Обръщане на волан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 10 Фев 2009, 3:41

ами то е решено ве4е,след няколко дена по4ва обращането на волана,в тази тема ще пусна снимки и подробно ще опиша си4ко кое как е направено,благодарости кам колегите дето споделиха за 4астите
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 10 Фев 2009, 12:36

bavareca_86 написа:ами то е решено ве4е,след няколко дена по4ва обращането на волана,в тази тема ще пусна снимки и подробно ще опиша си4ко кое как е направено,благодарости кам колегите дето споделиха за 4астите
Да не забравиш да снимаш,ще е доста интересно за всички дали ще стане добре.
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 11 Фев 2009, 12:06

Време е някой разбиращ да почне да се занимава с това
защото не ми се купуват бараки от германия и италия на поне 2ни цени

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 11 Фев 2009, 12:27

sash0 написа:Време е някой разбиращ да почне да се занимава с това
защото не ми се купуват бараки от германия и италия на поне 2ни цени

ми то като сложиш всички разходи ще ти дойде на цената от германия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 11 Фев 2009, 12:36

anzak написа:ми то като сложиш всички разходи ще ти дойде на цената от германия

Бих казал дори и по-скъпо, но тогава ще бъде английски таралясник с побългаряване.Такава кола с обръщан волан в БГ и на половин цена не бих взел :D

Защо все се опитваме да ебем дявола във въздуха не ми е ясно :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 11 Фев 2009, 12:40

е мад пресли един път сме на едно мнение с теб

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 11 Фев 2009, 12:59

Мислиш че ще е на една цена ли :)))
не знам дали ще е най уместния пример но преди 3 години обърнахме волана на фиат брава (тогава държаха цена към 6к) с всичко и плащане на ддс (2006г) ни излезе 4500
оттогава тоя фиат сменя само масла и веднъж аспух
имам и други приатели обърнали волана на пасат 2003г
други на спринтер 2002
еми на всички им е излезло по евтино и са страшно доволни
дайте да не бъдем като коне с капаци а да помислим дали наистина няма смисъл в това или има
най лесно е да кажем като не знаем - ще ти легне по скъпо и не знам си какво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Фев 2009, 13:15

Единственото което ме интересува (щото другото е ясно че ше стане лесно) е КАК ПОДЯВОЛИТЕ ще прехвърлиш цялото окабеляване под жабката - предполагам си поглеждал за какво става дума там. :| иначе аз бих си обърнал една англичанка - спира ме само окабеляването, там има поне 300 кабела и конектора - само компютъра на АБС-а е със 88 пинов конектор :( - за справка: навигацияата дето си я сложих има 5 букси по 8-9-10 пина най-много и по едно време видях зор. В цялата Брава едва ли има толкова кабели колкото зад жабкатана Е39.

ПС: ще следя с интерес - като намериш решение за кабелите и ако е качествено и изгодно, аз съм след теб :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 11 Фев 2009, 14:06

spacepl написа:Единственото което ме интересува (щото другото е ясно че ше стане лесно) е КАК ПОДЯВОЛИТЕ ще прехвърлиш цялото окабеляване под жабката - предполагам си поглеждал за какво става дума там. :|

Пропускаш и факта, че трябва да се обърнат и кабелите на вратите, защото глвавното управление на ел. стъклата е от дясно :D
Да не говори пък, ако колата е автоматик.Как ще стане ръчката да отива на ляво за спорт, не ми е ясно :roll:

И след всички тези интервенции, правени в БГ, няма да стане таралясник ли...ще бъде такъв дарак, че няма да има друг такъв на света ;)

Единственото, което според мен си струва е да имаш една 520-ка, да си купиш една 540 от англия и да прехвърлиш двигател и ходова част на 520-ката.
Да не пропускаме и факта, че след интервенцията, тази кола си остава вечно твоя по документи :D

BMW не е Пасат или Фиат.Има толкова кабелаци и толкова ECU-та, та ум да ви зайде.То на оригинална кола като имаш проблем с кабелаците не можеш да намериш майстор, какво остава за такава със сменен волан :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 11 Фев 2009, 14:35

И ще трябва да я подържаш все при тоя майстор дето ти е правил обръщането :!:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 12 Фев 2009, 20:58

при автомата ръ4ката тъй или ин4е се бута на ляво , за пореден път показвате висша форма на незнание , 8) няма зна4ение с къв волан е все на ляво се бута ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Фев 2009, 21:39

JANI написа:при автомата ръ4ката тъй или ин4е се бута на ляво , за пореден път показвате висша форма на незнание , 8) няма зна4ение с къв волан е все на ляво се бута ;)

Всички знаят че посоката на скоростите е еднаква и на ръчните и на автоматичните, само табелката със П Р Н Д +/- е от другата страна, но не е проблем. Ти кои видя да пише че скоростите са обратни, че аз пак препрочетох тематаи не видях кои е (може и да не съм чел добре ма не ми се чете пак)

пък и за кабелите измислих решение - ОБРЪЩАТ СЕ И ТЕ :mhihi: Нали те излизат от компа на колата и автоматика (при мен) които се намират под десния филтър на климатика, а на англичанката там и стои помпата за спирачките - така или иначе трябва да си разменят местата :) - дори кабелите към бобините ще дойдат по-дълги и ще трябва да се подкъсяват - мисля в момента дали да се заема, но ще ми трябва широк гараж (време имам :) )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 12 Фев 2009, 22:41

bavareca_86 написа:
hardboygo написа:Аз мога да ти кажа за моето А4 без да се оцапаш ваобще=2200лв
батко каде видя да питам за тоалетна :evil:

Е, чак пък тоалетна!!!
При АУДИ обръщането е по лесно (евтино), тъй като не се пипа централната конзола, а само горната част на таблото. Докато при БМВ (както всички тука знаем) тя е завъртяна в посока към водача и при обръщане на волана, се налага да се смени и тя.
Доколкото знам се налага и смяна на фаровете, тъй като зоната на осветеност е наобратно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 12 Фев 2009, 22:48

spacepl написа:
Всички знаят че посоката на скоростите е еднаква и на ръчните и на автоматичните, само табелката със П Р Н Д +/- е от другата страна, но не е проблем. Ти кои видя да пише че скоростите са обратни,

mad_presley написа:Как ще стане ръчката да отива на ляво за спорт, не ми е ясно :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 12 Фев 2009, 23:21

Добре Славчо толкова коли вкара от англия, дай някво мнение по въпроса?
обичам BMW

ПредишнаСледваща

Назад към E39