Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
Модератор: Общи модератори
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
bobi_maxo написа:Ако не ми мине котка път![]()
Месец Май, ще станат 3 години без нарушение!
Искаш да кажеш, без акт за нарушение

П.С. Дано ги удвоиш поне годинките!
Vlados написа:bobi_maxo написа:Ако не ми мине котка път![]()
Месец Май, ще станат 3 години без нарушение!
Искаш да кажеш, без акт за нарушение![]()
П.С. Дано ги удвоиш поне годинките!
Като изключим едно спиране за колан, който реших да не слагам за 200 м. и точно тогава ме спряха. Там минах по втория начин, друго спиране освен за рутинна проверка нямам!
- Azrail
- UFO Pilot
-
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Превишена с 23км/ч над допустимата. Акта го изгубих а синия талон е в кат. Трябваше да отида преди 4 месеца ама се не намирам време. Какво да направя като отида в кат? Смисъл да им дам ли протокола или няма нужда? Какви са санкциите за изгубен акт и 4 месечно мотане? Мерси.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
niki CA 2925 KB написа:нару6ил чл 40 ал 1 ЗДВП при ПТП колко то4ки и колко пари е акта които ми написаха
Като караш назад, гледай на където си искаш, но НИКОГА не ползвай услугите на търсачките, особено НЕДЕЙ чети ЗДвП, иначе би получил смразяващия отговор:
Закон за движение по пътищата написа:Чл. 183. (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
11. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) нарушава правилата за движение назад. (за виновно причиняване на пътнотранспортно произшествие допълнително се отнемат 4 к.т.)
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Тъкмо да извадя златно талонче и: използване на мобилен телефон без устроиство свободни ръце - 70лв. и 6 точки.
преди 3 дена 

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил

Поста ми не е много за тук, но все пак...! Ако по някаква случайност, колегата, който е със сребриста е30 комби /не видях номера/, паркирана в близост до Елемаг-Лозенец чете форума в тез ранни зори и не знае какво се случва с колата му да иде да я види. Преди малко, като минах от там я мернах - със счупен страничен прозорец е /този зад шофьорското място/

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
horhef написа:dinkomg написа:От 1992 г. съм на волана почти всеки ден, нямам нито един акт, дано ви послужа за пример, че правилата са затова да се спазват
Евала за което.Мен миналата година ме подбраха паяците иначе и аз нямах 8 години. Но то си има значение дали караш 10-20 години или книжката за това време ти седи на библютеката за украса. Защото и много такива образи познавам, който после се фукат, че нямали нарушения
Не четеш 17 години не съм слизал от волана, като се почне с добрата стара ладичка, камара служебни автомобили, Мондеото на майка ми и сега моето БМВ. Всеки ден! Дори вчера и днес съм навъртял към 300 км
А бе може и късмет да съм имал в някои случаи, но акт НЕ
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
dinkomg написа:horhef написа:dinkomg написа:От 1992 г. съм на волана почти всеки ден, нямам нито един акт, дано ви послужа за пример, че правилата са затова да се спазват
Евала за което.Мен миналата година ме подбраха паяците иначе и аз нямах 8 години. Но то си има значение дали караш 10-20 години или книжката за това време ти седи на библютеката за украса. Защото и много такива образи познавам, който после се фукат, че нямали нарушения
Не четеш 17 години не съм слизал от волана, като се почне с добрата стара ладичка, камара служебни автомобили, Мондеото на майка ми и сега моето БМВ. Всеки ден! Дори вчера и днес съм навъртял към 300 км
А бе може и късмет да съм имал в някои случаи, но акт НЕ
Може може аз не те познавам и нямам идея колко си карал, само коментирам, че познавам такива типове

- Azrail
- UFO Pilot
-
Отклонихте се от темата...
Идете прочетете първото мнение.
За конкретни въпроси се обръщайте към ЗДвП. Крайно време е да започнем да четем такава "апокрифна" литература...
Идете прочетете първото мнение.
За конкретни въпроси се обръщайте към ЗДвП. Крайно време е да започнем да четем такава "апокрифна" литература...
MORE BEER!
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Един приятел му съставиха АКТ за нарушение.
Липса на светлоотразителна жилетка,а са написали,че е нарушил този чл.139 ал. 5 (липса на винетен стикер,а автомобилът има такъв
)
Ако се подаде жалба,че е объркан чл. който е нарушил дали ще падне актът?
Липса на светлоотразителна жилетка,а са написали,че е нарушил този чл.139 ал. 5 (липса на винетен стикер,а автомобилът има такъв

Ако се подаде жалба,че е объркан чл. който е нарушил дали ще падне актът?

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae