Практика ли е масово да се пренавива вноса от Италия ?
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
И аз вярвах, че съм си взел Е34ката на 180к реални със сервизна история/книжка/фактури всичко от Италия пак от една възрастна жена, докато един така да се каже познат, не си взе кола при същите обстоятелства(само без фактурите) на уж 200к реални Е46 320Д 150то к.с. 2000 година. И като я закачиха се показаха 850к км, а факт колата изглеждаше читава. Тя и още си бръмчи де..

E34, E38
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
говоря на нов внос като цяло.За Германия и Австрия,там там съм категоричен че няма никакви............Cobra написа:matros написа:aygofan написа:Две неща ми правят впечатление (основно):
1.Защо табелката "Нов Внос" вдига цената на автомобила? К'во значение има дали вноса е нов при положение, че си личи от 100 км че бангията е взела и дала всичко и ще роди всеки момент?![]()
2.Защо като разгледаш mobile.DE има коли и на по 500 000 км , a в mobile.BG не можеш да намериш такава и с лупа да търсиш....
ще ти каза защо Новия внос е по скъп.Колата не е ходила по гаражни майстори които правят такива магии,и после като влезе колата с сервиз хората се хващат за главата и се чудят откъде да я почват.
-Техническите прегледи са сериозни, и при устъновена повреда се ремонтира веднага, а не като тука 'дай да видим спирачките и тва е'
-Консумативите са ИСТИНСКИ,а не тукашните буклуци които значително намаляват ресурса на ДВГ-то
-Автомобилите там ДУПКА не са виждали ходовата им част е 90%
и за други се сещам ама не ми се пише.
А това че има и буклуци нов внос.Да има, ами глегайте бе хора........
Викаш в Италия и Франция дупка не са виждали,а?
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
aygofan написа: И нещо др. - не съм видел да внесат читава кола - всичко минава през майстори и се кърпи и реновира....беха вкарали едни TAXI-та от Милано....малиии
Всеки пътувал по Е70 би трябвало да се съгласи с теб, като се сети каква гледка представляват нашенските автовози поели натоварени към родината...половината товар е с вид на скрап....после идват магьосниците обаче

F**k them all!
Преди 2г попаднах случайно в Мюнхен...Дълга история.....Преди да си тръгна за България с един приятел решихме да идем да разгледаме автокъщите....Влизаме в първата...Некви страхотни лъскачки...Гледаме си и идва един шваб....Като разбра, че сме българи малко се смути и отцепи "Оооо...защо не казахте по-рано...елате да ви покажа колите за българите....."При което ни вкара в едно помещение зад автокъщата с некви таратайки и викна един негов колега Ханс....Ханс ни наглеждаше, защото некви българи били откраднали некви неща при предишен оглед....
След тази "автокъща" повече не съм стъпнал в друга...
След тази "автокъща" повече не съм стъпнал в друга...

