Смяна на оригиналните говорители въпрос?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

колони

Мнение от Reaper » 09 Фев 2009, 0:22

колега Alan мн благодаря но нямаше нужда да са толкова скъпи.това са мн пари за музика , поне според мен.
Но все пак благодаря,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 11 Фев 2009, 18:48

Bloodnoon написа:има си адаптери за алпин точно, така че не се притеснявай, слага се една пластмаса ( адаптер ), която запълва "дупката" ;)
откаде мога да си зема АЛПИНА + джаджата която ще запълни излишното пространство ? и горе долу по какви пари е тя ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 11 Фев 2009, 19:14

колега до колкото си спомням отзат са 16.5 а отпред са 13.така е 13 има ,но наистина незнам ако се сменят само колоните ъе има ли о'евидна разлика или не

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 12 Фев 2009, 13:21

Мисля,че има два варианта!
1. И отпред и отзад са 16.5 см говорителите;
2. Отпред 13, а отзад 16.5 см;
Според мен, най-добре като свалиш кората да си видисш сам и след това да купуваш говорители!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 12 Фев 2009, 18:29

а сд с панела да не остава дупка откаде да си взема ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 12 Фев 2009, 21:11

sannikolaus написа:Мисля,че има два варианта!
1. И отпред и отзад са 16.5 см говорителите;
2. Отпред 13, а отзад 16.5 см;
Според мен, най-добре като свалиш кората да си видисш сам и след това да купуваш говорители!!!
да може и така да е :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 13 Фев 2009, 2:01

obi_fix написа:а сд с панела да не остава дупка откаде да си взема ?
]
Мисля, че във повече по-големи магазини за аудио компоненти я има, аз я взех от тояга струваше 15лв май, по спомени :roll: общо взето където си сменяш плеъра трябва да я имат, освен ако не смяташ ти да го сменяш.

Reaper написа:Колеги като се поразгледах из саитовете за колони че аз не видях 16. минимума беше 16.5 а тези марки които аз харесвам като - Алпин , JBL, нямат 16 , само 13 и 17 е нали и др но не и 16.
Бихте ли помогнали ПЛС.
]

Значи дори и в този сайт http://www.extremeaudio.de/index.php?ma ... +%28E46%29 ги дават 165мм, така че явно това е стандарта, предполагам и базовите ще са толкова, чисто и просто останалите нямат същото захващане като на фабричните и от там идват малко сакътлъците, но става пак де ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 14 Фев 2009, 10:43

екстра сещам се каде има тояга близо до нас.... как точно се нарича това да не мъцам вътре да ми се смеят момчетата :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 24 Фев 2009, 20:27

последно ? колоните който са на вратите са 13 см, а тези от зад на кората 16 см ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 25 Фев 2009, 14:58

obi_fix написа:последно ? колоните който са на вратите са 13 см, а тези от зад на кората 16 см ?
еми колега отвори ги и ги премери щото виж кво излиза че били 16/16 и 13/16 така че аз мислих че на всички са 13/16 но уви :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от _OSMICATA_ » 26 Фев 2009, 6:33

Колеги дано да съм ви полезен :roll:
-За да ви обедя в това което искам да кажа ще трява да пиша страшно много но ме мързи и ще обесня на кратко дано ме разберете :confused:
Занимавам се с caraudio озвучаване и аз непомня от колко години вече и исакм да ви кажа, че на 80% то колите се използват много добри и качествени говорители(и в BMW е така ;) ) такива каквито ние нямаме по техномаркетите и др.. да неви обяснявам колко много се изчислява даден говорител да свири в точния обем на врата или багажник, това което правите е МНОГО ГОЛЯМА ГРШКА няма такова нещо като марка (Pioneer,JBL ,SONY,HERZ.........) което ще свирне по-добре от оригиналния говорител!!!
-Има и такива но те струват много и са произведени за конкретен модел на дадена марка!
-Как ще ви докажа, че съм прав, когато! си изберете някаква китайска пластмасова "фъшкия" помолете да ви дадът да пробвате дали става за вашата кола (в повечето маркети позволяват стига да не нараните "говорителите") така, отворете си примерно дясната кора и сложете там китаеца който сте си избрали, след това изгонете всички! и затворете вратите пуснете си някаква музика в която да присъстват инструменти, вукали вклучително и бас И даите всички настроики на плеара/касетофона на 0 тогава си въртете баланса на лява и дяска и ще разберете за какво става на въпрос!
-Това което неможете да постигнете с който и да е говорител е да имате верени и хубави баси!
-Защо басите защото те се изчисляват строго определено (в колко литра и какъв по форма обем ще свирят от какъв материял са колко ще е тежка мембраната с какъв градус на конуса и мн. др...) средите и високите почти не се влияят от обема в които свирят (при тях може и да не дооловите голяма разлика, естествено АКО говорителите кото ще сложите са много добри.)
-В повечето случаи не говорителите кривят а касетовоните!
-Препоръчвам ви да си давате парите за някои плеар а не да бутате там кадето е бутал някои който разбира повече от нас!
-ALPINE - е едно добро решение те се срещат оригинално по БМВ-тата
-С хубав плеър можете да постигнете много повече от колкото ако си смените говорителите!
Ако искате по-голяма мощост там нещата са в съвсем друга насока, тогава! се подменят говорителите на вратите и багажниците с други ОТ КОИТО НЕ СЕ ИЗИСКА БАС а мощност в средночестотния спектър а баса се възпроизвежда от бокса в багажника...смятам знаете как е...

П.П. Дано сте ме разбрали правилно надявам се да съм бил полезен :winky:
Come play with POWER

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFA » 26 Фев 2009, 13:19

Виждам че темата е малко разширена и ще дам едно лично мнение..За мен музиката и специално за БМВ е "Harman Kardon" с такава сам оригинал и мога да кажа че е небих я сравнявал с квото и да е а...Най малко с Pioneer,JBL ,SONY... А пусна ли и филм ставаш луд :mhihi: :mhihi:
Само разбирачи в тоя форум...80% Инжинери на BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 27 Апр 2009, 11:36

Аиде и аз да попитам :roll:

Аз съм с оригинален касетофон и оригинални говорители и като отпред и отзад са си по 16 см, но въпроса ми е : мога ли да сложа бас туба в багажника с усилвател и ще може ли да се върже всичко това към оригиналния касетофон и да свири добре ? :help:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 26 Юли 2009, 20:55

Имам музика от старата кола- плеър,16.5см Хертз отпред и 6x9 елипси отзад + 12ка бас, 4 канален усилвател JBL и 2-канален рокфорд фосгейт. Въпросът ми е как по-точно се свалят предните фабрични колони и откъде се прокарват кабелите за усилвател от акумулатора към купето, че като тръгнах да разглобя предната линия и нито болтче,нито щипка- нищо не видях- да не би да се маха цялата кора на вратата?

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Старата Дрифтачка
Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)

Мнение от S.D.W » 28 Юли 2009, 14:15

колеги да попитам има ли някакав вариянт да се сложат елипси отзад.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46