Автомобил с БГ номера в страна от ЕС
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Автомобил с БГ номера в страна от ЕС
Възможно ли е автомобил с БГ номера и БГ собственик да се управлява от него за постоянно в страна от ЕС (Румъния) без да е необходимо да се пререгистрира...Преди бях чувал за връщане през 6 месеца....Въобще на границата отбелязват ли, че МПС-то е извън България...
п.с.Един съсед отива да живее в Румъния и сондираме мнение кое как става...Колата си е напълно изрядна и всичко й е платено...

п.с.Един съсед отива да живее в Румъния и сондираме мнение кое как става...Колата си е напълно изрядна и всичко й е платено...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
в румъния доста местни карат на бг-номера

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
доколкото знам трябва да се регистрира там след 6 месеца,навсякъде в ЕС мисля ,че е така
..Друг е въпросът колко се спазва
Аз лично съм карал година почти с БГ рег. в страна от ЕС,но рискувах солена глоба..
(не ме спряха ни веднъж за тия 8-9 месеца..)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Bogat-Beden написа:доколкото знам трябва да се регистрира там след 6 месеца,навсякъде в ЕС мисля ,че е така..Друг е въпросът колко се спазва
Аз лично съм карал година почти с БГ рег. в страна от ЕС,но рискувах солена глоба..
Объркал си се, колега! Няма такова нещо. Имам приятели, които живеят в Германия и си карат с БГ номера и точно по тоя въпрос сме говорили. Спирали са ги много пъти и проблеми няма!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
не колега,не съм се объркал! Говорех за Дания,там нещата са доста по-засукани...При регистрация се плаща доооста сериозен данък,около 70 процента от стойността на колата!!Тези пари се връщат при евентуален износ на колата,аз в моя случай трябваше да платя равностойността на около 3-4 хиляди евро за Голф3!!И затова там са много стриктни към такива тарикатщини и глобата като те хванат първия път е равна на около 1000 еур,за втория път не знам...Pitbull_Germany написа:Bogat-Beden написа:доколкото знам трябва да се регистрира там след 6 месеца,навсякъде в ЕС мисля ,че е така..Друг е въпросът колко се спазва
Объркал си се, колега! Няма такова нещо. Имам приятели, които живеят в Германия и си карат с БГ номера и точно по тоя въпрос сме говорили. Спирали са ги много пъти и проблеми няма!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
в Германия траябва да си плати6 допалнително данака и може да се кара с БГ номер. ако си студент не се пла6та ни6то... ако те хванат след 6тия месец и ако не си си платил данака има солени глоби по zаконите zа укриване на данаци.

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
aygofan написа:Случайно да има некои колега, който си кара БГ колата в държава от ЕС за постоянно(не България разбира се)???Споделете малко опит...
Преди малко разбрах, че и в Австрия нямало проблеми....Знам ли?
Ми баща ми има 2 коли в италия с бг регистрации и няма проблем сичко квото тряя даа имаш за в бг ти тряя и за там + зелена карта това е

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
в Германия траябва да си плати6 допалнително данака и може да се кара с БГ номер. ако си студент не се пла6та ни6то... ако те хванат след 6тия месец и ако не си си платил данака има солени глоби по zаконите zа укриване на данаци.

ceco-stz написа:aygofan написа:Случайно да има некои колега, който си кара БГ колата в държава от ЕС за постоянно(не България разбира се)???Споделете малко опит...
Ми баща ми има 2 коли в италия с бг регистрации и няма проблем сичко квото тряя даа имаш за в бг ти тряя и за там + зелена карта това е
Това питам де!
Връща ли ги на 6 месеца? Или си ги кара там за по-дълъг период от време? Правят ли некви мизерии? Така де....не може да знаем всичко...

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
aygofan написа:ceco-stz написа:aygofan написа:Случайно да има некои колега, който си кара БГ колата в държава от ЕС за постоянно(не България разбира се)???Споделете малко опит...
Това питам де!
Връща ли ги на 6 месеца? Или си ги кара там за по-дълъг период от време? Правят ли некви мизерии? Така де....не може да знаем всичко...
никви мизерий не ти правят , не ги връща на 6 месеца само като дойде време да минаваш преглед и да си правиш застраховка тряя да си пратиш документите до бг някои да ти ги оправи или да си доидеш до бг съответно.
Абе караш си като пич немогат нищо да ти кажат не се притеснявай
Toni Montana написа:в Германия траябва да си плати6 допалнително данака и може да се кара с БГ номер. ако си студент не се пла6та ни6то... ако те хванат след 6тия месец и ако не си си платил данака има солени глоби по zаконите zа укриване на данаци.
Това ми се струва нереално, защото съм учил малко международно право и не виждам как може да платиш данък върху собственост, която е регистрирана в др. държава (т.е. е с БГ номера) - мисля, че няма такъв вариант - Как в данъчното ще ти заведат колата на отчет с негермански номера???Няма как да стане....

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
ако си регистриран 4е живее6 в Германия и кара6 кола (неzависимо дали с БГ номер или друг) си длажен да и пла6та6 данака, освен ако не си студент с кола с 4ужда регистрация...
zакона е
§ 3 KraftStG-2002
§ 5 KraftStG
от германсия zакон zа данаци на превоzни средства
това е национален германси zакон и няма ни6то об6то с Европейски или международни zакони. Може да е раzли4но в други даржави, но в германия е така.
zакона е
§ 3 KraftStG-2002
§ 5 KraftStG
от германсия zакон zа данаци на превоzни средства
това е национален германси zакон и няма ни6то об6то с Европейски или международни zакони. Може да е раzли4но в други даржави, но в германия е така.

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4