РОДНАТА КАЗАРМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 13 Фев 2009, 9:26

blackrider написа:За мен бе НАСИЛСТВЕНО ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ! Не ме научи тази проста казарма на нищо освен на мизерстване! Няма по-тъпи същества от българските ни военни !!! загубиха ми 1г и 6 месеца впрекарани в Долна Митрополия-3 мес. , с.Студена -3м в планината и 1г в Божурище точно до сегашната писта за гонки!
Абсолютна простотия ! Радвам се ,че вече не е задължителна !
Не мога да кажа ,че благодарение на нея станах мъж! За 1г и половина ни дадоха да стреляме само 2 пъти по 20 патрона на с некви криви калашници.През останалото време се правехме на караули облечени като чучела с шибаните въшкарници умрели от глад защото нямаше с какво да ни хранят ! :evil:

Загубено време : октомври 1995- март 1997 !

Колега! Не казармата е проста,а тези които прявят простотиите я правят да изглежда такава! И не е задължително да минеш от там за да станеш мъж! Човек е тъкъв,какъвто е създаден или се самопределя,а тъпата казарма както я наричаш, единственно ти позволява да се видиш колко струваш при първите сблъсъци с реалния живот! Радвам се,че имало нещо по-просто от нашите политици и че това са военните.Сега съм спокоен!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 13 Фев 2009, 10:00

Служил съм от 3-ти януари 1986, до началото на април 1988 г. в Разград, Ботевградско /базата Зелин/ и Ябланица. То не беше служба, а каторжен труд, само нямахме окови. Имам 150 наряда и година в тухларната на Ябланица.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 13 Фев 2009, 10:09

ивчо3 написа:Служил съм от 3-ти януари 1986, до началото на април 1988 г. в Разград, Ботевградско /базата Зелин/ и Ябланица. То не беше служба, а каторжен труд, само нямахме окови. Имам 150 наряда и година в тухларната на Ябланица.

Аз пък съм робувал в Стралджа и правих керимиди!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Фев 2009, 10:18

blackrider написа:За мен бе НАСИЛСТВЕНО ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ! Не ме научи тази проста казарма на нищо освен на мизерстване! Няма по-тъпи същества от българските ни военни !!! загубиха ми 1г и 6 месеца впрекарани в Долна Митрополия-3 мес. , с.Студена -3м в планината и 1г в Божурище точно до сегашната писта за гонки!
Абсолютна простотия ! Радвам се ,че вече не е задължителна !
Не мога да кажа ,че благодарение на нея станах мъж! За 1г и половина ни дадоха да стреляме само 2 пъти по 20 патрона на с некви криви калашници.През останалото време се правехме на караули облечени като чучела с шибаните въшкарници умрели от глад защото нямаше с какво да ни хранят ! :evil:

Загубено време : октомври 1995- март 1997 !

Може и да си прав, но според мен, казармата липсва на тва младото поколение, погледни ги сега тия на по 18 - 19 20, грам дисциплина и уважение нямат към нищо, да не говорим за ценностната им система. Трябва да си има и сега казарма, примерно 3 месеца, малко да се спекът. Като не отиде до кенеф 2 седмици, /надявам се, че ме разбирате какво имам в предвид/ ше се замислат върху нещата от живота!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 13 Фев 2009, 10:25

тя раотата май е упусната вече! са и да върнат казармата ше влезат и ше има вътре да се бодат или шмъркат и пак същата работа!
казармата не прави хора или мъже! казармата прави от мъжете истински мъже ,а от п.тките-лигли!!! просто там изплува доброто или лошото в човека!
в тая връзка за тия 5г никога-ама никога не съм юркал новобранец!! мисля си ,че съм един от малкото! предполагам ,че сме максимум 1%! не казвам ,че не съм ги карал да работят или да изпълняват ,но точно вида юркане без смисъл -само да покажа ,че съм по-отгоре или за кеф никога не съм го правил! а казваха ,че който е юркан като бомбе -после най-много юрка! не е верно! аз бех един от най-юрканите новобранци и не ми се е отразило така!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 13 Фев 2009, 10:36

Простотиите и юркането според мен го вършат хора с комплекси и по този начин ги избиват и се чустват по-по-най...,но в действителност си остават лай.а в рядка кал! С хора се работи трудно и най-трудно се гради уважението от другите към самия теб! Има ли го, няма нужда от простотии! Аз също никога не съм юркал и винаги съм намирал начин за диалог и с най-големите кратуни! :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 13 Фев 2009, 10:41

То наркоманите ги зимаха още пътвия ден за "лечение", така че и тях ги оправяха. Юркането, поне аз като бях го нямаше вече, само в новобранския, после в бойното нищо, караул и тва е!
Наще новобранки идват и едни такиви свити, наплашени /понеже в новобранския те сдухват, че в бойното щи скъсат гъза/, та качва ги старшината в спалното, а ние вече мато, и ние я елате ся, брат ми излиза с глава през вратата, те етака :shock: , и ние споко бе елата седнете тука, я земи тая водка и така.......
Ся отмениха ни за сапунките, кенефите и така нататък, ама то си им е задължение!