justboy написа:И аз вярвах, че съм си взел Е34ката на 180к реални със сервизна история/книжка/фактури всичко от Италия пак от една възрастна жена, докато един така да се каже познат, не си взе кола при същите обстоятелства(само без фактурите) на уж 200к реални Е46 320Д 150то к.с. 2000 година. И като я закачиха се показаха 850к км, а факт колата изглеждаше читава. Тя и още си бръмчи де..
Попринцип една кола ако е подържана добре и и е сменяно всичко износено на време с оригинално и ново , и е на повече километри можеда е много по добра отколкото една зле пшодържана кола на много по малко километри. Според мен тази кола за която си написал на тези килкометри щом е била читава , значи наистина е подържана както трябва и има вероятност тези 180 000 км. да са реалните километри на нов или рециклиран двигател ,
защото 850 000 км. , според мен са много за един дизелов двигател да ги измине без ремонт.
aygofan написа:///sasho написа:Hugo Boss написа: ..... То хубавата кола си личи без да погледнеш килметража!!
Не съм съгласен....имам преки наблюдения как гробницата се сваля от автовоза и след седмица е кукла...има хора, които си чаткат от занаята и правят чудеса...
Тази кола , която описваш най вероятно става хубава само на външен вид. Като я покараш малко или я закараш на диагностика+пълен преглед в оторизиран сервиз ще разбереш какво представлява. А и в една добре подържана кола на реално малко километри , като се качиш в нея и я поразгледаш и се повозиш наистина си личи , че е хубава.
километри на всякъде се връщат нема англия нема франция нема германия австрия .... те фалшиви пари правят та сервизна документация нема да направят това е истината ако ще си купувате кола за лично ползване отивате в някое голямо представителство на бмв ,мерц или ауди и искате кола която е поддържана само при тях и е купена от тях после е върната за размяна с новия модел ,верно цената на която ще купите колата е поне 2 пъти по висока от тази на гурубляне но мерак с пари се гаси !!
другото е ташак да си мислиш че некои турчин ,индииец или албанец спецялно за вас пази супер готина и ефтина кола хареса ли ти на вид взимаш и това е непиташ за километри
другото е ташак да си мислиш че некои турчин ,индииец или албанец спецялно за вас пази супер готина и ефтина кола хареса ли ти на вид взимаш и това е непиташ за километри
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
фиат улиссе ТДС 700 000 км от които около 500 000 навартени лично от мен,фиат улиссе 2,0 бензин 450 000 от които 350 000 навартени от мен само на газ,искам да кажа че има ли една кола сериозна подражка 500 000 км не са нищо за нея камо ли за двигател от порядака на 2,5 дизел и 3,0 дизел. километрите на тези фиатове са навартени в рамките на 3 години
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

отваряли сме в един сервиз рено лагуна 2002 година тва преди 1 година внос италия .
Колата беше просто уникална в всяко едно отношение просто уникална линия отвън отвътре просто нов автомобил
отдолу непокътнано мотора сълза чист
никакви деформаций отдолу по купето
както и всичко си беше завод
по километраж около 60000 км
самоче с тая разлика че колата тропаше като
голф 1 дизел
а колата си беше бензинова
лагерите и основните и биелните бяха се заварили
имаше ръб
надран блок надрани бутала и чупени сегменти от гняг наслоена в тях
в следващия момент съм виждал коли внос от германия на много над 60000 км и са били в отлично състояние
но споредн мен и от там вече е трудно да се намери читав авмобил
освен ако не е купен от човек и то на доста висока цена защото
германците на са прости
чувам за тенденция автомобили италянки от няколко години да отиват в германия и да се продават за германски по автопазарите
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
ms написа:Никой не връща километражи, няма се плашите- колкото пише, на толкова км. е колата![]()
![]()
![]()
Странно обаче защо няколко пъти вече виждам коли купени от собственика в чужбина, а не от автокъща (било наша или чужда) с навъртени средно по около 40к на годинаКупуваш кола на 4-5 години и тя е на над 150 000 км.- това го приемам, но 10+годишен автомобил, с газово и да е на 100-120к няма да го повярвам никога. Може и да има единични случаи които наистина не са карани и са на малко км., но те са 1 на 10000...
Стига бе, аз на моета само за миналото лято -от май до септември само и ''врътнах'' 30 000 км хем тогава газ-та беше скъпа,а вие ми говорите за коли който са на 10+ години и да са на 100 000 км. Как ли пък не ?
То вярно аз за година въртя поне по 50-60 000 км защото пътувам доста ..Ама и онези който живеят на Запада и те всички масово пътуват до работата си,защото работят на минимум 50-60 км от вкъщи . Само за сравнение ще ви дам един пример ,че Берлин в диаметър е точно 70 км и си представете ако трябва да отидете от единият край до другият на ден по колко ще въртите ..И всеки ден по онези аутобани отиване и връщане и ви се събират по около 120-150 км .. Или за месеца средно при 22 работни дни около 2640 -3300 км за месец. Хайде сега сметнете за година ,а като имате в предвид ,че германците,а и всички западняци през почивните дни си правят излети или карат ски в планините ...Ами мисля ,че нещата Ви са ясни ...
Това което си дал колега по 120 км. на ден е възможно ама най най лекия вариант!!По мой впечатления с най-голям преход на година са колите над 2.5 литра и по специално дизелите.Логично е че ако една кола ти е само за градско,едва ли ще си вземеш голям мотор.Имам един познат който работата му е на 250 км.,друг на 350 и т.н.И двамата карат 3 литрови дизели и пътуват 5 дни в седмицата.Средно по 3000 км на седмица или 120-140к на година!!!Докато при големите бензинови мотори като че ли е обратното,често се взимат като втора кола и се карат уикендите за удоволствие(говоря за 8 и 12 цилиндра),така че такъв и на 120 000 реални 98 г. може да се намери,но в бг трудно се подържа такава ламя.Така че една кола на 5 години може и да е на 600к може и да е на 60к,въпроса е подържана ли е добросъвестно и навреме.А по темата за вноса,силно се съмнявам в бг автокъща да има кола без връщани км,или ако има такава тогава е с удар или повреда по мотора,която коства доста средства в последствие.Така че при купуване гледайте самото състояние,карайте на диагностика в добър сервиз и ако ви хареса я взимайте,а за км. си сметнете на ум по 50к на година и ще разберете на колко е!
А вие не допускате ли , че има някои коли , макар и малко , които почти не се карат? Компакта , който се продава в подписа ми е жив пример точно за такава кола , която не е карана и е запазена на реално малко километри. Взета е преди около 5 год. от предствителство на BMW в Германия на около 70 000 км. /реални/ и досега е станала на около 99570 км. като откакто е в България е карана само един път извънградско иначе предимно градски и то не всекидневно , дори е имало случаи да не се кара с по цял месец.
Не си мислете , че вие като карате колите си всекидневно и по повече километри , всички хора карат по толкова.
Не си мислете , че вие като карате колите си всекидневно и по повече километри , всички хора карат по толкова.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
///sasho написа:.....
Разбира се, че има и коли на учудващо малко км., но това е рядък случай по една проста причина- хубава кола на малко км. се продава скъпо и търговците рядко ги взимат... Просто тук няма пазар за добри, но по-скъпи коли- всеки казва "Знаеш ли каква ще си взема за тея пари от ...... ". Е, то разбира се на приказки е лесно- реалността е съвсем друга. Като се замисля търговеца не е виновен, че превърта км. назад, просто кола с показание 300+к е непродаваема понеже купувача не иска да вижда големи цифри- 100-120к изглеждат добре, всичко отгоре клони към издухан мотор

