top gear
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
top gear
Колеги някой гледа ли в неделя прословутия сър Джеръми Кларксън от Топ Гиър?Жена ми го е гледала и ми разказа че имало голямо плюене на BMW е 87 vs VW Golf,било грозно,скъпо,тясно и др.Според мен един човек който казва че ако му се дават повече пари за кола щял да си вземе Алфа Брера няма как да е обективен.А по въпроса дали е грозно или не,смятам че това е въпрос на вкус,а дали да си купиш е87 130 е въпрос на средства.Скъпо е наистина,но хубавите неща струват пари,та мисълта ми е ако някой го е гледал да ми каже с кой Голф са го сравнявали че жена ми не е запомнила
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Сравнението беше между Golf 5 R32 и BMW 130 hatchback. Не е казал в прав текст, че БМВ-то е боклук, но си го пооплю сериозно. Че не получаваш нищо за парите си (75 000 лв!) и според мен е прав. А Алфа-Ромео Брера 1. е много по - евтина от колата която кара Дж.Клакрсон (не е да не му стигат парите) 2. е избрана за най-красив автомобил на 2007, според мен не случайно
По - скоро Топ Гиър са твърде обективнии за това на много хора не се харесва. Аз лично съм съгласен с абсолютно всичко, което каза за Голфа и БМВ-то в тази серия

По - скоро Топ Гиър са твърде обективнии за това на много хора не се харесва. Аз лично съм съгласен с абсолютно всичко, което каза за Голфа и БМВ-то в тази серия

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Е, освен това каза, че 130-ката е много по-забавна за каране от голфа. Честно казано, аз лично не ги харесвам тези коли. Ако искаш кола с подобен двигател, защо би си купил hot hatch, а не купе?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Rebel
- младши ентусиаст
-
© написа:някъде случайно да има запис на това предаване?
в аренабг. Мисля, че серията е от 9ти сезон, но не знам точно коя

- galant
- младши ентусиаст
-
Обективни предавания според мен на днешно време няма,а за брера-та го цитирам от една негова статия в която каза че Субару Аутбек е най добрия а-л освен ако нямал 80000 за Алфа,там спомена за брера-та,но пак казвам че е въпрос на вкус,лично на мен Брера не ми харесва но не означава че моето мнение е миродавно.Като и да е,ще потърся серията да я изгледам
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Re: top gear
galant написа:Колеги някой гледа ли в неделя прословутия сър Джеръми Кларксън от Топ Гиър?Жена ми го е гледала и ми разказа че имало голямо плюене на BMW е 87 vs VW Golf,било грозно,скъпо,тясно и др.Според мен един човек който казва че ако му се дават повече пари за кола щял да си вземе Алфа Брера няма как да е обективен.А по въпроса дали е грозно или не,смятам че това е въпрос на вкус,а дали да си купиш е87 130 е въпрос на средства.Скъпо е наистина,но хубавите неща струват пари,та мисълта ми е ако някой го е гледал да ми каже с кой Голф са го сравнявали че жена ми не е запомнила
Колега по-скоро сравнението м/у двете коли беше коя е по-подходяща за семейни градски условия.Наистина в голфа има повече място и за пътниците и за багаж,а и е по-евтин.Пък и голфа даде по-добро време на пистата.Така че не се впрягай,Кларксън не е плюл бмв-то,само го сравняваше с голфа.Не може всеки един наш модел да е най-добър

А и мен лично въобще не ме кефи това Е87 130.
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Здравейте колеги. Аз като фен на предаването ще каж, че съм гледал този епизод, и подкрепям мнението на Джереми. За мен 1-цата е безмислено скъпа кола но иначе като за запълваща сегмента е добра кола.
Колкото до обективноста то е логично че няма как да е напълно обективен защото всеки човек малко или много е фен на дадена марка. (както ние на БМВ). Това предаване за мен е най-забавното и добро за автомобили и правят най-готините сравнения и тестове на коли.
Колкото до обективноста то е логично че няма как да е напълно обективен защото всеки човек малко или много е фен на дадена марка. (както ние на БМВ). Това предаване за мен е най-забавното и добро за автомобили и правят най-готините сравнения и тестове на коли.
- Rebel
- младши ентусиаст
-
stasko5 написа: Това предаване за мен е най-забавното и добро за автомобили и правят най-готините сравнения и тестове на коли.
това предване бих казал, че е най-забавното и добро не само за автомобили. Хумора е върха, за режисурата и колите е ясно

Когато е снимана тази серия, мисля че още нямаше 130 купе, тогава щеше да е друга бира. Кларксон просто беше разочарован, че в хечбек с 5 врати (за 75 бона!) няма къде да си сложиш една чанта... и краката ?!

В общи линии това е единственото ново БМВ, което не бих си купил

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
гледах предаването наистина БМВ-то първа серия 130 беше доста плюто.
единствения + беше че на 'чертата' бмв-то бие голфа.
-че е по тясно от голфа -Факт
-че е по скъпо - Факт
Не беше прав обаче водещия(тоя пе...дал) че за М-пакета клиента дава около 4000лв и получава 'надупчена кожа' и некви надписи "//М'
Аз бих взел Голфа.Обаче ако не беше първа, а трета серия тогава спор нема

единствения + беше че на 'чертата' бмв-то бие голфа.
-че е по тясно от голфа -Факт
-че е по скъпо - Факт
Не беше прав обаче водещия(тоя пе...дал) че за М-пакета клиента дава около 4000лв и получава 'надупчена кожа' и некви надписи "//М'
Аз бих взел Голфа.Обаче ако не беше първа, а трета серия тогава спор нема

- galant
- младши ентусиаст
-
Не се впрягам изобщо.Имал съм Голф 5 2.0 тди,сега имаме е87 120д.Наистина е87 е скъпа кола,но кое Бмв е евтино.Аз също бях на мнение че 1-та е "тъпа"кола която струва куп пари,но мислех така докато реших да се кача и да пробвам.Тогава разбрах защо е скъпа,защото е много-много качествен автомобил,наистина отзад е тесен,но не е нищо фрапантно,отпред си е просто перфектна.Колата е в пъти по приятна от Голфа,като возия,интериор,динамика,управление.Като обслужване е без разлика(VW не е в никакъв случай евтина за обслужване кола).Разликата в качеството на материалите на едната и другата се измерва в "пъти".Като сметнем всичко това смятам че имаме отговор защо БМВ е по-скъпо от VW и пак казвам всичко е въпрос на вкус,различни хора-различни вкусове.Лично аз не бих дал 75000лв за ново е87,но това не я прави лоша кола!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Основа за сравнението беше бързото каране на полигона и БМВ-то естествено поднасяше. Голфа все пак беше 4х4 и е нормално да е по-стабилен в завой. Все пак човека призна, че ако иска малко БМВ, би си купил Z4, защото 1-цата е с 4 врати, но отзад няма място за хора.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:05, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2