Автомобил с БГ номера в страна от ЕС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Автомобил с БГ номера в страна от ЕС

Мнение от aygofan » 19 Фев 2009, 13:55

Възможно ли е автомобил с БГ номера и БГ собственик да се управлява от него за постоянно в страна от ЕС (Румъния) без да е необходимо да се пререгистрира...Преди бях чувал за връщане през 6 месеца....Въобще на границата отбелязват ли, че МПС-то е извън България... :help:

п.с.Един съсед отива да живее в Румъния и сондираме мнение кое как става...Колата си е напълно изрядна и всичко й е платено... :help:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 19 Фев 2009, 14:15

в румъния доста местни карат на бг-номера
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от S-M » 19 Фев 2009, 14:36

Никакъв проблем стига всичко да ти е платено :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Фев 2009, 14:36

доколкото знам трябва да се регистрира там след 6 месеца,навсякъде в ЕС мисля ,че е така :roll: ..Друг е въпросът колко се спазва :mhihi: Аз лично съм карал година почти с БГ рег. в страна от ЕС,но рискувах солена глоба.. :confused: (не ме спряха ни веднъж за тия 8-9 месеца..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Фев 2009, 14:39

Bogat-Beden написа:доколкото знам трябва да се регистрира там след 6 месеца,навсякъде в ЕС мисля ,че е така :roll: ..Друг е въпросът колко се спазва :mhihi: Аз лично съм карал година почти с БГ рег. в страна от ЕС,но рискувах солена глоба.. :confused: (не ме спряха ни веднъж за тия 8-9 месеца..)

Объркал си се, колега! Няма такова нещо. Имам приятели, които живеят в Германия и си карат с БГ номера и точно по тоя въпрос сме говорили. Спирали са ги много пъти и проблеми няма!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Фев 2009, 14:44

Pitbull_Germany написа:
Bogat-Beden написа:доколкото знам трябва да се регистрира там след 6 месеца,навсякъде в ЕС мисля ,че е така :roll: ..Друг е въпросът колко се спазва :mhihi: Аз лично съм карал година почти с БГ рег. в страна от ЕС,но рискувах солена глоба.. :confused: (не ме спряха ни веднъж за тия 8-9 месеца..)

Объркал си се, колега! Няма такова нещо. Имам приятели, които живеят в Германия и си карат с БГ номера и точно по тоя въпрос сме говорили. Спирали са ги много пъти и проблеми няма!
не колега,не съм се объркал! Говорех за Дания,там нещата са доста по-засукани...При регистрация се плаща доооста сериозен данък,около 70 процента от стойността на колата!!Тези пари се връщат при евентуален износ на колата,аз в моя случай трябваше да платя равностойността на около 3-4 хиляди евро за Голф3!!И затова там са много стриктни към такива тарикатщини и глобата като те хванат първия път е равна на около 1000 еур,за втория път не знам... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 19 Фев 2009, 17:55

Случайно да има некои колега, който си кара БГ колата в държава от ЕС за постоянно(не България разбира се)???Споделете малко опит...
Преди малко разбрах, че и в Австрия нямало проблеми....Знам ли? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Мнение от Toni Montana » 19 Фев 2009, 18:24

в Германия траябва да си плати6 допалнително данака и може да се кара с БГ номер. ако си студент не се пла6та ни6то... ако те хванат след 6тия месец и ако не си си платил данака има солени глоби по zаконите zа укриване на данаци.
:bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 19 Фев 2009, 18:25

aygofan написа:Случайно да има некои колега, който си кара БГ колата в държава от ЕС за постоянно(не България разбира се)???Споделете малко опит...

Ми баща ми има 2 коли в италия с бг регистрации и няма проблем сичко квото тряя даа имаш за в бг ти тряя и за там + зелена карта това е :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Toni Montana » 19 Фев 2009, 18:27

в Германия траябва да си плати6 допалнително данака и може да се кара с БГ номер. ако си студент не се пла6та ни6то... ако те хванат след 6тия месец и ако не си си платил данака има солени глоби по zаконите zа укриване на данаци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 19 Фев 2009, 18:28

ceco-stz написа:
aygofan написа:Случайно да има некои колега, който си кара БГ колата в държава от ЕС за постоянно(не България разбира се)???Споделете малко опит...

Ми баща ми има 2 коли в италия с бг регистрации и няма проблем сичко квото тряя даа имаш за в бг ти тряя и за там + зелена карта това е :)

Това питам де!
Връща ли ги на 6 месеца? Или си ги кара там за по-дълъг период от време? Правят ли некви мизерии? Така де....не може да знаем всичко... :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 19 Фев 2009, 18:30

В Англия сбарат ли те след 6 месеца че не си я регистрирал глобата е около 2200Паунда мисля,а за повторно може и в панделата да те вкарат или най-малкото ще редиш павета поне 3 месеца

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 19 Фев 2009, 18:32

aygofan написа:
ceco-stz написа:

Това питам де!
Връща ли ги на 6 месеца? Или си ги кара там за по-дълъг период от време? Правят ли некви мизерии? Така де....не може да знаем всичко... :help:

никви мизерий не ти правят , не ги връща на 6 месеца само като дойде време да минаваш преглед и да си правиш застраховка тряя да си пратиш документите до бг някои да ти ги оправи или да си доидеш до бг съответно.
Абе караш си като пич немогат нищо да ти кажат не се притеснявай
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 19 Фев 2009, 18:32

Toni Montana написа:в Германия траябва да си плати6 допалнително данака и може да се кара с БГ номер. ако си студент не се пла6та ни6то... ако те хванат след 6тия месец и ако не си си платил данака има солени глоби по zаконите zа укриване на данаци.

Това ми се струва нереално, защото съм учил малко международно право и не виждам как може да платиш данък върху собственост, която е регистрирана в др. държава (т.е. е с БГ номера) - мисля, че няма такъв вариант - Как в данъчното ще ти заведат колата на отчет с негермански номера???Няма как да стане.... :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Toni Montana » 19 Фев 2009, 18:40

ако си регистриран 4е живее6 в Германия и кара6 кола (неzависимо дали с БГ номер или друг) си длажен да и пла6та6 данака, освен ако не си студент с кола с 4ужда регистрация...
zакона е
§ 3 KraftStG-2002
§ 5 KraftStG
от германсия zакон zа данаци на превоzни средства
това е национален германси zакон и няма ни6то об6то с Европейски или международни zакони. Може да е раzли4но в други даржави, но в германия е така.

Следваща

Назад към Извън Темата