Военните експлоатират войниците като безплатна работна ръка. Съседът си хвърля боклука от балкона. Монтьорите оправят едно на колата, но чупят друго, за да минеш пак...
Има ли нужда от още? И някой да е видял поне едно обвинение към политик или мутра до тук? И най-важното – някой да има да възрази, че нещо не е вярно?
Нека всеки да се разпознае в тази картина, дори и неговата „професия” да не е описана поименно. Просто няма да ни стигне мястото за всички. И всеки да си признае пред себе си къде точно се вписва той в това общество на взаимните „подсечки”. Като го признае пред себе си, няма да си навреди. Но може да помогне със своя дял да настъпи някаква промяна. Защото тази промяна само така може да настъпи. Никой политик и никоя власт не е в състояние да оправи всички тези неща, които ние разваляме. Единственото възможно „оправяне” е в съзнанието на тези, които ги вършат. И доброто на промяната е, че е възможна и без да се излагаш пред друг и без да си признаваш каквото и да било. Трябва само да започнеш да правиш нещата „както трябва”.
Трябва само да преодолееш заблудата, че „това не се отнася до мен”.
Българинът е виртуоз в намирането на грешките у другите. Но много рядко поглежда към себе си. А всъщност неговият малък принос към всеобщата „простотия” е много по-важен от приноса на 10 други. Защото себе си човек може да промени.
Кой живее добре в тази страна? Никой. Дори тези, на които завиждаме, когато няма какво друго да правим.
Митничарите ли? Глупости. И те живеят в блокове, заобиколени от боклук. И техните деца ходят по улиците с ненормалните шофьори. И те ходят на доктор, на който си плащат „под масата”. И техните деца трябва да плащат за частни уроци за да научат това, което не им се преподава в училище. И те ядат кучешко в ресторантите. И те пазаруват от търговци-лъжци. И те четат лъжовните вестници. И те си сипват в колите калпав бензин. И после скъпото ново БМВ как струва да го оправиш... Лелееееее...
Кои са добре? Докторите ли? И те си купуват контрабандна китайска стока дето се разпада на втория ден. И те ходят при монтьори, които ми разбричкват колите. И те плащат данъци и осигуровки „за тоя дето духа”. И после плащат и още един път, та да не ги глобят заради поредното измислено нарушение.
Кои са добре? Политиците ли? Мутрите? Нали и на тях 90% от живота им минава в същата среда, в която живеят всички. И те издишват и с дробовете си пречистват продукта на комините... Те заради 10-те процента във „висшето общество” ли са по-добре? Много са по-добре – няма що...
Никой не е добре в такова общество. Всички заедно се гневим и псуваме простотията на „другия”. Но няма как да сме добре в едно общество, в което никой не си върши работата „както трябва”. Като е така, просто няма някой, който да направи нещо, което да е „както трябва” и така и той, и другите да не страдат. Всеки е перфектен „тарикат на дребно” в собствената си област и за задоволството, че е „прецакал” останалите в нея, самият той си плаща като е „прецакан” навсякъде другаде. И първо губи време да дебне да не го „прецакат”, и после нищо не успява да направи, защото не е професионалист по всичко и другите професионалисти винаги имат предимство. Така както той в собствената си работа.
Кой ни е виновен за всичко това? Царят ли? Иван Костов? Жан Виденов? Тодор Живков? Султанът? Аспарух?
„Хубавото” на цялата помия е едно – положението е лошо, но за сметка на това няма кой да го оправи... Няма оправия. Няма Господ, който да свърши тази работа. Защото за нея никой по-малък от Господ няма сили. Няма ЕС, няма САЩ... Промяната е вътре в съзнанието на всеки. И всяка малка промяна в собствената глава е полезна, дори и когато при другите тя още не е дошла. Пътят е през революция в съзнанието, и колкото повече съзнания осъзнаят това, толкова по-скоро резултатите ще се видят. Въпреки всички политици, мафиоти и мутри. Защото те ще ни останат като разнообразие, когато се освободим от основния си враг – собствената ни безотговорност и страстта ни към взаимен обществен канибализъм...
Добри Божилов
Пътят към промяната минава през отхвърляне на собствената ни безотговорност и страстта към взаимен обществен канибализъм...
Българският народ е най-големият вредител сам за себе си. Не са политиците, икономическите групировки, мутрите и мафията. Най-големият вредител са самите хора, които живеят и работят по начин, който да навреди максимално на обществото. Без да се усещат, че това общество са самите те.
В България докторите ти взимат рушвет, за да те лекуват. Учителите пишат ниски оценки на децата, за да не могат да кандидатстват в други училища, та да ги запазят като бройка и да вземат пари за повече паралелки. Митничарите взимат подкупи, за да пуснат контрабанда. Катаджиите те изнудват, за да не ти измислят нарушение и да ти напишат акт. На пазара те лъжат с манипулиран кантар. Санитарят ти иска по 2 лева на час, за да не остави съвсем без надзор твой близък болен. Медиите лъжат, защото им плащат. Архаични фабрики потапят градовете в отрови. Някой си води кучето да се изходи по нужда под нечий чужд прозорец. Данъчните те притискат за пари. ХЕИ ти измисля мръсни стени, за да те глоби. Пожарната намира непригоден пожарогасител. Келнерът гледа да ти надпише сметката. Сервират ти кучешко месо. Шофьорите минават на червено, защото 30 секунди, които ще спечелят са от жизненоважно за света значение. Олиото в магазините се примесва с вода. Режат ти кабела и те оставят без ток цял ден, заради 5 лева от метала. Продават ти бензин от по-ниско качество вместо по-скъпия. Военните експлоатират войниците като безплатна работна ръка. Съседът си хвърля боклука от балкона. Монтьорите оправят едно на колата, но чупят друго, за да минеш пак...
