" Забранява се носене на газово или бойно оръжие "

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 13 Фев 2009, 13:36

Според мене правите буря в чаша вода - тая наредба никои нема да я спазва точно както и наредбата за залите за пушачи и непушачи

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Фев 2009, 13:39

saleen написа:
Scott написа:За алкохола и цигарите съм съгласен,мраза да гледам пияни наркоманчета по пеиките,интересно ми е със клошарите какво ще направи "закона" Каквото направи и със мангалите с каруците
Интересно ми е защо ще ми забраняват да си носа пистолета,за които си имам разрешително :dunno: :dunno: :dunno:

Според мен не е цитирано правилно, вероятно става дума за открито носене на оръжие, ако оръжието не се вижда-поставено в кобур-би трябвало да не е проблем, ако имаш разрешително за носене, поне така беше в закона ЗКООООБ :dunno: Поредната глупост, която е измислена и няма да може да се прилага :help:
Що не са въвели и да искам писмено разрешение от съседа като си лягаме с жената?! :help:
Ако не се лъжа си имаше някъв закон който гласеше,че не трябва да се носи открито и показно оръжието,
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 13 Фев 2009, 13:43

saleen написа:
Scott написа:....
Що не са въвели и да искам писмено разрешение от съседа като си лягаме с жената?! :help:

:ahah:
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Фев 2009, 13:44

Занон за контрол на огнестрелните оръжия, взривните вещества и боеприпаси ;)
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfenkat@ » 13 Фев 2009, 14:43

Като оправят държавата тогава да ни налагат тия закони.То вече си е наложително да си носиш нещо за защита че от всяка уличка може да ти излезне някой.Да не говориме че влизат по къщите дори и във ваше присъствие.
А за кучетата съм съвсем съгласна че си трябва ред.Аз мойто си го извеждам късно и винаги на кайшка и съм съгласна да минавам с пликче по него но да съм само аз няма да стане.
Има толкова неща дето трябва да се оправят,но едва ли ще се оправят скоро време.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Фев 2009, 17:20

това със алкохола и пушенето- правилно. по цял цивилизован свят е така. не че бай ганьо ще го спазва следващите 10 години, но важното е да го има закона. желанието да се прилага ще дойде... някои ден..

това със носенето на оръжие - не знам как ще стане така както е написано. най-вероятно текста е изваден от контекст и затова виси така глупаво... предполагам (както някои каза по-горе) че са имали напредвид че е забранено да го носиш показно. това е закон във много държави и във доста от щатите на сащ. дори мисля че е забранено да "принтираш" - демек да ти се отбелязва оръжието на външната дреха (ако е тясна).
алекс
трабант 601с
разни други возила

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 13 Фев 2009, 19:19

Това за оръжието са глупости. Както казва alx, най-вероятно е извадено от контекста на някой по-голям текст. Не може наредба на СО да отмени Закона за КВВООБ. Иначе за пиенето на обществени места съм съгласен. Колегите по-горе казват, че като си правят колата, обичали да си пият биричка. Да, ама колите не си оправят в парка или на детската площадка. За там трябва да е забранено.
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 13 Фев 2009, 21:19

Всеки ,който има законно бойно оръжие и си е направил труда да прочете закона ,знае ,че е забранено носенето на оръжие на обществени места(като банки,градски транспорт,заведения,пощи и т.н.)
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Фев 2009, 21:32

BMDrago написа:Всеки ,който има законно бойно оръжие и си е направил труда да прочете закона ,знае ,че е забранено носенето на оръжие на обществени места(като банки,градски транспорт,заведения,пощи и т.н.)
то остана че може само у вас си да го носиш бе колега :)
П.П Чел съм го закона като ходих на курсовете,пуснах темата защото ми стана много странно и смешно от написаното :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 13 Фев 2009, 21:35

Scott написа:
BMDrago написа:Всеки ,който има законно бойно оръжие и си е направил труда да прочете закона ,знае ,че е забранено носенето на оръжие на обществени места(като банки,градски транспорт,заведения,пощи и т.н.)
П.П Чел съм го закона като ходих на курсовете,пуснах темата защото ми стана много странно и смешно от написаното :)

Еми колега вързали са си гащите носиш го по улицата ,в колата и във вас и то скрито.И ако те гръмнат в главата-тогава стреляш във въздуха за предупреждение и тогава по нападателя
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Фев 2009, 21:53

BMDrago написа:
Scott написа:

Еми колега вързали са си гащите носиш го по улицата ,в колата и във вас и то скрито.И ако те гръмнат в главата-тогава стреляш във въздуха за предупреждение и тогава по нападателя
Хахахах колко си прав,баща ми беше военен дълги години и каза как процедират там по закон е казваш стои ако не спре откос във въздуха и накрая по него а как се прави докато викаш стои стреляш по него после и във въздуха като се увериш,че не мърда :D

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 13 Фев 2009, 22:15

Scott написа:
BMDrago написа:
Scott написа:

Хахахах колко си прав,баща ми беше военен дълги години и каза как процедират там по закон е казваш стои ако не спре откос във въздуха и накрая по него а как се прави докато викаш стои стреляш по него после и във въздуха като се увериш,че не мърда :D

Абе в цивилния живот е малко по-различно ;)
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Фев 2009, 22:20

така е :) :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Фев 2009, 22:35

при военните

"стой! кой идва?"

... ако няма отговор "стой ще стрелям!"

ако няма отговор и продължава да върви към тебе - един изстрел във въздуха

при това положение няма връщане - или се предава (и го арестуваш) или ако хукне да бяга стреляш по него.

това да стреляш във него и после във въздуха- такъв филм няма защото недай си боже да го уцелиш със първия изстрел - проблем - защото първия куршум се познава много лесно по смазката по него от цевта. следващите са сухи... но първия се познава...

а сега да ме пита някой това защо е жигосано във съзнанието ми ? :mhihi:

и друго - това със предупредителната стрелба и това да стреляш във краката- боже каква глупост. то при това положение по-добре да нямаш оръжие баси...

във еднИ други държави можеш да употребиш личното си оръжие когато се чувстваш ти или тези около тебе застрашени от смъртна опасност... и няма предупредителни изстрели... примерно става катастрофа - излиза със бухалката някакъв и то просто го отстрелваш където и както можеш. но пък някои го хванеш че ти краде колата и хукне да бяга- не може да го стреляш..

не случайно са казали че "въоръженото общество е възпитано общество" :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 13 Фев 2009, 22:48

както се казва, закон има ама няма кой да го спазва поради липса на съдебната власт :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата