Какъв е подходящия размер ляти джанти за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Това са препоръчителни размери от БМВ. Ако иска и с 19ки зимата да си кара
Но въпроса е за препоръчителен размер. На мен ми излезнаха по евтино да си взема 16ки+железни джанти+тасове вместо 17ки зимни на същата марка зимни гуми
Отделно от химикалите и лугата, зимата летите джанти много неприятно се люпят.

Продава се колата от галерията
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Hugo Boss написа:Това са препоръчителни размери от БМВ. Ако иска и с 19ки зимата да си караНо въпроса е за препоръчителен размер. На мен ми излезнаха по евтино да си взема 16ки+железни джанти+тасове вместо 17ки зимни на същата марка зимни гуми
Отделно от химикалите и лугата, зимата летите джанти много неприятно се люпят.
Стоп, май нещо ти е мътно

Първо, металната джанта се изправя доста по-трудно, да не кажа почти невъзможно в сравнение с алуминиевата. Няма логика съответно да ти е по-евино изправянето! Второ, това с люпенето много не го разбрах, би ли пояснил кое по-конкрето се люпи на оригиналната джанта???
Със сигурност си прав, че зимата е по-добре да се кара с 16-ки, но защото гумата е по-висока и се пази повече окачването, отколкото със 17-ки/18/19-ки, по-тънки са, гумите са по-евтини, джантите са на половина на алуминиевите, но доводите, които посочи са смешни. Без лоши чувства, не искам да те засегна по някакъв начин

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- TODOROVI25
- Потребител
-
Според мен 19-ка е най добре.Троката е адски красива кола и колкото по големи сложиш толкова по добре.Е,не стават за зимата естествено ,но гъзарията топли повече.На времето като си купих едно рено турбо и му сложих 15-ски,обявиха ме за еретик .
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
- KFZ-Handler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Космически кораб
Зима - 16"
Лято - 18'
15' е прекалено малка и стои смешно на Е46, а 17' нито е малка нито голяма... някакъв среден размер които пак се губи в Е46. За съжаление с многото дупки в БГ не позволява 19", но спортно окачване + 19" на ниски гуми прави колата с уникална визия.
Лято - 18'
15' е прекалено малка и стои смешно на Е46, а 17' нито е малка нито голяма... някакъв среден размер които пак се губи в Е46. За съжаление с многото дупки в БГ не позволява 19", но спортно окачване + 19" на ниски гуми прави колата с уникална визия.

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
имам оригинални джанти 16ки с добри летни гуми от е46 ако някои има интерес .. лс или бартер за 17ки =)
Re: Какъв е подходящия размер ляти джанти за Е46
Здравейте, не намерих темата която ме интересуваше, може би няма, но тази ми се стори подходяща и ще пиша в нея, надявам се да няма убидени. Та въпроса ми е дали на 330д преди фейслифта ще влязат 15'' или има вероятност да опират по супорти и дискове ??? Благодаря на отзовалите се
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не, няма да влязат. На фейса стават 15' само на най-малките мотори.
Never mistake motion for action...
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Leon написа:Не, няма да влязат. На фейса стават 15' само на най-малките мотори.
Защо да не влязат??? И те са със същото ет и 6.5J а.Това не е голяма разлика с алуминиевите. Пък и на тях се слагат по-високи гуми. Идеята е да се запази външният дияметър. При еднакви външни размери колата не знае колко от диаметъра е джанта и колко е гума. И мен ме интересува защо да не станат?
Сега и по темата. Моята кола е с оригинални 225/50/16 летни а за зимата имам 195/65/15 цола. Аз мисля че това са оптималните размери за нашите пътищя през различните сезони. Карал съм с 17-ки ет13 и j8.5 голям борд AZEV с гуми 215/40/17 старата Е36 и никаде не опираше дори и с 4 човека, но през 2 седмици изправях джанти. Имах перфектен външен вид, но само това остана по нашите пътища.
Иначе с така зададен въпрос от твоя страна с тази тема, няма да получиш акъл, защото вкус приятел няма.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
На 330д предните дискове са 325мм. Джанти по-малки от 17ки не стават
На колегата по-горе - на 323ката влизат и 15ки, защото е с малки спирачни дискове. Но на силните дизели дисковете са брутални. И самите джанти не могат се наденат на мястото им, не че ще опират по калниците. А изчисленията които правиш малко не са както трябва иначе

На колегата по-горе - на 323ката влизат и 15ки, защото е с малки спирачни дискове. Но на силните дизели дисковете са брутални. И самите джанти не могат се наденат на мястото им, не че ще опират по калниците. А изчисленията които правиш малко не са както трябва иначе

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Е то аз за това си и попитах. Изобщо не съм се сетил че може да има разлика в диаметъра на дисковете, за което търщя и критика разбирасе...
и като споменаваш цифри, колко са моиде дискове и имат ли разлика м/у предни и задни? По-лесно ще е да Ви питам отколкото да разглобявам.... 

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Re:
Позволява,позволяваKFZ-Handler написа: За съжаление с многото дупки в БГ не позволява 19"

KFZ-Handler написа:спортно окачване + 19" на ниски гуми прави колата с уникална визия.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Имаше доста дълги теми по въпроса, затова пиша последно по темата.
Става дума за фейслифтови Е46 (преди фейса е друго).
15' джанти стават само на 316, 318 бензин и 318 дизел. На по-големи мотори и да влезе джантата, колата не тръгва, опират в апаратите. Препоръчвам първо да четете, после да пишете "защо да не стават". Затова в Продава често се появяват теми "купих джанти, но не влизат и се продават спешно"... Що се отнася до размер, мисля, че до 19 е безпроблемно, но за нашите пътища това е меко казано извращение, според мен. То 17 е мъчение, но се преглъща заради визията, обаче нагоре...
Става дума за фейслифтови Е46 (преди фейса е друго).
15' джанти стават само на 316, 318 бензин и 318 дизел. На по-големи мотори и да влезе джантата, колата не тръгва, опират в апаратите. Препоръчвам първо да четете, после да пишете "защо да не стават". Затова в Продава често се появяват теми "купих джанти, но не влизат и се продават спешно"... Що се отнася до размер, мисля, че до 19 е безпроблемно, но за нашите пътища това е меко казано извращение, според мен. То 17 е мъчение, но се преглъща заради визията, обаче нагоре...
Never mistake motion for action...
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i
Чета какво сте написали по темата колеги и немога да разбера как на БМВ 318 ще сложа 19 цолова джанта като сега съм с 17 (225/45/17) и малко остава да опре в купето?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Колега от икономическа гледна точка, най оптималния вариант е да си намериш едни оригинални 16ки - изглеждат добре, най-щадящи са за нашите пътни условия (безумия по-скоро), гумите са на малко по-приемливи цени и ако имат надпис Made in EU и щампата на БМВ няма да се "лющят" зимата, освен ако не попаднеш някъде в течна лава ... но това се случва рядко
Та 225/50/16 освен ако не си големия дизел разбира се. Друг е въпроса, че аз лично харесвам много оригиналния "сток" вид на автомобила, но както казва Щастливеца: "Разни хора, разни идеали "

73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5