П.П. А и Скиса, твойто се пак е доброволна, казарма никой не те е карал да учиш /оп служиш/ 5 години.

Аватар

Мнение от SKISA » 13 Фев 2009, 10:45

Сондьора написа:П.П. А и Скиса, твойто се пак е доброволна, казарма никой не те е карал да учиш /оп служиш/ 5 години.

грешиш специално за мене! не влязох доброволно! вкл. като не исках да се закълна и не ходех на занятия до клетвата ,защото исках да си тръгна -дойдоха големи клечки и ме заплашиха ,че ше ида в некое поделение ,дето 2г ше ми се видат 10 -не 5! нямах никакво желание да съм там,но не успях да се измъкна в началото -измъкнах се на края! тогава нещата бяха други! не се оплаквам-квото станало-станало! изкарах ги тия 1836 дена,махнах се ,защото видях ,че не ставам за тая работа и за този начин на работа и сега наистина остана само хубавото като спомен...!! а съм имал достатъчно поводи да ми остане лошото....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Фев 2009, 10:56

По мое вереме имаше юркане!!Но не са ме юркали в новобранския,а след това в бойната....Беше пълно с турци ,които ..... :evil: ,айде ще си го спестя...!!Но колкото и преебани връзкари да бяхме ,старото турчин се задържа в ротата(около30% от нея) точно 3 седмици след влизането на моя набор..!!Останха 3-4 турци ,който си бяха свестни момчета и не имало проблем с тях дори и след откомандироване на набора им..Когато дойдоха моите новобранци винаги съм се държал строго с тях,но НИКОГА не съм се гаврил или лигавил или мародерствал и затова ме уважаваха.Бутаха се дават дневалства с мен щото квото има кажех го изпълняваха безропотно,ама после ..лабаво!!А не постоянен спек и те на пук да ти правят мизерий.Щото колкото повече се ебававаш толкова повече ти се качват на главата.

И всички знаят лафа ,че накрая тарикатите носят вода на балъците.Не си ли спечелиш уважението на колегите /съвойниците/... е*ем ти тарикатлъка....!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 13 Фев 2009, 12:13

Сондьора написа:Наще новобранки идват и едни такиви свити, наплашени /понеже в новобранския те сдухват, че в бойното щи скъсат гъза/, та качва ги старшината в спалното, а ние вече мато, и ние я елате ся, брат ми излиза с глава през вратата, те етака :shock: , и ние споко бе елата седнете тука, я земи тая водка и така.......
Ся отмениха ни за сапунките, кенефите и така нататък, ама то си им е задължение!

Гу, гуууууууу, гу :D
Гипссссссс :shock:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 13 Фев 2009, 13:10

Момци,кой от вас е носил партенки? Лично аз ги предпочитах и бях станал факир при боравенето с тях!

П.П. Ей Скисче хубаво,че си послужил извън столицата и са те направили човек бре! :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 13 Фев 2009, 13:20

POL_Starshi написа:Момци,кой от вас е носил партенки? Лично аз ги предпочитах и бях станал факир при боравенето с тях!

П.П. Ей Скисче хубаво,че си послужил извън столицата и са те направили човек бре! :mhihi:

Няма по добро от вълнен плетен чорап, нема влага нема нищо, и по сондите си ги носа още, на жега 45 градуса грам не се потът краката и е удобно!

Аватар

Мнение от SKISA » 13 Фев 2009, 13:20

POL_Starshi написа:Момци,кой от вас е носил партенки? Лично аз ги предпочитах и бях станал факир при боравенето с тях!

да бе! ти пикам на търновото! след първата година имах чуството ,че познавам всеки човек в града! а и в самият град имам малко часове прекарани! във всеки един удобен момент бягах със страшна сила за дома!!! ебем ти и града! даже близо 10г го заобикалях след тва-не можех да го трая!

партенки опитах два пъти и не ми хареса! 5г си носех чорапи и си перех! а и наще кубинки беха с равната подметка за скоковете и бяха по-тесни и не ставаха баш за партенки! а и почти никога не ги връзвах ,та щеше да ми се развива партенката.....

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 13 Фев 2009, 13:25

По наше време пускаха на киното само български и руски филми и най-якото си беше когато имаше влакове по филмите! Тогава крещяхме като диването-УВО-О-О-Л-Н-Е-Н-И-Е!!!!! :D
Последна промяна POL_Starshi на 13 Фев 2009, 13:53, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2009, 13:45

Аз носех само партенки и ги увивах много професионално. :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата