Най - красивите места на които сте били - Разкази и снимки
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Сори за кофти качеството на някой снимки....
Франция Лордес
пиринеите
Сингапур
Южна африка
Дубай
Атлантика /южна африка и ангола/...може би само аз виждам романтиката

Франция Лордес

пиринеите

Сингапур

Южна африка

Дубай

Атлантика /южна африка и ангола/...може би само аз виждам романтиката

- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Ларошел западна Франция
Монако двореца
Водаопад Костенец
Родното ни Моренце леко нервничко
Гърсия Коринтски залив
Форд Боярд

Монако двореца
Водаопад Костенец
Родното ни Моренце леко нервничко
Гърсия Коринтски залив
Форд Боярд
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- midnight sun
- Потребител
-
Re: Най - красивите места на които сте били - Разкази и сним
saint85 написа:Здравейте днеска си преглеждах снимките и видях,че доста места съм обиколил аз си падам малко туристчета ми стана интересно - идеята ми е всеки да качи малко снимки и разяснения за уникално красиви места на които е бил и да каже каде се намират
![]()
И така за мене едно от най-красивите места в България е местността около Луковит по -точно пещерата Христовите очи

Пещера “Проходна” в село Карлуково, известна още като “Очите на Бога”. Характерна е с това, че в нея е живяла древна цивилизация от хора, които са живеели по нашите земи. В нея са зимували,
правели са си огнища и са настанявали стадата си племена от най-древни и праисторически времена. Те са ловували в полетата наоколо, а тук са се подслонявали. Тя напомня на днешен Стоунхендж с това, че на 21 март тук пада слънчев лъч, точно на определено място, което е било свещенно и осветява купа с вода. От този момент започвала сеитбата на новите насаждения - своего рода естествен календар.

Водопад "Скока". Началото на еко-пътеката тръгва от централната градска част на Тетевен. От там туристът има възможността да се придвижи изцяло пеша като премине през един от кварталите на Тетевен „Козница” или да използва до някъде превозно средство и след това да измине пеша последните 600 м. от екопътеката, вървейки по изключително живописното дефиле на река Козница. В самия край на този малък каньон се намира водопадът „Скока”. Той се намира от лявата страна на пътеката и е висок 15 м, а отдясно има друг водопад, но е непостоянен. Слабият му дебит, позволява през зимата целият скален масив да се покрие с лед, което е възможност за практикуване на ледено катерене. Височина - 62 метра.
Храм-паметник „Рождество Христово“ край град Шипка.Храмът има 17 камбани, украсени с много орнаменти, надписи и релефни изображения. Най-голямата тежи 11 643 кг, а всичките заедно - над 20 тона! Над куполите се извисяват 10 метални кръста, обковани с мед и позлатени. Най-високият е 4,5 м. Фасадите са декорирани с полихромна керамична украса.
Предвид предназначението на храма – да бъде паметник на героите от Шипченската епопея – под основното ниво на черквата е изградена крипта. По-късно тук е поставен иконостас, а в двете странични галерии са изградени 17 каменни саркофага, в които са положени костите на загиналите в сраженията при Шипка. В храма и в страничните галерии са монтирани 34 мраморни мемориални плочи, на които със златни букви са изсечени имената на воинските части и принесените жертви – 18 491 души. Специално място е отделено на Българското опълчение – на четири плочи, монтирани на западната стена, са записани 451 имена на загиналите опълченци.
Последна промяна midnight sun на 13 Фев 2009, 3:04, променена общо 3 пъти
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
miroslav4ev написа:...
Шонбрун

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
браво
Преди няколко месеца посетих това място. Снимките не могат да пресъздадат усещането когато си там
Браво на колежката "midnight sun" ето това е хубаво описание

приканвам всички колеги да драснат по няколко реда за самото място -каде точно се намира, впечетления и тн.
Аз вече почнах с разходките миналата събота отидох до град Мелник -просто великолепен град( а какво вино имат майкоооо -неможеш да си тръгнеш

[b]П.С. Няколко км. преди Мелник пътя става изоран няма асфалт и има огромни кратери просто трябва да се кара с 10- да внимавате щото след завоя и хоп няма път

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3