Интересено подобрение на Фарове БОШ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Айде разровете се малко де ,ще видите ,че са десетки Е36 ците с Black фарове ,миналата пролет жоро павето ни пусна мухата и набързо се заразихме 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Линка го знаем но онези нямат общо с тези ... Тези са с полирани стъкла рефлектори и идеята им е по-скоро да са кристални ,а другите затъмнени посредством онези пластини дето така и никой не пусна шаблон за тях ами само за е30 варянт
- vld
- Старши ентусиаст
-
Пластините са само за дългите,а истинската чернина на фара идва от късия фар
Идеята е ,че така направени фаровете с ксенон изглеждат истински добре .Светлината е събрана изцяло в лупата и като караш зад някой той вижда два ксенонови фара с лупа ,а не рамрежен ксенон на 20 годишна кола
Визията става съвсем друга особенно на тъмните коли.
На синята емка е същото ,но са извадили вътрешните стъкла ,така целят визия на Е46цов фар

Идеята е ,че така направени фаровете с ксенон изглеждат истински добре .Светлината е събрана изцяло в лупата и като караш зад някой той вижда два ксенонови фара с лупа ,а не рамрежен ксенон на 20 годишна кола

Визията става съвсем друга особенно на тъмните коли.
На синята емка е същото ,но са извадили вътрешните стъкла ,така целят визия на Е46цов фар

Ето и моят отговор по темата:
http://vnegentsov.data.bg/p/files/BMW_325/farove
Махнал съм пожълтелите пластмасови "стъкла" на БОШ фаровете и визията доста напомня на Е46. На мен лично ми допада и с риск да не ми наскочат веднага всички, че съм заслепявал и т.н. ще кажа само следното : предназначението на вътрешните стъкла не е да концентрират светлината както, доста незапознати пишат, а точно обратното - да я разпръскват. След като ги махнат светлината е по-концентрирана. Т.е. вместо късите да светят на почти 180 градуса пред колата (както е с вътрешните стъкла), този ъгъл намаля до около 90, но светлинния поток е доста по-висок. Мен лично този вариант ми допада повече. Освен това заслепяването с монтиран ксенон намаля драстично! Ако имате въпроси - питайте
http://vnegentsov.data.bg/p/files/BMW_325/farove
Махнал съм пожълтелите пластмасови "стъкла" на БОШ фаровете и визията доста напомня на Е46. На мен лично ми допада и с риск да не ми наскочат веднага всички, че съм заслепявал и т.н. ще кажа само следното : предназначението на вътрешните стъкла не е да концентрират светлината както, доста незапознати пишат, а точно обратното - да я разпръскват. След като ги махнат светлината е по-концентрирана. Т.е. вместо късите да светят на почти 180 градуса пред колата (както е с вътрешните стъкла), този ъгъл намаля до около 90, но светлинния поток е доста по-висок. Мен лично този вариант ми допада повече. Освен това заслепяването с монтиран ксенон намаля драстично! Ако имате въпроси - питайте

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

4-ри дълги фара = ужасТ
нали знаеш, че този рефлектор фокусира надалеч, т.е. и късите изглеждат, като дългите и става манджа

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
xts написа:Тук може да се види как изглежа ZKW с лупа без стъкло. Има една кофти дупка, която евентуално може да се запълни с CCFL ринг.
http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=217311
Колега може ли да дадеш детайлни снимки как е станало при теб?
Нямам в момента снимки с добро качество...ше се постарая утре да направя и да пусне 2-3...но е станало същото като на синята...по свежо изглежда,а и в един комплект с кристални мигачи седи мн добре

- vld
- Старши ентусиаст
-
vld написа:Пич не се чуди ако някой ти метне паве разминавайки се с тебmaiden написа:...
Знаех си, че ще има подобни коментари, вече се чудя защо изобщо писах

