Проблем с видеодисплея на БМВ 525 - РЕШЕН !!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с видеодисплея на БМВ 525 - РЕШЕН !!!
Здравейте колеги ! имам проблем с радиото на моето БМВ 525 Д 2002 год. common rail и по точно с дисплея... когато радиото е пуснато без значение на ФМ или СД или ТВ видеодисплея както си работи се рестартира става черен екран, обаче музиката не спира да работи и след това си изписва отново надписа БМВ и пак се активира видеото и висчко това се повтаря през интервал от 2 мин. Днеска я закачаха на компютара и изтриха всички грешки включително и една изписана за дисплея, обаче проблема не се реши... Ако някои има идея от какво може да е или е имал същия проблем, ще се радвам да ми помогне..
Последна промяна vladi_killer на 06 Фев 2009, 19:39, променена общо 1 път
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Колега трябва да се обърнеш към mad_presley и @spacepl,... малко са хората които са запознати с NAVI
Последна промяна WALL на 06 Фев 2009, 17:49, променена общо 2 пъти
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
моя проблем няма нищо общо с навигацията, видеосигнала на монитора из4езва просто и сам си се рестартира през 2 мин, няма зна4ение дали гледам филми, слушам радио или съм си пуснал навигацията...просто си се рестартира нз защо така...
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Проблем с видеодисплея на БМВ 525
vladi_killer написа:Здравейте колеги ! имам проблем с радиото на моето БМВ 525 Д 2002 год. common rail и по точно с дисплея... когато радиото е пуснато без значение на ФМ или СД или ТВ видеодисплея както си работи се рестартира става черен екран, обаче музиката не спира да работи и след това си изписва отново надписа БМВ и пак се активира видеото и висчко това се повтаря през интервал от 2 мин. Днеска я закачаха на компютара и изтриха всички грешки включително и една изписана за дисплея, обаче проблема не се реши... Ако някои има идея от какво може да е или е имал същия проблем, ще се радвам да ми помогне..
Проблема ти е в навигационният диск(CD-то или DVD-то с картата за навигация в багажника).Ако с времето той се е скапал т.е надран устройството се опитва да го чете и когато не успява се рестартира отново и отново.Забележи,когато почне да ти прави този проблем,че лампата на устройството в багажника -мига,мъчи се да разчете диска,но не може.Първо извади диска(има вероятност да не иска да излезе)ако е така натисни и задръж копчето за вадене на ДВД-то в момента когато лампичката на устроиството е загаснала и го дръж докато излезе диска.След това пробвай с друг навигационен диск или без диск.Поне при мен беше така.И аз се чудех какво общо има радиото с диска,но това се оказа проблема.Успех и пиши какво е станало.
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много колега
навигационния диск беше последното нещо за което бих се сетил, че от него ще е проблема с рестартирането на дисплея...прав беше диска беше блокирал и задържах копчето докато излезе, целия беше надран но аз и не съм го ползвал защото той е за Германия но ми правеше впечатление че всеки път щом си отключа колата с дистанционното и отворя багажника навигационния диск се опитва да се завърти в устройството...този проблем ми го правеше и преди но от време на време докато днеска вече през минута и половина се рестартираше постоянно...сега като го махнах я оставих 10 мин да работи и нито веднъж не се рестартира, явно наистина в диска е бил проблема
А и днес обиколих сервизи, закачаха ми колата за грешки, после до бмв сервиза ходих-те пък искаха да ми свалят монитора да гледат връзките на дисплея и нз си кво...големи главорези са опасна работа... Мерси много за помощта, дано повече да нямам проблеми... и още нещо ако мога да те питам, като изляза примерно извън града на дълъг път от време на време радиото само си включва няква станция примерно и изписва Traffic нещо си и почва да си върви само тая станция, спира ми СД-то и само си пуска само тая станция...имаш ли идея от къде може да се изключи това щото това става само на определени места явно, във Варна изобщо не ми го прави,само извън града...

