реалният хартиен SPAM

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

реалният хартиен SPAM

Мнение от someone » 13 Фев 2009, 19:00

SPAM IRL или казано по друг начин - за съвсем реалния хартиен спам, с който тъпчат пощенските ни кутии.

Колеги, за пореден път се връщам вбесен в къщи! В рамките а един ден отново знайни и незнайни воини на рекламната индустрия са препълнили пощенската ми кутия, до такава степен, че двете неща, които е трябвало да бъдат пъхнати там - извлечение по кредитната ми карта и една сметка за телефон се въргаляха по пода - очевидно куриерът не е успял да ги напъха в пощенската кутия.

Честно казано много ми писна от цялата тази история и електронният спам даже не ме дразни толкова!

Мислите ли, че може да се направи нещо? Някаква гражданска инициатива може би? Или да се пише на най-активните спамаджии с молба да спрат...нямам представа дали ще има ефект? Може би някоя природозащитна организация може да се заеме с това - хабят тонове хартия, която рядко стига по далеч от специално поставеното за това в много входове кашонче за спам...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Фев 2009, 19:07

Ами аз лично ф чужбината съм виждал надпис на входна врата-"моля без безплатни издания и рекламни брошури",за там сигурно върши ралта,за тук не знам.. :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 13 Фев 2009, 19:57

Bogat-Beden написа:Ами аз лично ф чужбината съм виждал надпис на входна врата-"моля без безплатни издания и рекламни брошури",за там сигурно върши ралта,за тук не знам.. :roll:

с малката разлика че в чужбина ако има такъв надпис и пуснеш брошура, глобата за рекламиращата фирма почва от 5к евро (поне в германия) и шанса да я наложат е голям. В БГ и да има надпис и глоба едва ли някой ще се трогне....
Изображение Изображение Изображение Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Фев 2009, 20:01

oxam написа:
Bogat-Beden написа:Ами аз лично ф чужбината съм виждал надпис на входна врата-"моля без безплатни издания и рекламни брошури",за там сигурно върши ралта,за тук не знам.. :roll:

с малката разлика че в чужбина ако има такъв надпис и пуснеш брошура, глобата за рекламиращата фирма почва от 5к евро (поне в германия) и шанса да я наложат е голям. В БГ и да има надпис и глоба едва ли някой ще се трогне....
мдааа,прав си.А страната беше съседна на Германия..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от someone » 13 Фев 2009, 20:18

Да, де, но при нас, доколкото зная няма такава забрана. Така че няма и за какво да ги глобяват. Формално погледнато не вършат нищо нередно, като рекламират по този начин.

Сега намерих някаква статия, според която положението във Франция е същото като при нас.

статията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Фев 2009, 23:17

Ами какво толкова. Аз за една година събрах едно мазе хартия, като голяма част е от пощенската кутия. И сега децата ще я предадат и ще изкарат някой лев. С учебна цел, за да се научат да не разхищават природните ресурси. Иначе освен в пощата, много хария идва и с покупката на електроуреди. Лидер са Самсунг. В кашона на домашното ми кино имаше около 2 килограма брошури и упътвания едва ли не и на марсиански. Една карта за фото апарата ми я продадоха в кутия като за лаптоп и вътр беше също пълна с най различни брошури. Мобилният ми телефон имаше сравнително малко, само 4 книжки на различни езици, от по 200 грама. Сега се сещам за принтера ми Канон. Там имаше доста упътвания и бързи упътвания и упътване за замяна на консумативите и една книжка със сервизите по цял свят. Отделно всеки компонент беше опакован съответно с книжка. Е така аз събрах за една година няколко стотин килограма хартия. После се жалват че изсичали горите в Амазония.......
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 13 Фев 2009, 23:24

Абе, честно казано не ми е толкова зор с хартията и горите на Амазония (въпреки, че сигурно би трябвало), а ме дразни ужасно много това, че ми тъпчат пощата с боклуци, които трябва да сортирам и изхвърлям.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Фев 2009, 23:30

Подкрепям! :yes:
Моят спамер се казва Ридърс Дайджест, споменаван тук не един път. Предлагат страхотни неща, но съм отвратен от желанието им да ме направят по-богат с 90 000+ лева.. Това са тонове хартия, мастила,......ха някой ще каже работни места. 8)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Аватар

Мнение от someone » 13 Фев 2009, 23:49

Ами моите от днес са:

Спектрум нет - 4 брошури
Домко
Мебели Сенсо
Търговска Верига "Модерен Дом" - 3
Магазин "Вилаз"
SDI Broker -някакъв застрахователен агент
Пицария Дон Вито - 3
Хипермаркет "Хит"
ERA Бекс Имоти
Погребална агенция "Софиа"
T Market
Айко

Ако някой от тези фирми чете, да предаде на някой от рекламния им отдел, че заради наглия им спам, ще бойкотирам продуктите, които предлагат.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Фев 2009, 0:07

Ами проверявай си пощата по често и няма да събираш важните неща от земята...друг вариант няма засъжаление... :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 14 Фев 2009, 0:30

Нашите пощенски кутии са от старите, дървените, на моноблок. Три реда-седем колони: 21 на брой. А сме 20 апартамента. Така че всички пъхаме в свободната 21-а, която съотетно няма врата и чистачката веднъж седмично ги отнася. Това е станало такава практика че вече изобщо не забелязвам какво пристига. Дано женицата си препечелва по нещо от тия излишни работи, ако не поне печицата да разпалва с тях
Има много коли и ....BMW
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 14 Фев 2009, 0:35

BMWALPINA написа:Ами проверявай си пощата по често и няма да събираш важните неща от земята...друг вариант няма засъжаление... :confused:

Ами по често от един път на ден...не знам :) Верно, че мога да отскачам и в обедната почивка, но все пак :)

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Фев 2009, 1:05

someone написа:
BMWALPINA написа:Ами проверявай си пощата по често и няма да събираш важните неща от земята...друг вариант няма засъжаление... :confused:

Ами по често от един път на ден...не знам :) Верно, че мога да отскачам и в обедната почивка, но все пак :)

:shock: Баси аз си помислих, че това е натрупано в рамките на няколко дни...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 14 Фев 2009, 2:11

Le Transporteur написа:Подкрепям! :yes:
Моят спамер се казва Ридърс Дайджест, споменаван тук не един път. Предлагат страхотни неща, но съм отвратен от желанието им да ме направят по-богат с 90 000+ лева.. Това са тонове хартия, мастила,......ха някой ще каже работни места. 8)

Моят е същият...една книжка си купих от тях и от тогава се почна ... всеки път последна възможност за спечелване на незнам си колко пари :D
Редовно имам "спам"от Кауфланд...Технополис...Мерканто..Билла..това е много хартия :roll:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 14 Фев 2009, 15:37

Също в чужбина съм виждала "отворена " пощенска кутия която си е само за рекламни брошури и списания.Който иска си взема . Замислям се дали би вършило работа тук , но може и да има ефект, като знам че и за разнасящите спам ще е по добре :P

Следваща

Назад към Извън Темата