Има ли нужда от още? И някой да е видял поне едно обвинение към политик или мутра до тук? И най-важното – някой да има да възрази, че нещо не е вярно?
Нека всеки да се разпознае в тази картина, дори и неговата „професия” да не е описана поименно. Просто няма да ни стигне мястото за всички. И всеки да си признае пред себе си къде точно се вписва той в това общество на взаимните „подсечки”. Като го признае пред себе си, няма да си навреди. Но може да помогне със своя дял да настъпи някаква промяна. Защото тази промяна само така може да настъпи. Никой политик и никоя власт не е в състояние да оправи всички тези неща, които ние разваляме. Единственото възможно „оправяне” е в съзнанието на тези, които ги вършат. И доброто на промяната е, че е възможна и без да се излагаш пред друг и без да си признаваш каквото и да било. Трябва само да започнеш да правиш нещата „както трябва”.
Българинът е виртуоз в намирането на грешките у другите. Но много рядко поглежда към себе си. А всъщност неговият малък принос към всеобщата „простотия” е много по-важен от приноса на 10 други. Защото себе си човек може да промени.
Кой живее добре в тази страна? Никой. Дори тези, на които завиждаме, когато няма какво друго да правим.
Митничарите ли? Глупости. И те живеят в блокове, заобиколени от боклук. И техните деца ходят по улиците с ненормалните шофьори. И те ходят на доктор, на който си плащат „под масата”. И техните деца трябва да плащат за частни уроци за да научат това, което не им се преподава в училище. И те ядат кучешко в ресторантите. И те пазаруват от търговци-лъжци. И те четат лъжовните вестници. И те си сипват в колите калпав бензин. И после скъпото ново БМВ как струва да го оправиш... Лелееееее...
Кои са добре? Докторите ли? И те си купуват контрабандна китайска стока дето се разпада на втория ден. И те ходят при монтьори, които ми разбричкват колите. И те плащат данъци и осигуровки „за тоя дето духа”. И после плащат и още един път, та да не ги глобят заради поредното измислено нарушение.
Кои са добре? Политиците ли? Мутрите? Нали и на тях 90% от живота им минава в същата среда, в която живеят всички. И те издишват и с дробовете си пречистват продукта на комините... Те заради 10-те процента във „висшето общество” ли са по-добре? Много са по-добре – няма що...
Никой не е добре в такова общество. Всички заедно се гневим и псуваме простотията на „другия”. Но няма как да сме добре в едно общество, в което никой не си върши работата „както трябва”. Като е така, просто няма някой, който да направи нещо, което да е „както трябва” и така и той, и другите да не страдат. Всеки е перфектен „тарикат на дребно” в собствената си област и за задоволството, че е „прецакал” останалите в нея, самият той си плаща като е „прецакан” навсякъде другаде. И първо губи време да дебне да не го „прецакат”, и после нищо не успява да направи, защото не е професионалист по всичко и другите професионалисти винаги имат предимство. Така както той в собствената си работа.
Кой ни е виновен за всичко това? Царят ли? Иван Костов? Жан Виденов? Тодор Живков? Султанът? Аспарух?
„Хубавото” на цялата помия е едно – положението е лошо, но за сметка на това няма кой да го оправи... Няма оправия. Няма Господ, който да свърши тази работа. Защото за нея никой по-малък от Господ няма сили. Няма ЕС, няма САЩ... Промяната е вътре в съзнанието на всеки. И всяка малка промяна в собствената глава е полезна, дори и когато при другите тя още не е дошла. Пътят е през революция в съзнанието, и колкото повече съзнания осъзнаят това, толкова по-скоро резултатите ще се видят. Въпреки всички политици, мафиоти и мутри. Защото те ще ни останат като разнообразие, когато се освободим от основния си враг – собствената ни безотговорност и страстта ни към взаимен обществен канибализъм...
Добри Божилов
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
ххг
Това, вече го пусках. Не съм го писал аз. На края на текста пише името на автора.
Добри Божилов
Добри Божилов
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
С риск да стана досаден ще пусна този линк. Преди време ДизелБой беше постнал "99 причини да не остана в България".
Аз ще ви предложа само 28 причини да съм горд, че съм Българин
Аз ще ви предложа само 28 причини да съм горд, че съм Българин

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
остават ми още две години даскало и мисля да бягам към германия уча немски и то с кеф и мисля да се махна защото тук става лудница от последните неща които гледам в новините вече искат и мангалите да вкарат в парламента
ГЕРМАНИЯ ich liebe dich
ГЕРМАНИЯ ich liebe dich
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5