Барела 33-Долара горивото поскъпва ЧЕСТИТО???
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Барела 33-Долара горивото поскъпва ЧЕСТИТО???
Някои може ли да ми обясни че, съм тъп ? Защо барела е 35-Долара тази сутрин на борсата........ а в България Лукойл непрекъснато вдига горивата .... 35 долара е в момента 

Последна промяна ALFA155Ts на 13 Фев 2009, 11:45, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
търсенето на връзка между цената на петрола и цените на горивото в българия води до трайни мозъчни увреждания......!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
защото в България горивата не се правят от петрол.
и защото Станишеф отново вдигна тихо-мълком акцизите

За пример цената на бензина в САЩ преди "кризата" бе средно 3.65$ за галон(почти 4 литра).В България през същия период цената на А95 бе средно 2.20лв за литър.
В момента в САЩ цената е 1.50$ за галон а тук е 1.75лв за литър.
Еми направо незнам как да коментирам това,американците са намалили цената с повече от половината а нашите с 45ст. на литър.
Еми направо незнам как да коментирам това,американците са намалили цената с повече от половината а нашите с 45ст. на литър.
_65536_kb_sec_ написа:защото в България горивата не се правят от петрол.
Тогава като се вдига барела защо се ръководят от цената на петрола и го вдигат........
Лятото като стана 150долара барела в САЩ наще вдигаха горивото и казваха че, се ръководим от Щатския пазар ...... Като стана в щатите 35-долара на барел и като трябваше да свалят цените. Наще казаха че, се ръководим вече от руския там бил по скъп......

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
feel написа:За пример цената на бензина в САЩ преди "кризата" бе средно 3.65$ за галон(почти 4 литра).В България през същия период цената на А95 бе средно 2.20лв за литър.
Не е само тва, при 140 $ за барел, долара беше 1.20 лв, сега е 1.50 лв..
Горивото както и дае, ама лошото е, че цените на продуктите останаха при цени 2,30 на литър нафта.
И си мисля, че сега лятото, като цената пак скочи на 2,30 лв/л, цените на продуктите пак ше скочат!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Логиката е ясна Лукойл е монополист на българския пазар
Друг е въпроса че нашите мили оправници едно време го дадоха на руснаците а не на арабите щото сега щеше да са доста по-различни нещата.Но всичко това се води от интересите на определен кръг хора а не държавни което е много жалко.Истината е че сме си зависими от братята руснаци и винаги ще е така и затова ще има и газови кризи и ще си плащаме високите цени на горивата които са с "перфектно качество".То е като израза "Може да съм тъп ,но пък за сметка на това съм грозен" 

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
dinozab написа:Логиката е ясна Лукойл е монополист на българския пазарДруг е въпроса че нашите мили оправници едно време го дадоха на руснаците а не на арабите щото сега щеше да са доста по-различни нещата.Но всичко това се води от интересите на определен кръг хора а не държавни което е много жалко.Истината е че сме си зависими от братята руснаци и винаги ще е така и затова ще има и газови кризи и ще си плащаме високите цени на горивата които са с "перфектно качество".То е като израза "Може да съм тъп ,но пък за сметка на това съм грозен"
Много правилно казано колега
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
За съжаление е така.SKISA написа:търсенето на връзка между цената на петрола и цените на горивото в българия води до трайни мозъчни увреждания......!!!
обичам BMW
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2