...Данъци на МПС
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
AlpinaPower написа:Добре де, тоя данък го искат при технически преглед (там ще минеме), обаче ако го поиска катаджията при рутинна проверка какво правиме
Катаджия няма право да ти иска документ за платен данък, те не са данъчни, икономическа полиция и т.н.

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
AlpinaPower написа:Добре де, тоя данък го искат при технически преглед (там ще минеме), обаче ако го поиска катаджията при рутинна проверка какво правиме![]()
Е ти в колата ли си носиш документ за платен данък бре колега

Ето тука гледам в миналата тема от Януари може някой да му послужи http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html калкулатор за пресмятане на данъка

Последна промяна Garribaldi на 12 Фев 2009, 1:52, променена общо 1 път
- AlpinaPower
- Потребител
-
В документите на колата го нося данъка (бележката с мокър печат на общината). Не съм се интересувал дали имат реално право да го правят, но на баща ми му се е случвало при проверка да му го искат 

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Регистрирала съм колата в общината, но все още не съм отишла да платя данъка.
Според калкулатора в линка даден по-горе, трябва да платя 607 лв., при положение, че мината година беше данъка 500лв.
Т.е тази година ще е още по-малко, щото колата е остаряла с 1 годинка 
Според калкулатора в линка даден по-горе, трябва да платя 607 лв., при положение, че мината година беше данъка 500лв.

Междо другото когато бащата докара от швейцария едно МПС преди около 3 години и я регистрира в общината плати данък около 350лв .....
След това един приятел си продаде колата и заедно ходихме до общината да си отпише колата ,тази на касата му взе само талона и попълнихме една молба и това беше.
На следващият ден отидохме с бащата да отпишем колата ,та от тогава до сега около 2 години никакъв данък не сме плащали . Досега и никакви проблеми не сме имали
Дали го искат някаде незнам .....
След това един приятел си продаде колата и заедно ходихме до общината да си отпише колата ,тази на касата му взе само талона и попълнихме една молба и това беше.
На следващият ден отидохме с бащата да отпишем колата ,та от тогава до сега около 2 години никакъв данък не сме плащали . Досега и никакви проблеми не сме имали

Дали го искат някаде незнам .....
Ако е декларирана колата няма спасение тече си данъка , и ако ти триабва документ ще трябва да си ги платиш...........Никакво деклариране , ако някога решиш да продваш колата пускаш една вносна бележка с 27,50 само за последната година по сметката на даначното и пишеш ДАНАК ЗА ЛА С ДКН СА XXXX СА и си имаш документ за пред нотариуса !
за 2000 кубика кола 250 евро годишно????и аз си мислех че в гърция дерат кожи но тук съвсем се объркаха...
Από 786 έως 1357 κυβικά: 112 ευρώ
* Από 1358 έως 1928 κυβικά: 202 ευρώ
* Από 1929 έως 2357 κυβικά: 446 ευρώ
* Πάνω από 2.358 κυβικά: 580 ευρώ
няма конски сили няма и фактор "остаряване на МПС" всмисъл колкото плащащ с един нов 320 толкова ще плащаш и за Е30 320
пък застраховката при нас от едната страна е много скъпа но застрахователните компании ти включват автокаско само за 200 евро допълнително..например за чисто нов 320и струващ в момента 32.000 евро (според бмв.бг) и при условие че живеете в столицата (Атина) и при условие че имате книжка от 5-10 години без произшествия последната година ще плащате за гражданска само 480 евро на година...гражданска плюс каско което покрива абсолютно всичко освен по ваша вина (даже липсващи джанти и огледала 800 евро на годината пък пълно автокаско с гражданска е 1600 евро на годината...вие колко плащате за каско и колко за гражданска?
Από 786 έως 1357 κυβικά: 112 ευρώ
* Από 1358 έως 1928 κυβικά: 202 ευρώ
* Από 1929 έως 2357 κυβικά: 446 ευρώ
* Πάνω από 2.358 κυβικά: 580 ευρώ
няма конски сили няма и фактор "остаряване на МПС" всмисъл колкото плащащ с един нов 320 толкова ще плащаш и за Е30 320
пък застраховката при нас от едната страна е много скъпа но застрахователните компании ти включват автокаско само за 200 евро допълнително..например за чисто нов 320и струващ в момента 32.000 евро (според бмв.бг) и при условие че живеете в столицата (Атина) и при условие че имате книжка от 5-10 години без произшествия последната година ще плащате за гражданска само 480 евро на година...гражданска плюс каско което покрива абсолютно всичко освен по ваша вина (даже липсващи джанти и огледала 800 евро на годината пък пълно автокаско с гражданска е 1600 евро на годината...вие колко плащате за каско и колко за гражданска?
Епа тука при нас в Испания бащата плаща само 500€ на чисто нов Сценик каско + гражданска .А когато попита колко трябва да доплати за да мога аз да го карам един вид легално ни казаха още 1700евро
щот съм бил със малко стаж и под 25 г ...........та са съм един вид нелегален . Досега не съм имал проблеми въпреки че съм имал 2 глоби за превишена
и една за неправилно паркиране (ма тва докат се науча че там не е БГ ) 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Чудя се как може да те стимулират да си купиш нов автомобил, като данъците са в пъти по-големи като добавиш каско от 4-5 К лева и нема смисъл, по добре кола над 14 години!
Бати държавата, ква екология....абе ква държава!
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
и пак да питам ако не я регистрираш в данъчното и не плащаш данък на общината какво губиш?
как общината ще разбере 4е имаш кола а не си я регистрирал? като разбере това колко е глобата?
ако не си платил данъка можели да пътуваш в 4ужбина или на границата ще те спрат като длъжник на държавата? ( май много криминални филми гледам
)
как общината ще разбере 4е имаш кола а не си я регистрирал? като разбере това колко е глобата?
ако не си платил данъка можели да пътуваш в 4ужбина или на границата ще те спрат като длъжник на държавата? ( май много криминални филми гледам