ПС: Сети се от колко време се продава твоя компакт и колко пъти си чул нещо от рода на: "Ти луд ли си с тая цена- за тея пари 325и с всички екстри ще си взема." Просто малко хора ще оценят добър и поддържан автомобил и ще дадат 2-3 хиляди лева отгоре...
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колеги мойта бима е 1995г, (италианка) аз я купих 2006 юни месец тогава на километража пишеше 123000км
,излиза че за 11 години ги е изминала тези километри което според мен е невазможно.от както я купих вече 2 години и нещо километража ми е станал на 190200км -- следователно сум изминал 70000км за 2 и половина.напарвете си изводите дали онези кавали от авто кущите паравят някакви номера сус километражите 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Както каза един колега - българинът иска да го лъжат. Виждам, че и тука има доста представители на автокъщи - продължавайте да лъжете, не се притеснявайте, българите в по-големия си процент са простовати и лесно манипулиращи се хора с голямо самочувствие и бизнеса ви няма да западне. И все пак, понеже знам, че има и някои потенциални купувачи, дето ще се замислят над моите думи - знайте, че кола на малко километри, докарана в Булгаристан няма, защото пазара не е подходящ за качествени автомобили. Хората в Европа купуват автомобили да ги карат, а не да им стоят като на някой българин, купил си нещо и си го пази в гаража и се хвали за километрите - това не е за хвалене, а е жалко че не ноже да си направи сметка дали има нужда от автомобил или просто да си вложи безсмислено някъде парите. Ако искате да имате наистина хубава кола, изборът ви е само магазин за нови и върнати от лизинг автомобили със сервизна история - Премиум Селекшън на БМВ!
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5