- joropc
- младши ентусиаст
-
vladi_killer написа:Мерси много колеганавигационния диск беше последното нещо за което бих се сетил, че от него ще е проблема с рестартирането на дисплея...прав беше диска беше блокирал и задържах копчето докато излезе, целия беше надран но аз и не съм го ползвал защото той е за Германия но ми правеше впечатление че всеки път щом си отключа колата с дистанционното и отворя багажника навигационния диск се опитва да се завърти в устройството...този проблем ми го правеше и преди но от време на време докато днеска вече през минута и половина се рестартираше постоянно...сега като го махнах я оставих 10 мин да работи и нито веднъж не се рестартира, явно наистина в диска е бил проблема
А и днес обиколих сервизи, закачаха ми колата за грешки, после до бмв сервиза ходих-те пък искаха да ми свалят монитора да гледат връзките на дисплея и нз си кво...големи главорези са опасна работа... Мерси много за помощта, дано повече да нямам проблеми... и още нещо ако мога да те питам, като изляза примерно извън града на дълъг път от време на време радиото само си включва няква станция примерно и изписва Traffic нещо си и почва да си върви само тая станция, спира ми СД-то и само си пуска само тая станция...имаш ли идея от къде може да се изключи това щото това става само на определени места явно, във Варна изобщо не ми го прави,само извън града...
Първо радвам се ,че съм помагнал.Не оставай с впечатлението,че съм IT-специалист т.е. нищо не разбирам от радио,сд и т.н,но и аз като теб след обиколки по сервизите и слушане на Великите мозъци там сам си открих проблема(да бъда честен без да искам).Иначе и на мен тестове,нулиране.......акъл,акъл!Този надпис Traffic мисля,че е свързан с TMC(traffig masage control) опцията на навигацията т.е. тази опция която ,когато пътуваш ти показва по кой маршрут има задръстване (не важи за България)с опция за избягване.Веднъж ровейки в менютата на самата навигация мисля,че ми се мерна отметка за излючване,но несъм сигурен и не помня къде беше.Тук със сигурност може да помогне кoлегата mad preslay-дано се отзове.
От тук нататък внимавай какаво слагаш в устройството отзад,защото нашите навигации не могат да четат всичко и диска остава вътре,ама тоя път не става с бутона.Сваляне,отваряне на ДВД-то и т.н.Тук във форума някой беше дал линк от който след като си свалих навигационна карта на източна европа си разглобих половината кола да извадя диска после........та така.Успех
Последна промяна joropc на 22 Юли 2011, 20:31, променена общо 1 път
- joropc
- младши ентусиаст
-
И още нещо.Според мен прибави към твоята тема"Проблем с дисплея на 525д" -РЕШЕН! защото съм сигурен,че доста от участниците във форума може да се сблъскат с това.Да не ходят и те като нас да трошат пари по сервизите за тоя дето клати гората.Благодаря!
- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
Az pari ne sum im daval dneska na teq obirdjii ot serviza na bmw...iskaxa da im ostavqm kolata da q 4ovurkat ama neeee,absoliutni mo6ennici vuv vsqko edno otno6enie...mersi o6te vednuj
Ей точно за това този форум е велика сила !!!
Най-много се дразня когато " майсторите " се опитват от нещо елементарно да го изкарат че е голям проблема, и щото си им симпатичен ще ти го " оправят " за 50-100 кинта
Тия със сигурност знаят за какво става дума, иначе какъв БМВ сервиз са ? .. ама така звучи по-тежко и трудоемко.. да ти разчовъркаме навигацията.. то много работа.. не са знай ще стане ли.. и после хоп.. за 20 сек. работа ти смъкват 3 кожи от гърба !
Най-много се дразня когато " майсторите " се опитват от нещо елементарно да го изкарат че е голям проблема, и щото си им симпатичен ще ти го " оправят " за 50-100 кинта

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Абе кво приказваш, миналата седмица идва при мене в Плевен колега от форума че се бяхме разбрали да му отключа телевизията и както и да е, отключвам я по лесния начин, с комбинацията от копчета (за всеки случай лаптопа с навкодера беше на задната седалка
че пича беше дошъл от далеко ) и после си говорим и той ми казва че в БМВ сервиз (не помня кои точно беше) са му искали 280 (двеста и осемдесет български лева) за да му я отключат !!!!!!!!!!!!! направо щях да падна .... на нас уговорката ни беше да почерпи по кафе - достатъчно е че е бил път от Монтана до Плевен. Та гадните измекяри за работа за 3 минути искат 280 (двеста и осемдесет български лева) - нещо което със хардуера и софтуера им е смешно да се направи (все едно да трошиш орехи с хидравлична преса 200т.) е за това хората бягат от тях и сами стават майстори.

- vladi_killer
- кандидат ентусиаст
-
отивам , обяснявам им проблемана тея от БМВ и ми скачат с оферта за преинсталиране на системата, после пък ако софтуера бил стар имало нужда от по нова инсталация.... А цялата работа била просто да се махне диска от навигацията щото устройството не винаги го разчита и ако им бях оставил колата както искаха, щяха да ме изръсят яко за оня дето клати....такива обирджии няма просто...аз добре че се сетих днеска да пиша във форума...
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Така и така сме на темата с Навито да питам аз, за телевизията нямам никакъв звук
на радио или CD има звук всичко само на ТВ като съм няма.

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
bobih написа:Така и така сме на темата с Навито да питам аз, за телевизията нямам никакъв звукна радио или CD има звук всичко само на ТВ като съм няма.
![]()
![]()
Сложи от TV Standart (мисля така беше функцията) да е на Czech Republic и кажи как е.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Ти е трябвало с това да започнеш.vladi_killer написа:.аз добре че се сетих днеска да пиша във форума...
обичам BMW
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2