Защо да ми мятат паве, като заслепявам по-малко?
Късите са си къси, дългите са си дълги, какъв е проблема?
Отрязването на късите е много по-силно изявено, от колкото със стъкла. Смисъла на стъклата е да РАЗПРЪСКВАТ, а не да ФОКУСИРАТ !!!
Освен това късите са насочени доста по-надолу в самия фар и светят на 10м пред колата, а не на 150 метра.
Както и да е, който не е пробвал нека си приказва!
- vld
- Старши ентусиаст
-
maiden написа:vld написа:Пич не се чуди ако някой ти метне паве разминавайки се с тебmaiden написа:...
Отрязването на късите е много по-силно изявено, от колкото със стъкла. Смисъла на стъклата е да РАЗПРЪСКВАТ, а не да ФОКУСИРАТ !!!
Освен това късите са насочени доста по-надолу в самия фар и светят на 10м пред колата, а не на 150 метра.
Когато аз съм свалил стъклата не къстите ,ти няй вероятно си нямал Е36 ,и много добре знам как светят и заслепяват

Да като махнеш стъклата отпред стават едни лъчи силно концентрирани в банкета не се вижда нищо, НО тези лъчи не светят само напред те светят и нагоре и ефекта който се получава е че все едно си пуснал ДЪЛГИТЕ

Така,че с пълно право мога да кажа ,че да караш така е безумие ,защото някой може да се пребие заради тебе

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
vld написа:maiden написа:vld написа:Пич не се чуди ако някой ти метне паве разминавайки се с тебmaiden написа:...
Когато аз съм свалил стъклата не къстите ,ти няй вероятно си нямал Е36 ,и много добре знам как светят и заслепяват![]()
![]()
Да като махнеш стъклата отпред стават едни лъчи силно концентрирани в банкета не се вижда нищо, НО тези лъчи не светят само напред те светят и нагоре и ефекта който се получава е че все едно си пуснал ДЪЛГИТЕ![]()
![]()
![]()
Така,че с пълно право мога да кажа ,че да караш така е безумие ,защото някой може да се пребие заради тебе
Това става дума за фейсовите фарове нали ? При лупата няма проблем ?
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Тъй като доста хора не са наясно, каква е точно целта на стъклата, рефлекторите и лупите, ще си позволя да копирам тук 3 схеми от Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp
Ако прочетете целия материал ще видите, че европейските директиви позволяващи монтирането на Ксенонови фарове, не са само лупи, предното стъкло на фара и системата за почистване са също задължителни.
Фаровете на Е36 без лупа са комбинация от първите два вида.
1. Гладък рефректор, разпръскване на светлината през стъклото (класически фар)
2. Релефен асиметричен рефлектор (кръстален фар)
3. Фокусиране чрез лупа (оригинални ксенонови фарове)

Ако прочетете целия материал ще видите, че европейските директиви позволяващи монтирането на Ксенонови фарове, не са само лупи, предното стъкло на фара и системата за почистване са също задължителни.
Фаровете на Е36 без лупа са комбинация от първите два вида.
1. Гладък рефректор, разпръскване на светлината през стъклото (класически фар)

2. Релефен асиметричен рефлектор (кръстален фар)

3. Фокусиране чрез лупа (оригинални ксенонови фарове)

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
А фаровете с лупа имат вътре една пластина която ги кара да светят повече от дясната страна ето така _/ която като се модифицира леко ще ги направи да светят в почти права линия като оригиналния ксенон това ако не искате да заслепявате повече от стандартен ксенон
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
стан написа:А фаровете с лупа имат вътре една пластина която ги кара да светят повече от дясната страна ето така _/ която като се модифицира леко ще ги направи да светят в почти права линия като оригиналния ксенон това ако не искате да заслепявате повече от стандартен ксенон
Да ти кажа колега,мене тая пластина си ме кефи как е направена,щото ми осветява повече мойто платно...и си бие надясно,така и несреашнодвижещите се не ги барам

- Strabex
- младши ентусиаст
-
- Кара: '09 E60 535d
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4