Миете ли колата си...?
Модератор: Общи модератори
Миете ли колата си...?
Миете ли колата си, обичате ли да я поддържате или по-скоро по задължение?...Досадно ли ви е или ви прави удоволствие?..Обичате ли да блести лъсната или изчаквате калта да се спече и като тръсне в някоя дупка тя сама си пада и чакате дъжда да я подмие?
Как я миете?...С пръчки,с четки или на ръчна автомивка?...Дали четките наистина увреждат боята на колата??..особенно ме вълнува този въпрос?...
Добавям и анкета...аз ще отговоря по-късно,че ще ми стане много дълъг поста

Как я миете?...С пръчки,с четки или на ръчна автомивка?...Дали четките наистина увреждат боята на колата??..особенно ме вълнува този въпрос?...
Добавям и анкета...аз ще отговоря по-късно,че ще ми стане много дълъг поста

Последна промяна krystal на 09 Фев 2009, 2:04, променена общо 1 път
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
зимата изобщо не щото е като я измия и мине някой и след това ме е яд че съм я измил!!!
пък и е голяма кал и смрад
иначе лятото през 2 дена...и аз покрай нея
пък и е голяма кал и смрад
иначе лятото през 2 дена...и аз покрай нея

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
мия да. отвън един път в месеца минимум! зимата по често. на автоматична автомивка с четки. отвътре си я чистя сам с прахусмукачка. отвреме на време си бърша сам предното стъкло. иначе отвътре я давам на цялостно чистене на около 5-6месеца.
честото миене зимата предотврятява ръждата. мръсната кола ръждясва по бързо
честото миене зимата предотврятява ръждата. мръсната кола ръждясва по бързо

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Хммм най-често си мия колата на ръчна автомивка...лятото от време на време и сам..ама не пред блока,че ме е срам
.Тази зима ходих 2 пъти на четки не за друго,а защото на ОМВ мивката има програма с измиване отдолу на колата и с цел сваляне на солта и лугата предпочетох този вариянт
.Иначе на ръчната автомивка ходя само не 1 място за безконтактно миене ,защото съм доволен и сигурен,че няма да ми наклепат колата с някоя химия ,остатъчен продукт от ядрено гориво и да ми окапе половината кола 

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
На автомивка по принцип,но задължително да НЕ Е безконтактно!
А най-обичам сам,но нямам условия за съжаление !
А най-обичам сам,но нямам условия за съжаление !

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
Всяка седмица минимум по веднъж отвътре и от вън.По принцип харесвам сам да си правя тези процедури и то с часове понякога.Ходя и на мивки ,но досега не е имало такава от която да съм останал очарован винаги има по нещо останало дето ме дразни дали отвътре или от вън,но когато времето ми е ограничено и метереологичните условия не го позволяват ходя на мивки
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Общо взето си я харесвам мръсна...
Не изпадам в някакви мании - карам я на автомивка по веднъж на месец-два (зимата и по-често - уж заради химиите, дето пръскат по улиците). Вътрешно почистване понякога пропускам, ама не пуша, а и рядко возя някой, та не се налага често. Иначе преди години бях фен на безконтактното, но напоследък съм твърдо против - само водоструйка и гъба...

Не изпадам в някакви мании - карам я на автомивка по веднъж на месец-два (зимата и по-често - уж заради химиите, дето пръскат по улиците). Вътрешно почистване понякога пропускам, ама не пуша, а и рядко возя някой, та не се налага често. Иначе преди години бях фен на безконтактното, но напоследък съм твърдо против - само водоструйка и гъба...
Последна промяна Shider на 09 Фев 2009, 2:30, променена общо 1 път
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
krystal написа:Никой не казва за четките..Наистина ли увреждат покритието
Увреждат да,по добре безконтактно или със гъбите

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Мия я само с пароструйка...иначе зимата като е много мръсна се налага и с четка но само отдолу под лайсните...
За да минеш с четката първо трябва обилно да намокриш купето и да поизчакаш малко за да може да се накисне цялата гняс-сол,пясък,кал и т.н.,2-ро да минеш с пароструйката за да падне гяста...и тогава да минеш с четка иначе ако е пясък рискуваш да надереш боята...
Старая се да я мия сам...но ако не намирам ръчна автомивка ползвам контактното....иначе съм против контактното миене...
За да минеш с четката първо трябва обилно да намокриш купето и да поизчакаш малко за да може да се накисне цялата гняс-сол,пясък,кал и т.н.,2-ро да минеш с пароструйката за да падне гяста...и тогава да минеш с четка иначе ако е пясък рискуваш да надереш боята...

Старая се да я мия сам...но ако не намирам ръчна автомивка ползвам контактното....иначе съм против контактното миене...