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Сондьора написа:Чудя се как може да те стимулират да си купиш нов автомобил, като данъците са в пъти по-големи като добавиш каско от 4-5 К лева и нема смисъл, по добре кола над 14 години!
Идеята е, че като имаш по-скъпа кола, ше можеш да плащаш и по-дебели данъци... тва е... Welcome...
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Аз точно по тоя въпрос умувах последни дни,
колата е регистрирана края на ноември в КАТ и още не съм я декларирал в данъчното, като гледам май няма смисъл, освен може би моралната гледна точка, амааа ... те ония ''управляващите'' да не би да имат морал...
Някой хубав ден като тръгна да я продавам ще я впиша.
колата е регистрирана края на ноември в КАТ и още не съм я декларирал в данъчното, като гледам май няма смисъл, освен може би моралната гледна точка, амааа ... те ония ''управляващите'' да не би да имат морал...

Някой хубав ден като тръгна да я продавам ще я впиша.

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
00Cool написа:Епа тука при нас в Испания бащата плаща само 500€ на чисто нов Сценик каско + гражданска .А когато попита колко трябва да доплати за да мога аз да го карам един вид легално ни казаха още 1700еврощот съм бил със малко стаж и под 25 г ...........та са съм един вид нелегален . Досега не съм имал проблеми въпреки че съм имал 2 глоби за превишена
и една за неправилно паркиране (ма тва докат се науча че там не е БГ )
и пак по евтино 2200 евро е 4400 смятано грубо...гражданска плюс каско си е супер цена..и се чудя на циганите които се връщат от гърция с 320 Е46 или алфа 156 2.0 и такива подобни...просто тук щеше да е много по-скъпо
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
200 000 софиянци не плащали данък за колите си
12.02.2009
Около 200 000 коли, регистрирани в КАТ, не са обявени в данъчните служби на общината и за тях не се плаща налог. Това заявиха вчера съветници от БСП на пресконференция за Бюджет 2009 на кметството. Това се дължало на липсата на връзка между регистрите на КАТ и общината, от което кметството губело десетки милиони, предаде в. Труд.
Бюджетът на София да се увеличи с 43 млн. лв. предлагат соцсъветниците. Сега хазната на София е малко над 1 млрд. лв. Повечето пари можело да дойдат от по-висока събираемост на данъците.
Ми за какво да им дам 200 лв например като мога да ги вложа в нещо смислено
12.02.2009
Около 200 000 коли, регистрирани в КАТ, не са обявени в данъчните служби на общината и за тях не се плаща налог. Това заявиха вчера съветници от БСП на пресконференция за Бюджет 2009 на кметството. Това се дължало на липсата на връзка между регистрите на КАТ и общината, от което кметството губело десетки милиони, предаде в. Труд.
Бюджетът на София да се увеличи с 43 млн. лв. предлагат соцсъветниците. Сега хазната на София е малко над 1 млрд. лв. Повечето пари можело да дойдат от по-висока събираемост на данъците.

Ми за какво да им дам 200 лв например като мога да ги вложа в нещо смислено

62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5